Doudou et Compagnie: Plyšové hračky vytvorené z lásky k tým najmenším

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
26. apr'24

Spomienky na detstvo sú ukryté v jedinečných zážitkoch, ale aj v prvých hračkách, ktoré si deti zapamätajú po celý zvyšok života. Presne také hračky vloží do rúk tých najmenších francúzska značka Doudou et Compagnie, ktorá už niekoľko desaťročí prináša na trh hebké plyšové zvieratká. Vstúpte sa nami do nežného sveta Doudou et Compagnie aj vy.

Keď sa v roku 1999 Alain Joly rozhodol spojiť sily s priateľom a vytvoriť značku Doudou et Compagnie, zrejme nevedel, že práve začal revolúciu. Prvotnú myšlienku pretavil do prvej plyšovej hračky, ktorá vstúpila na trh s príchodom nového milénia. Mäkučké plyšové hračky, ktoré si do rodného listu môžu písať ako miesto narodenia francúzsku oblasť Val d'Oise, majú v DNA hlboko ukotvenú kreativitu a inováciu. Pozrite sa s nami na to, ako sa začal písať ich príbeh.

Narodenie prvého plyšového maznáčika

Deň, keď Zora, dobrá víla, stylistka značky a mama tímu, prišila na zavinovačku svojho novorodenca malú plyšovú zajačiu hlavičku, navždy zmenil svet plyšových hračiek. Zakladateľ Alain Joly si najprv pomyslel, že došlo k výrobnej chybe, no opak bol pravdou. Takto totiž uzrel svetlo sveta prvý plyšový maznáčik, ktorý sa od tohto momentu stal neodmysliteľnou súčasťou detstva miliónov detí po celom svete.

O dva roky neskôr, v roku 2002, sa značka Doudou® spojila s obľúbenou značkou Histoire d'Ours, ktorej korene siahajú do roku 1985. Táto nadčasová, no zároveň tradičná značka ponúka až doteraz výnimočnú rozmanitosť tradičných plyšových medvedíkov a nezvyčajných rozprávkových zvieratiek, ktoré premenia každodenný život detí na kúzelnú krajinu.

Od zrodu ikonického maznáčika sa rodinka hračiek Doudou et Compagnie poriadne rozrástla. Pribudli do nej plyšové bábky na bábkové divadlo, ktoré ešte viac upevňujú puto medzi rodičom a bábätkom. S príchodom nových kreatívnych talentov sa v roku 2004 stali súčasťou plyšovej rodinky aj viacvrstvové maznáčiky z kolekcie Doudou Collector.

Roky pribúdali, no hračkám z dielne Doudou et Compagnie vek na kráse a kvalite neuberal. Dôkazom je aj rozkošný plyšový zajačik vytvorený v roku 2020 pri príležitosti 20. výročia založenia značky. Zajačiky s huňatými chvostíkmi sa pýšia sviežimi a príjemnými materiálmi, zdobia ich zamatové a saténové stužky, no pozornosť detí aj dospelých si získajú hlavne brmbolcové chvostíky - také typické pre zajačiky, však?

Plyšové hračky Doudou et Compagnie

Kvalita na prvom mieste

Každá hračka narodená v dielni značky Doudou et Compagnie, predstavuje dokonalú kombináciu kúzelných ingrediencií. Rozkošné tváričky, mäkké materiály, stužky, lupienky, nášivky a rôzne ďalšie detaily vytvárajú z každej hračky Doudou et Compagnie jedinečný plyšový klenot, ktorý už len stačí vložiť do náručia bábätka. Hračky Doudou® totiž sprevádzajú deti na ceste životom už od prvých chvíľ, preto sa museli tvorcovia postarať o prvotriednu kvalitu, na ktorú sa môžete ako rodičia vždy spoľahnúť.

Plyšové hračky Doudou et Compagnie budú vystavované všetkým možným aj nemožným situáciám, preto musia byť odolné a 100 % bezpečné. Šanca, že plyšový macko, plyšový zajac alebo iné plyšové zvieratko vášho drobca ani raz neskončí na zemi, v miske s polievkou alebo vo vani je prakticky nulová. Deti budú hračku skúmať nielen zrakom a prstami, ale nepochybne aj ústami a určite budú testovať jej odolnosť voči prvým zúbkom. Práve preto musí každý člen plyšovej rodiny Doudou et Compagnie, ale aj Histoire d'Ours spĺňať tie najprísnejšie kritériá.

Už od kolísky

Príchod dieťatka na svet je pre rodičov výnimočnou udalosťou, ktorá navždy zmení ich životy. Na tento moment sa usilovne pripravujú a robia všetko pre to, aby boli prvé chvíle s bábätkom jedinečné, nezabudnuteľné a čarovné. O dokonalosť týchto momentov sa postará aj plyšová hračka Doudou et Compagnie, ktorá sa už od prvého stretnutia s bábätkom stane jeho verným spoločníkom a ochrancom. V prítomnosti voňavej plyšovej hračky sa bude bábätko prebúdzať a takisto sa ukladať do krajiny snov.

Každé dieťatko už v ranom veku ocení jemnosť hračiek Doudou et Compagnie, ktoré sa okrem mäkkého telíčka vyrobeného z hebkého materiálu môžu pochváliť svojou ľahkosťou. Od prvých plyšových maznáčikov deti neskôr prejdú k väčším plyšovým hračkám, ku ktorým sa budú môcť kedykoľvek pritúliť a nájsť v ich blízkosti bezpečné útočisko.

Deti predstavujú súčasnosť aj budúcnosť tohto sveta, treba ich ochraňovať, rešpektovať ich práva a zaslúžia si, aby sme z tohto sveta vytvorili lepšie miesto, kde sa im bude dobre žiť. Doudou et Compagnie bude vaše dieťatko sprevádzať detstvom už od prvých chvíľ a v ich každodennom živote zohrajú tie najkrajšie plyšové hračky dôležitú úlohu.