
- 300 g póru
- hrsť lieskovcov
- 20 g masla
- 1 polievková lyžica slnečnicového oleja
- 20 g pohánkovej múky
- 1 filet z tresky
Pór opláchnite, odrežte koreňovú časť a nakrájajte ho na kolieska. Takto pripravený pór vložte do parného variča, do nádržky vlejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Kým sa pór varí, nasekajte oriešky a krátko ich opražte na suchej panvici. Uvoľní sa vôňa a aj chuť bude výraznejšia.
Na panvici rozohrejte maslo a pol lyžice oleja a zľahka opražte uvarený pór. Upečený pór dajte na tanier na tú istú panvicu položte tresku obalenú v pohánkovej múke. Opekajte z oboch strán niekoľko minút, kým nie je treska upečená dozlatista. Tento čas si môžete skrátiť nákupom dojčenských potrieb pre bábätko. Na záver pridajte na panvicu už upečený pór, ktorý sa týmto zohreje a chute sa dokonale zmiešajú. Na tanieri tresku posypte nasekanými orechmi a podávajte.