Dokonalý vianočný darček: detská kuchynka

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
22. nov'18

Vianočným snom každého dieťatka je nájsť si pod stromčekom nájsť čo najväčší a krásne zabalený darček. To totiž znamená, že Ježiško si prečítal ich list a ony si už o pár chvíľ rozbalia vytúžený kočík pre bábiku, detskú dielničku, traktor, veľkú stavebnicu či kuchynku. A práve o tom, ako vybrať dokonalú detskú kuchynku, je náš najnovší blog.

Snívajú vaši malí kuchári o tom, že tento rok si pod vianočným stromčekom nájdu vysnívanú kuchynku, ktorá bude patriť len a len im? Poradíme vám, na čo sa pri výbere perfektnej detskej kuchynky zamerať, ale dozviete sa tiež to, prečo je práve kuchynka dokonalým darčekom pre všetky deti, ktoré sa rodičom zvedavo miešajú do varenia.

Zábavná hra na rodičov

To, že deti sa učia napodobňovaním, je všetkým rodičom jasné. Hry na profesie sú nevyhnutnou súčasťou zdravého detského vývinu a sú to krásne hračky, ktoré deťom ponúkajú množstvo podnetov na rozvoj. V bohato vybavenej detskej kuchynke môžu malí kuchári a kuchárky pripravovať chutné jedlá od výmyslu sveta - stačí iba “odkukať” niečo od rodičov a, samozrejme, zapojiť vlastnú fantáziu. Detičky sa vďaka dlhým hodinám, ktoré strávia hrou v detskej kuchynke, naučia vážiť si jedlo, ktoré od mamičky dostanú na tanier. A mnohé deti sa práve vďaka detským hrám na kuchárov v budúcnosti stanú svetoznámymi šéfkuchármi alebo si otvoria vlastnú reštauráciu. Počiatky kuchárskeho umenia totiž vznikajú už v detstve.

Ako vybrat detsku kuchynku

A zase tá motorika

Kuchynky, ktoré nájdete v našej ponuke, sú dokonale prispôsobené detským potrebám. Kvalitný materiál, oblé hrany či rôzne povrchy - to všetko prispieva k rozvíjaniu jemnej motoriky a pohybových zručností detí. Deti sa hrou v detskej kuchynke naučia správne držať príbor a pohár, ale zároveň sa učia správne uchopiť akýkoľvek iný kuchynský riad a prvýkrát si otočia palacinku. Otvárajú a zatvárajú rúru a mikrovlnku, zisťujú, ako funguje sporák a na čo slúžia jednotlivé gombíky a možno po prvýkrát prichádzajú do styku s kávovarom či automatom na sódu. Podnetov na rozvoj jemnej motoriky je v našich detských kuchynkách naozaj dostatok.

Ako vybrať tú pravú kuchynku?

Je prirodzené, že rodičia výberom vianočných darčekov stratia veľa času a niet sa čomu čudovať, keď je tých hračiek tak veľa! Výber správnej hračky pre vlastné deti je zväčša dlhý a náročný proces, pretože pre ne chcú len to najlepšie. Pri výbere detskej kuchynky si musíte premyslieť najmä tieto tri veci:

  1. Koľko ste do nej ochotní investovať
  2. Či chcete plastovú alebo drevenú kuchynku
  3. Koľko priestoru pre ňu máte v detskej izbe

V našej širokej ponuke nájdete kvalitné kuchynky, ktoré splnia všetky vaše očakávania. Francúzske značky Smoby, Janod a Écoiffier si vás získajú nielen nadčasovým francúzskym dizajnom, ale aj kvalitnými materiálmi, prvotriednym spracovaním a na svoje si prídu aj deti milujúce rozprávkové postavičky. Všímajte si, čo vášho drobca počas motania sa v kuchyni najviac zaujíma, a to potom hľadajte aj v detskej kuchynke. Okrem jednodielnych kuchyniek si u nás môžete vybrať aj väčšie rohové kuchynky, s ktorými sa naraz zahrá viacero detí a v ponuke sú aj obľúbené elektronické kuchynky so super funkciami!

Elektronická kuchynka Tefal Studio Bubble Smoby

Kuchynka tefal bubble smoby

Kuchynka Tefal Studio Bubble od Smoby si okamžite získa srdcia všetkých detí. Patrí k menším kuchynkám v našej ponuke, vďaka čomu sa pohodlne zmestí do každej detskej izbičky, no napriek tomu jej nechýba až 26 nevyhnutných doplnkov, bez ktorých sa malý kuchár či kuchárka nezaobíde. Kuchynka je plne vybavená a jej súčasťou je aj magický bublajúci hrniec, automat na sódu a espresso kávovar. Modro-sivá kuchynka vydáva úžasné realistické zvuky, vďaka čomu je hra s ňou ešte zábavnejšia.

Elektronická kuchynka Tefal Studio XXL Bubble Smoby

Hľadáte väčšiu kuchynku, ktorá je vhodná aj pre viacero detí? Presne taká je červeno-sivá kuchynka Tefal Studio XXL Bubble z dielne Smoby. Priestranná rohová kuchynka obsahuje bohatú sadu 38 doplnkov a je plne vybavená rôznymi spotrebičmi. Deti sa v nej stretnú so sporákom, rúrou na pečenie, chladničkou či dokonca umývačkou riadu. Malí kuchári si okamžite zamilujú realistické zvuky kuchynky, ale aj panvicu na palacinky s funkciou otáčania! Samozrejmosťou je množstvo úložného priestoru, ktorý si táto veľká detská kuchynka jednoducho pýta.

Drevená kuchynka Happy Day Janod

Kuchynka janod happy day

Záleží vám na tom, aby sa vaše dieťatko hralo s hračkami vyrobenými z prírodných materiálov? Siahnite po tejto kuchynke Happy Day Janod vyrobenej z dreva! Drevená kuchynka vo veselých farbách rozžiari nielen detskú izbu, ale aj tváričku obdarovaného kuchára. Kuchynka Happy Day je vybavená mikrovlnkou, rúrou na pečenie, varnou doskou a drezom, no nechýbajú jej ani praktické doplnky na varenie. Tie spolu s jedinečným francúzskym dizajnom pomôžu vášmu drobcovi hravo rozvíjať kreativitu a fantáziu.

Už viete, akú kuchynku si pod stromčekom nájdu vaše deti? Je len a len na vás, či sa rozhodnete deti potešiť plastovou, drevenou, veľkou alebo malou kuchynkou. Isté je, že malých kuchárov v nej čakajú dlhé hodiny skvelej zábavy a vy sa môžete tešiť na samé chutné jedlá!

Kuchynky čakajú tu