O tom, ako dať zbohom cumlíku

  Kategórie: Bábätko a batoľa,
4 min
29. nov'18

Je vaše dieťatko vo veku, v ktorom by už nemalo chcieť cumlík? Nuž, na dobré sa rýchlo zvyká, horšie je to už potom s odvykaním. Ak sa už dlhšiu dobu trápite nad tým, ako vášho drobca zbaviť cumlíka, máme pre vás riešenie. A hneď niekoľko naozaj zábavných riešení, s ktorými to určite zvládnete ľavou-zadnou.

Aj vy ste po narodení bábätka riešili dilemu, či dieťatku vôbec dať cumlík, alebo ste po ňom siahli automaticky? Ak patríte do druhej skupiny a cumlík je v ústach vášho drobca varený-pečený, nasledujúci blog je práve pre vás. Máme totiž pár tipov, ako dať zbohom cumlíku bez plaču a navyše s úsmevom!

Usporiadajte rozlúčkovú párty

Pýtate sa komu? No predsa cumlíku! Každý veľký míľnik v živote by sa mal oslavovať a inak to nie je ani s cumlíkom. Váš drobec s ním prežil krásne mesiace, zaspával s ním, vďaka nemu sa upokojoval. Cumlík bol jednoducho dôležitou súčasťou jeho života, no prišiel čas povedať mu pá-pá. Pozvite rodinu, blízkych priateľov a ideálne aj detičky v rovnakom veku, ktoré sa môžu rozlúčiť s cumlíkmi spolu s vašim dieťatkom. Nezabudnite však na malý darček alebo zdravú sladkosť, ktorou dieťatko za tento veľký krok odmeníte.

Cumlikova vila

Nechajte ho Cumlíkovej víle

Zúbková víla existuje, tak prečo by nemohla aj Cumlíková? Povedzte dieťatku pred spaním príbeh o Cumlíkovej víle (môžete prečítať aj príbeh o Zúbkovej víle s tým, že zúbky vymeníte za cumlík) a nakoniec dajte cumlík pod vankúš. Keď váš drobec zaspí, vymeňte cumlík za sladkosť tak, aby ste ho nezobudili. Môžete sa tešiť na veselé ráno, pretože je veľmi pravdepodobné, že dieťatko k vám ráno pribehne so širokým úsmevom na tvári. Ono to totiž fungovalo a cumlík je fuč!

Pošlite ho Ježiškovi

Napíšte s vaším dieťatkom tento rok trochu iný list Ježiškovi. Každý rok sa predsa píšu listy, v ktorých deti žiadajú rôzne hračky, no zamysleli ste sa s deťmi niekedy nad tým, že Ježiško zrejme žiadne hračky nedostane? Priložte tento rok k listu aj cumlík a pošlite ho na tú čarovnú adresu, odkiaľ potom Ježiško nosí darčeky priamo pod stromček. Výhra tak bude viacnásobná - vy sa konečne zbavíte cumlíka, drobec pošle list Ježiškovi s pocitom, že mu sám posiela aj krásny darček a zároveň určite nejaký dostane na oplátku.

Cumlik rozlucka

Prenechajte ho inému bábätku

Ďalším spôsobom, akým sa môžete raz a navždy zbaviť cumlíka, je jednoducho povedať, že tento cumlík je “putovný” a prišiel čas posunúť ho ďalej. Je to síce malá lož, ale podobne je to aj v prípade Ježiška či Cumlíkovej víly. Drobcovi v tomto prípade vysvetlite, že niekde na svete je bábätko, ktoré sa práve narodilo a nemá svoj vlastný cumlík. Ten potom podobne ako v predchádzajúcom prípade zabaľte a vhoďte do schránky pred domom, kde si ho nájde pani poštárka alebo pán poštár a pošle ho ďalej.

Vystrojte cumlíku pohreb

Priznávame, že tento spôsob je trochu morbídny, ale funguje, tak prečo nie? Základom je však postarať sa o pohreb, ktorý bude veselý a nie plný plaču. Nevyhnutnosťou je malá škatuľka, do ktorej cumlík uložíte. Tá by mala byť farebná a v rovnako farebnej nálade by sa mal konať aj pohreb. Vyberte si miesto na záhrade, kde sa rozhodnete cumlík zakopať, na stromy uviažte farebné balóny a stužky a pustite veselú hudbu. Zabudnite však na náhrobok, nechcete predsa, aby si dieťatko na cumlík spomenulo vždy, keď pôjde okolo. V budúcnosti si ho však môže vykopať a zaspomínať na to, ako ste ho spolu pochovávali.

Aj keď sa názory rodičov a odborníkov na cumlíky rôznia, stále sa ich väčšina rodičov nemieni vzdať. S tým však potom súvisí aj nepríjemná rozlúčka. Tak čo poviete, rodičia? Vyskúšate niektorý z týchto trikov a zbavíte sa cumlíka raz a navždy so smiechom namiesto sĺz?