Dusená treska s topinamburom a tekvicou

1 min
05. feb'25
Počuli ste už o plodine s názvom topinambur? Táto hľuza pripomínajúca zázvor neobsahuje žiadne tuky, avšak je bohatá na vitamíny A, B, C, a D a je skvelým zdrojom draslíka, horčíka, vápnika, sodíka či železa. Ak si lámete hlavu nad tým, ako túto plodinu spracovať v kuchyni, vyskúšajte recept s treskou a tekvicou, ktorý bude chutiť celej rodine.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 20 g tresky
  • 150 g tekvice
  • 100 g topinamburov
  • 1 polievková lyžica smotany na varenie
Postup

Topinambury ošúpte, opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na kúsky. Takisto ošúpte a nakrájajte aj tekvicu, nezabudnite však odstrániť semiačka. Tresku vykostite a nakrájanú ju spolu s topinamburmi a tekvicou vložte do parného variča. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Uvarené suroviny sceďte a mixujte s pridaním smotany na varenie, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.