Najlepšie vianočné darčeky pre chlapca

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
14. nov'16

Na hračkách, ktoré si deti rozbalia pod stromčekom, si dávajú rodičia obzvlášť záležať. Vianoce sú totiž najmagickejším dňom v roku, kedy sa najmenším plnia všetky sny. Preto aj podarúnky musia byť jedinečné. Ak ste však zmätení z veľkého vianočného výberu hračiek pre chlapcov, poradíme vám, ktoré na Štedrý večer zaručene zabodujú a vášmu nezbedníkovi vyčaria úsmev na tvári.

Hračkárstvo MackoviaHračky.sk

Skvelý darček, ešte lepšia investícia

Čo však deťom podarovať? Odrážadlá, motorky a trojkolky sú zvyčajne veľmi vďačnou hračkou a zároveň dobrou investíciou, pretože dieťatku, prípadne aj viacerým súrodencom vydržia viac rokov. Kvalitné modely obsahujú odnímateľné časti, ktoré uľahčujú vozenie najmenším drobcom – po ich odstránení zasa vozidlá bez problémov poslúžia väčším ratolestiam s lepšími pohybovými schopnosťami aj koordináciou.

Odrážadlo Medveď 2v1 Smoby

Detské odrážadlo Smoby Medveď

Túto hračku si vaše deti zamilujú. A nielen kvôli tomu, že má podobu medvedíka Pretty z rozprávky Máša a medveď. Odrážadlo totiž môžu používať aj ako zábavné skákadlo, ktoré je umiestnené na zelenej podložke pripomínajúcej ozajstnú trávu s kvetinkami. Pri každom pohybe sa zvieratko otáča do strán v 45-stupňovom uhle. Keď medvedíka zložíte z tyče, žlté labky sa stanú kolieskami a hračka sa zmení na pekné odrážadlo.

Kúpiť odrážadlo

Trojkolka Spark Blue Touch Steering 4v1 smarTrike

Detská trojkolka smarTrike

Rodičia toto malé vozidlo ocenia najmä preto, lebo je kombináciou kočíka a trojkolky pre deti. S vaším pokladom porastie až do jeho 3 rokov. Vďaka pokročilej technológií možno trojkolku ovládať jemným dotykom a manévrovať s ňou podobne ako s kočíkom.

Zabudovaný ochranný bezpečnostný pás v tvare písmena Y s mäkkým čalúnením na ochrannej ohrádke zabezpečuje pohodlnú a bezpečnú jazdu. Keď je dieťatko väčšie, môže trojkolku riadiť samé, pričom ju bez problémov zvládne aj v ostrejších zákrutách. Tlmič kolies sa zasa postará o hladkú jazdu, slnečná clona ochráni vaše dieťatko pred nebezpečným UV žiarením.

Kúpiť trojkolku

Dobre naštartované Vianoce

Hračky, ktoré majú kolesá, u chlapcov jednoznačne vyhrávajú, či už ide o malé pretekárske autíčka alebo „veľké“ autá na vozenie. Keď obidve možnosti spojíte do jedného vianočného balíčka, postaráte sa svojmu malému vodičovi o pestré chvíle bez ohľadu na to, či ich bude tráviť vonku alebo doma medzi štyrmi stenami.

Autodráha pre deti Smoby Mega Jump Vroom Planet

Autodráha pre deti Smoby

K top hračkám patria autodráhy, pretože autíčka na nich jazdia rýchlo a vyžadujú pohotové reflexy. Táto má navyše aj svetelné a zvukové efekty, ktoré sa spustia, keď sa maličké vozidlo dotkne cieľovej značky. V balení sú dve autíčka, ktoré na nej môžu vyskakovať do veľkých výšok. Autodráha je vysoká 67 cm, najmenší chlapci pri nej teda môžu stáť.

Kúpiť autodráhu

Traktor pre deti na šliapanie Jim Loader BIG

Šliapací traktor pre deti BIG

Ktorý chlapec by nechcel riadiť veľký stroj? Robustný zelený traktor s prívesom, na ktorý možno naložiť náklad s hmotnosťou až 25 kg, je na nerozoznanie od toho skutočného. Ergonomicky tvarované sedadlo sa dá nastaviť do 3 rôznych polôh, takže sa prispôsobí potrebám každého dieťatka. Predná lyžica traktora sa môže pohybovať hore a dole, ako aj dopredu a dozadu. Súčasťou traktora je aj mechanický klaksón, ktorým deti oznamujú svoj príchod na stavenisko.

Kúpiť traktor

Darčeky pre fantáziu najmenších

Ak nechcete kupovať len typicky chlapčenské hračky, môžete vyskúšať niečo iné. Veľkej popularite sa tešia detské domčeky i hry na profesie, ktoré v deťoch podnecujú kreativitu a komunikačné schopnosti, nezriedka ich dokonca učia, ako reagovať v situáciách, ktoré prináša skutočný život. Môžu si vymýšľať príbehy a zápletky od výmyslu sveta!

Pracovná dielňa pre deti Black+Decker Smoby

Detská pracovná dielňa Smoby

Detská dielňa je úžasnou hračkou pre chlapcov od 3 rokov, ktorí radi vymýšľajú a trávia celé hodiny majstrovaním rôznych vecí. Dielnička obsahuje až 92 doplnkov, medzi ktorými nájdete 7 pracovných nástrojov, vrátane kladiva, skrutkovača, klieští, kľúča a píly, 20 skrutiek, mechanickú vŕtačku, ale aj stavebnicu auta, ktorá sa dá poskladať  na rôzne spôsoby. K hračke sa dajú zadarmo stiahnuť zábavné aplikácie pre Android a iOS.

Kúpiť detskú dielňu

Domček pre deti My House Smoby

Domček pre deti Smoby

Vďaka originálnemu dizajnu táto drobná stavba zažiari v detskej izbe i v záhrade. Je dostatočne priestranná, aby sa v nej pohodlne zahralo aj viac drobcov. Domček sa hodí pre deti od 2 rokov, ale užijú si ho aj staršie ratolesti. Steny domčeka sú vyhotovené tak, aby pripomínali tehly. Zaujímavým detailom domčeka sú zamykateľné dvere s kľúčom. Deti sa vďaka tomu pri hre cítia ako dospelí, ktorí pred odchodom z domu zamknú dvere a zoberú si kľúč so sebou.

Kúpiť detský domček

Elektronický lekársky vozík pre deti Medical Smoby

Elektronický lekársky vozík Smoby

Aj lekárske prostredie je pre deti nesmierne fascinujúce. Táto hračka s tlakomerom a súpravou 16 doplnkov poteší chlapcov od 3 rokov, ktorí sa radi hrajú na doktora. Súčasťou vozíka je aj prístroj EKG, ktorým malí lekári merajú pacientom tep. Medzi doplnkami k vozíku nájdete rôzne druhy lekárskeho náčinia, ako napríklad fonendoskop, injekcia, lieky, nožničky, náplaste, ale aj infúzia na podanie liekov či kartičky na zaznamenanie zdravotného stavu ošetrovaných pacientov.

Kúpiť lekársky vozík