
Počuli ste už o plodine s názvom topinambur? Táto hľuza pripomínajúca zázvor neobsahuje žiadne tuky, avšak je bohatá na vitamíny A, B, C, a D a je skvelým zdrojom draslíka, horčíka, vápnika, sodíka či železa. Ak si lámete hlavu nad tým, ako túto plodinu spracovať v kuchyni, vyskúšajte recept s treskou a tekvicou, ktorý bude chutiť celej rodine.
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 20 g tresky
- 150 g tekvice
- 100 g topinamburov
- 1 polievková lyžica smotany na varenie
Postup
Topinambury ošúpte, opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na kúsky. Takisto ošúpte a nakrájajte aj tekvicu, nezabudnite však odstrániť semiačka. Tresku vykostite a nakrájanú ju spolu s topinamburmi a tekvicou vložte do parného variča. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Uvarené suroviny sceďte a mixujte s pridaním smotany na varenie, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.