Ako vybrať detské odrážadlo?

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
15. feb'17

S prvými teplejšími lúčami slnka to naše deti začne lákať von na čerstvý vzduch. Nie všetky detičky chcú však iba chodiť a pobehovať. Pre tých aktívnejších drobcov je ako stvorené práve detské odrážadlo, s ktorým si užijú veľa zábavných jázd. Odrážadlo je prvý dopravný prostriedok, ktorý môže dieťatko samostatne ovládať a vďaka ktorému sa naučí rýchlejšie bicyklovať.

Pre najmenšie detičky, ktoré ešte nevedia používať pedále, sú odrážadlá ideálnym štartom do sveta trojkoliek a bicyklov. Naučia sa udržiavať rovnováhu a navyše si rozvinú svoje motorické zručnosti aj koordináciu pohybov. V našej ponuke nájdete odrážadlá pre deti už od 6 mesiacov. Pri výbere odrážadiel si však treba všímať niekoľko dôležitých vecí.

Odrážadlá pre deti

Drevo či plast?

Rodičov ako prvé zaujíma, z akého materiálu je vyrobená hračka, ktorú sa chystajú kúpiť. V našej ponuke nájdete odrážadlá z dreva aj plastu. Drevené hračky sa dnes vracajú do módy a sú vo svete veľmi populárne. Odrážadlá z dreva podporujú správny vývoj bedrových kĺbov, keďže detičky na nich musia sedieť naširoko. Odrážadlá Janod majú navyše masívnu drevenú konštrukciu a sú vyrobené z kvalitného dreva, takže o bezpečnosť vašich najmenších sa nemusíte báť.

Drevený balančný bicykel Little Bikloon Janod od 2-4 rokov

Drevený balančný bicykel Janod

Pri plastových odrážadlách máte na výber z viacerých veľkostí, farieb a rozprávkových motívov. Vďaka rodičovským rúčkam sú tieto odrážadlá vhodné už pre detičky od 6 mesiacov, pričom vedenie odrážadla má pod kontrolou rodič. Plastové odrážadlá majú oproti tým dreveným viacero doplnkov, ako napríklad slnečnú clonu, klaksón alebo elektronický panel vydávajúci zvuky.

Odrážadlo Bubble Go 2v1 Smoby so slnečníkom a elektronickým volantom od 6 mesiacov

Odrážadlo Bubble Go 2v1 Smoby

Všímajte si detaily

Pri odrážadlách pre najmenšie deti dbajte na to, aby odrážadlo malo pevnú ohrádku, ktorá zabráni ich možnému pádu a takisto vášmu dieťatku umožní pohodlne sa oprieť na ktorejkoľvek strane. Ak chcete mať absolútnu istotu, že sa malému „pirátovi ciest“ nič nestane, kúpte si odrážadlo s trojbodovými bezpečnostnými pásmi, ktorými ho prichytíte cez ramienka k sedadlu.

Svoju rolu, samozrejme, zohrávajú aj kvalitné – široké gumené kolesá. Tie netreba podceňovať predovšetkým v prípade, že sa dieťatko bude na odrážadle voziť aj vonku. Zároveň sa postarajú o komfortnú, ale i tichú jazdu, čo zasa oceníte vtedy, ak sa dieťatko bude pohybovať po interiéri.

Vyberáme detské odrážadlo

Praktické a hravé doplnky

Pri výbere odrážadla veľakrát rozhodnú aj rozličné praktické doplnky či hravé detaily, ktoré jednotlivé modely obsahujú, alebo sa dajú dokúpiť. V lete môžete oceniť napríklad odnímateľnú slnečnú clonu, ktorá vášho drobca ochráni pred slnečnými lúčmi. Rodičovská rúčka môže byť zasa vybavená držiakom na fľašu, zatiaľ čo pod sedadlom sa môže ukrývať úložný priestor, kam si malý vodič schová svoje hračky alebo sladkosti.

Pre mnohé ratolesti bude jazda ešte zábavnejšia s odrážadlami so zvukovými efektmi, s volantom, telefónom, klaksónom či dokonca s prívesom. Náročnejší rodičia si môžu zakúpiť aj odrážadlo s hudobnou hračkou alebo didaktickým stolíkom, vďaka ktorému môže dieťatko hravou formou objavovať svet farieb, tvarov i zvukov.

Detské odrážadlá sú prvým dopravným prostriedkom detí

Nech sa rozhodnete akokoľvek, myslite v prvom rade na to, aby si vaše dieťatko užilo s odrážadlom veľa zábavy. Odrážadlo sa stane najlepším spoločníkom detí pri dlhých prechádzkach a pomôže mu pri správnom vývoji. Viac kvalitných a pekných odrážadiel nájdete v našej ponuke.

Detské odrážadlá