Vytvorte si krásnu vianočnú dekoráciu spolu s deťmi

  Kategórie: Prvé roky dieťaťa, Fit mama,
2 min
09. dec'16

Vonku je stále chladnejšie, supermarkety majú Vianoce už dávno a do naších miest sa pomaly prikrádajú vianočné svetlá a tradičné trhy. Je čas pripraviť svoju domácnosť na nadchádzajúce zasnežené obdobie a najkrajšie sviatky v roku. Nachystajte výkresy, nožničky, farbičky a lepidlo. Deti budú tieto aktivity milovať.

Ako vyzdobiť okná?

Vystrihovať snehuliakov, anjelov či snehové vločky je zábava. Deti si takto precvičia svoju jemnú motoriku a zároveň vytvoria krásne dekorácie, na ktoré budú pyšné počas celých Vianoc. Ak však chcete ozdobiť okná tento rok trochu inak, skúste na ne niečo zvnútra zavesiť. Postačia vám sviečky, vianočné gule, vetvičky, lízatká či šišky. Inšpirujte sa.

Vianočná dekorácia okná

Vianočné gule pre tvorivé ručičky

Vianočné gule sú krásnou vianočnou dekoráciou. O to viac, ak ich vytvorite doma so svojím drobčekom. Budete k tomu potrebovať zaváraninové poháre, snehové trblietky, ozdoby, modurit alebo fimu hmotu, lak a taviacu pištol. Z fimo hmoty alebo maduritu si vytvorte postavičky a podľa návodu uvarte, nechajte vyschnúť a následne omaľujte. Ak sa vám nechce vytvárať postavičky, môžete použiť aj malé hračky.

Postavičky prilepte s pomocou taviacej pištole o vrchnák. Do pohára nalejte vodu, pridajte sneh a zatvorte spolu s postavičkou. Odskúšajte, či vám pohár nepreteká. Svoju vianočnú guľu môžete dozdobiť farbičkami či stužkami.

Snehové gule dekorácia Vianoce

Snehuliak nielen na záhrade

K Vianociam a zime neodmyslitelne patria snehuliaci. Nemusia však zostať na snehu, vytvorte si snehuliaka, ktorý má rád teplúčko. Stačí vám k tomu veľká fantázia, farbičky, laky a materiál podľa výberu. Napríklad pníky, kužely či staré okrúhle akvária. Inšpirujte sa týmito obrázkami.

Vianočná dekorácia snehuliak

Svietniky pre vianočnú atmosféru

Aké by to boli Vianoce bez svetielok? Obchody sú plné všakovakých svietníkov, vy si však môžete vytvoriť svoj vlastný a úplne originálny. Dajte nový život starým phárom na víno a omaľujte ich podľa fantázie. Napríklad aj ako snehuliakov či postavičky z obľúbených rozprávok.

Svietniky z vínových pohárov dekorácia

Drevo a prírodné materiály dodávajú pocit tepla. Skúste využiť ako podložku pod sviečky drevené pníky, dozdobte ich šiškami alebo vytvorte sviečku z jabĺčka. Stačí vyrezať vrchnú časť jabĺčka a vložiť doň čajovú sviečku.

Dekorácia svietniky z dreva

Na krásne svietniky vám postačia aj obyčajné zaváraninové poháre. Tie dozdobíte trblietkami, farbou, stužkami či šiškami.

Svietniky pohare vianoce

Zdroj obrázkov: Pinterest