Vyberáme domček pre deti

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
14. feb'17

S jarou prichádza slniečko a teplejšie dni. Deti milujú hru na čerstvom vzduchu a pobehovanie po tráve. Ideálnou hračkou na záhradu je práve detský domček, ktorý spestrí jarné hry a podporí fantáziu malých nezbedníkov. Ak zvažujete kúpu záhradného domčeka pre deti, prečítajte si naše tipy, vďaka ktorým kúpu detského domčeka neoľutujete.

Záhradné domčeky podporujú detskú predstavivosť a prinášajú kopec zábavy. Detská fantázia nepozná hraníc a domček ponúka mnoho stimulov pre ich bujarú predstavivosť. Detské domčeky v našej ponuke sú navrhnuté tak, aby sa v nich zahralo viacero detí. Vďaka tomu si deti budujú sociálne väzby a učia sa spolu komunikovať. Poradíme vám, ako vybrať domček, ktorý bude spĺňať vaše nároky a zároveň deti poteší.

Domček pre deti Smoby

Domček, ktorý neporazí žiadne počasie

Počas teplejších mesiacov bude domček odolávať zmenám počasia, ktoré by sa mohli podpísať na tom, ako vyzerá. Ak si však dávate na výbere domčeka záležať, určite zvoľte taký, ktorý má kvalitný UV filter. Domčeky ošetrené týmto spôsobom si udržia žiarivé farby dlhšie a materiál sa opotrebováva pomalšie. Takáto úprava vám môže ušetriť čas strávený opravou domčeka a natieraním.

Vďaka UV filtru si farby na detskom domčeku hravo poradia s dažďom aj so slnkom. Vyhnete sa tak skorému natieraniu domčeka. UV ochrana na domčeku navyše chráni aj detskú pokožku, takže detičky sú počas hry v domčeku v úplnom bezpečí.

Záhradný domček pre deti

Materiál ako záruka kvality

Keď staviate dom, dbáte na výber tých najkvalitnejších materiálov a neuspokojíte sa s hocičím. Tak by to malo byť aj v prípade výberu detského domčeka. Niektorí rodičia sú pri plastových hračkách skeptickí, ale dnes na trhu nájdete vysoko kvalitný plast, ktorý neškodí zdraviu, má kvalitné spracovanie a vydrží aj najbláznivejšie detské hry. Práve preto vyberajte domčeky s pevnou konštrukciou, ktorá odolá aj silnému vetru. Stabilita domčeka je dôležitá nielen kvôli nástrahám počasia, ale najmä kvôli detskej bezpečnosti.

Rozhodujúcim faktorom pre mnohých rodičov sú aj rôzne certifikáty kvality a krajina pôvodu. U nás nájdete len domčeky od výrobcov, ktorým dôverujeme aj my a ktorí spĺňajú tie najvyššie bezpečnostné normy a kritériá Európskej únie.

Dbajte na maličkosti

Na postavenie záhradného domčeka potrebujete rovnú čistú plochu v dohľade z domu. U nás nájdete domčeky rôznych veľkostí a preto je vhodné zmerať si, koľko miesta ste ochotní vyčleniť na takýto domček. Dbajte na to, aby sa domček nenachádzal blízko ostrých hrán a nástrojov, znečistenia, prípadne iných potenciálne nebezpečných oblastí ako napríklad šachta. Premyslite si tiež, či chcete v zimných mesiacoch preniesť domček do detskej izby a aj tomu prispôsobte jeho rozmery.

Set domček Priateľov Smoby s kuchynkou a zvončekom a zeleninový stánok

Poschodový domček pre deti Smoby

Na výber máte domčeky v mnohých farebných kombináciách, veľkostiach a dokonca aj s obľúbenými rozprávkovými postavičkami. Pri výbere si určite všímajte vekové odporúčanie. A určite zvážte aj sety domčekov s príslušenstvom. Takto môžete svojmu dieťaťu kúpiť domček aj so šmykľavkou alebo hojdačkou za výhodnejšiu cenu. Niektoré domčeky v našej ponuke sú spojené s kuchynkou či piknikovým stolom, takže predstavujú multifunkčnú hračku, s ktorou sa dokážu zahrať viaceré deti. Originálnymi prvkami, ktoré deti zaujmú sú tiež kvetináče, vďaka ktorým sa deti učia ako rastú kvetinky a ako sa o nich treba postarať.

Detská radosť na prvom mieste

Posledné slovo by pri výbere domčeka mali mať naši malí nezbedníci. Predsa len sú to detičky, ktoré sa budú v domčeku hrať a tráviť tam najviac času. Nechajte deti, nech si vyberú svoje obľúbené farby a rozprávkové postavičky, ktoré im budú spríjemňovať každú hru. Domčeky s rozprávkovým motívom pomáhajú deťom stotožniť sa s obľúbeným hrdinom. Tak budú mať detičky svoju obľúbenú rozprávkovú postavičku stále pri sebe. 

Set domček pre deti Máša a medveď Smoby a piknikový košík

Domček pre deti Máša a Medveď

Aj vďaka takýmto maličkostiam sa budú vaše deti v domčeku cítiť ako naozajstní hostitelia. Tak a teraz už viete, podľa čoho vybrať dokonalý domček pre vaše dieťatko, tak smelo do toho! V našom e-shope nájdete domčeky v kategórii Detské domčeky.

Detské domčeky