Obdobie kuchyniek začalo: Vyberáme kuchynku do každej izbičky

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
22. okt'20

Výber detskej kuchynky nie je ani zďaleka taký náročný ako kupovanie skutočnej kuchyne s reálnymi spotrebičmi, no aj napriek tomu to nie je jednoduchá voľba. Zohľadniť treba viacero aspektov, pričom jeden z najdôležitejších je veľkosť detskej izby. Ako vybrať dokonalú detskú kuchynku do každej izby?

Veľká, malá, skladacia, prístupná zo všetkých strán, s množstvom príslušenstva, zvukmi, či s jedálenským kútikom. Čaro hračiek je aj v ich rozmanitosti a presne také sú kuchynky v našej ponuke. Náš sprievodca detskými kuchynkami vás prevedie rôznymi štýlmi a pomôže vám nájsť ideálnu kuchynku do izbičky vášho malého šéfkuchára.

Aká veľká je detská izba?

Detská kuchynka je síce detská, teda veľkostne oveľa menšia ako reálna kuchyňa, no aj napriek tomu treba počítať s tým, že si bude pravdepodobne vyžadovať priestor zodpovedajúci menšiemu kusu nábytku. Dobrou správou je, že aj tie najmenšie kuchynky sú dodávané s príslušenstvom a dokonca disponujú zvukovými a svetelnými efektami, takže deti nie sú o nič ukrátené.

Ako rodič musíte v prvom rade dbať na to, aby sa do izbičky bez problémov zmestili tie najdôležitejšie veci, teda posteľ, skriňa na oblečenie a úložný priestor na hračky. V prípade väčších detí treba počítať aj so stolom a stoličkou - tento nábytok nemusí byť nevyhnutne súčasťou iba žiackej izby, stolík a stoličku využijú aj škôlkari, ktorí často kreslia, maľujú či modelujú a potrebujú pracovnú plochu. Až po nevyhnutnom zariadení prichádzajú na rad priestrannejšie hračky, napríklad aj detská kuchynka.

Pred kúpou kuchynky pozorne odmerajte priestor, v ktorom sa má kuchynka nachádzať a na eshope si dôkladne skontrolujte rozmery poskladanej kuchynky. Nezabudnite na to, že k rozmerom treba pripočítať aj priestor na hranie a myslite tiež na výšku vašich detí. Všímajte si aj to, či sa dá kuchynka postaviť k stene alebo je prístupná zo všetkých strán a vyžaduje si tak 360° dostupnosť, a teda veľký priestor.Kuchynka chef corner vyberame

Priestranné kuchynky do veľkej izby

Snom všetkých detí je veľká izba a v nej množstvo zaujímavých hračiek, s ktorými sa môžu hrať od rána do večera. Ak to rozmery detskej izbičky vašich drobcov umožňujú, môžete im dopriať priestrannú kuchynku dostupnú zo všetkých strán, ktorá bude dominantou detskej izby. Presne taká je elektronická kuchynka Tefal Studio 360° XXL Bubble Smoby. Tá deti poteší nielen bohatým priestorom na hranie, ale aj viacerými funkciami a doplnkami, bez ktorých sa varenie a pečenie jednoducho nezaobíde. Vzhľadom na jej veľkosť sa v kuchynke môže hrať viacero detí naraz, vďaka čomu sa budú cítiť ako skutoční kuchári v reštaurácii.

Vo veľkej detskej izbičke sa bude prekrásne vynímať aj reštaurácia s elektronickou kuchynkou Chef Corner Restarurant od Smoby. Z jednej strany kuchyňa a z druhej reštaurácia opäť poskytuje dostatočný priestor pre hru viacerých detí, ktoré si môžu vyskúšať viac ako iba varenie. Súčasťou tejto priestrannej hračky je aj elektronická pokladňa s funkčnou kalkulačkou, platobný terminál a obslužný pult, za ktorý môžu vojsť iba kuchári. Hosť reštaurácie zatiaľ sedí za stolom a vyberá si z lákavého menu.

Zlatá stredná cesta do väčšiny izbičiek

Kuchynka tefal evolutiv vyberame

Väčšina detských kuchyniek je vhodná do takmer každej detskej izby, a to vďaka tomu, že im stačí prístup z jednej strany (v prípade rohových kuchyniek z dvoch) a môžete ich prisunúť k stene. Veľkej obľúbenosti sa teší kuchynka Tefal Evolutive Smoby, ktorú vďaka podstavcom jednoducho prispôsobíte výške detí. Podobne ako pri väčšine kuchyniek z dielne francúzskej značky Smoby, aj táto rastúca kuchynka má viacero elektronických funkcií a je plne zariadená spotrebičmi a riadom. Skvelým bonusom je jedálenský kútik, pri ktorom sa môžu deti najesť, ale aj kresliť či písať.

Ďalšou výbornou voľbou je kuchynka s technickým vybavením Tech Edition Smoby, ktorá je rozmerovo menšia a nezaberá veľa miesta. Nechýbajú jej však parádne funkcie - deti počas varenia využijú varnú dosku s červeným podsvietením a 2 zvukovými efektmi, kávovar, zásobník na skutočnú vodu, digestor s osvetlením a simuláciou výparníka. Táto technológiami nabitá kuchynka je úžasnou imitáciou skutočnej kuchyne a deťom ponúka množstvo podnetov na všestrannú hru aj rozvoj zručností.

Praktické riešenie do malých iziebKuchynka na cesty vyberame

V našom eshope nájdete praktické riešenie aj do malých izbičiek. Ak vo svojom byte či dome nemáte priestor na veľkú kuchynku, nezúfajte. Ideálnou voľbou je pre vaše deti kuchynka Cook&Go Blue Smoby, ktorá sa dá poskladať do praktického kufríka a ani poskladaná nezaberá takmer žiadne miesto. Deti si ju môžu kedykoľvek rozložiť v detskej izbe, obývačke či kuchyni, takže nie sú limitované hrou na jednom mieste. Kuchynka je navyše ako stvorená aj na cestovanie, a to je oproti bežným detským kuchynkám parádna výhoda.

Nemusíte sa báť, že váš malý kuchár či kuchárka bude počas hry s touto skladacou kuchynkou ochudobnená o zábavné funkcie. Aj kuchynka na cesty Cook&Go Blue deti poteší elektronickými funkciami - varná doska vydáva realistický zvuk varenia, kávovar svieti a takisto vydáva zvuk a funkčný je aj digestor kuchynky. Súčasťou kompaktnej kuchynky je až 17 doplnkov, ktoré hru obohatia a dovedú ju do dokonalosti.

Hra s detskou kuchynkou, rovnako ako iné hry na profesie, zohráva v detstve veľmi dôležitú úlohu. Okrem zábavy si deti pri kuchtení vo svojej kuchynke osvojujú kuchárske umenie, rozvíjajú jemnú motoriku a pohybové zručnosti a dávajú priestor nekonečnej fantázii a kreativite. Teraz už navyše viete, aká kuchynka sa perfektne hodí do izby vášho drobca, tak neváhajte a potešte malú kuchárku či kuchára dokonalou detskou kuchynkou už dnes.

Vyberte dokonalú kuchynku