Vyrobte si dekorácie na Veľkú noc spoločne s deťmi

  Kategórie: Prvé roky dieťaťa,
3 min
17. mar'16

Jar mnohí z nás považujú za najkrajšie ročné obdobie. Cítite jej neodolateľnú vôňu? Pribúdajúca zeleň i slnečné lúče sú jasným signálom blížiacich sa veľkonočných sviatkov. Obklopte sa jasnými farbami a náladou prírody aj vo svojich interiéroch. Buďte originálni, prebuďte svoju hravosť a fantáziu. Nezabudnite zapojiť i deti, ktoré sú na tieto činnosti ozajstní odborníci. Tvorenie dekorácií s deťmi na Veľkú noc si zamilujete.

Veľká noc s deťmi

S Veľkou nocou sa spája množstvo symbolov. Tie predstavujú nový život, obdobie, radosť. Všetko sa odráža i v dekoráciách, ktorými si v tomto čase skrášľujeme domovy. Ich výroba zaujme i najmenších členov rodiny. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a doprajte svojim deťom radosť z vlastnoručne vytvorených ozdôbok.

Veľkonočné dekorácie z papiera

Zapájať deti do tvorby dekorácií na Veľkú noc môžete najskôr zľahka. Postačí vám obyčajný, prípadne i farebný papier. Spoločne vytvorte veľkonočný pozdrav. Klasický formát A4 prestrihnite na polovicu a preložte. Predkreslite svojmu dieťaťu  nejaký veľkonočný motív a zvyšok nechajte na jeho fantázii.

Pomôcky na vytvorenie dokonalých tvarov nájdete hravo i doma. Napríklad obkreslením veľkej lyžice vytvoríte na papieri krásne súmerné vajíčko. Ak si malý umelec trúfa aj na niečo zložitejšie, pohľadajte na internete ľahko dostupné makety zvierat. Netreba pripomínať, že tie typické veľkonočné sú kuriatka, zajačiky a ovečky. Pridajte veselý vinš a potešte originálnym pozdravom, napríklad,  starých rodičov.

Ak ste na prechádzke natrafili na bahniatka, či rozkvitnutý zlatý dážď, neváhajte si zopár vetvičiek priniesť i domov. Z tvrdšieho papiera vystrihnite ľubovoľné ozdoby a spolu s deťmi vymaľujte. Zozadu prilepte šnúrku a zaveste na konáriky vo váze.

Podobne si môžete vytvoriť i veniec na dvere. Na kartón obkreslite kruh so želanými rozmermi. Nezabudnite doň vkresliť ešte jeden menší a opatrne vystrihnúť stred. Ak si chcete prácu uľahčiť, postačí vám papierový tanier. Rovnako sa zbavte stredu a ponechajte len tvrdší okraj. Na zvyšok práce je potrebný iba váš dohľad. Nechajte deti vymaľovať veniec veselou jarnou farbou. Prilepte ozdoby poskladané alebo vystrihnuté z farebného papiera a pomocou šnúrky zaveste na dvere detskej izby. Vám i deťom bude pripomínať príjemne strávený spoločný čas.

Ak ste sa odhodlali, že tento rok budú vaše ozdoby o niečo lepšie ako tie minuloročné, máme pre vás tip. Nezostaňte len pri vystrihovačkách a maľovaní. Poskladajte veselé ozdobné škatuľky, veľkonočné košíky pre vajíčka alebo kreatívne rámiky na fotky

Kreatívny set Educa od 6 rokov

Scrapbook kreatívny set

A čo s vajíčkami?

Vo veľkonočnej výzdobe nesmú chýbať vajíčka. Techník na ich výzdobu je veľa. Je iba na vás, ktorú z nich si zvolíte. Nemusíte pracovať iba s tými vyfúkanými. Jednoducho ich uvarte a hor sa na skrášľovaciu premenu! Využiť sa dajú i škrupiny, ktoré vám ostali po pečení koláčov. A čo si budeme navrávať... škrupiny budú aj po zdobení. Či už sa o to postarajú vaše ratolesti alebo vy. Deti ich môžu vymaľovať podľa svojich predstáv a vy do nich nasadiť drobné zelené rastlinky, napríklad pažítku. Rastie rýchlo a výsledok stojí za to. 

Spestrite sebe i svojim deťom prípravy na Veľkú noc. Oslávte príchod jari a spoločne si užijete jedinečné momenty plné zábavy. Dôkazom budú vaše spoločne vytvorené dekorácie.