Treska na masle s pórom

  Kategórie: Recepty pre tehotné ženy,
1 min
19. feb'25
Ryby si počas tehotenstva nemusíte odopierať, stačí zvoliť ten správny druh. Treska patrí medzi chudé ryby, takže je vhodná aj počas tohto krásneho obdobia. Toto jedlo je bohaté na omega-3 mastné kyseliny, a to nielen vďaka rybe, ale aj vďaka orieškom. Harmóniu chutí ukrytú v tejto nezvyčajnej kombinácii si zamilujete.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 300 g póru
  • hrsť lieskovcov
  • 20 g masla
  • 1 polievková lyžica slnečnicového oleja
  • 20 g pohánkovej múky
  • 1 filet z tresky
Postup

Pór opláchnite, odrežte koreňovú časť a nakrájajte ho na kolieska. Takto pripravený pór vložte do parného variča, do nádržky vlejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Kým sa pór varí, nasekajte oriešky a krátko ich opražte na suchej panvici. Uvoľní sa vôňa a aj chuť bude výraznejšia.

Na panvici rozohrejte maslo a pol lyžice oleja a zľahka opražte uvarený pór. Upečený pór dajte na tanier na tú istú panvicu položte tresku obalenú v pohánkovej múke. Opekajte z oboch strán niekoľko minút, kým nie je treska upečená dozlatista. Tento čas si môžete skrátiť nákupom dojčenských potrieb pre bábätko. Na záver pridajte na panvicu už upečený pór, ktorý sa týmto zohreje a chute sa dokonale zmiešajú. Na tanieri tresku posypte nasekanými orechmi a podávajte.