Treska na farmársky spôsob

1 min
13. sep'22
Nízkotučná treska bohatá na omega-3 mastné kyseliny a vitamín D tvorí so zelerom a polentou skvelú kombináciu. Vďaka kukuričnej polente bude treska na farmársky spôsob mierne zrnitá, takže detské chuťové receptory budú mať o nový zážitok postarané.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 160 g čerstvého stopkového zeleru
  • 30 g polenty
  • 10 g tresky bez kostí
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup

Zeler umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Tresku dôkladne skontrolujte, aby v nej neostali žiadne kosti a takisto ju nakrájajte. Spolu so zelerom a polentou dajte tresku do nástavca na ryžu, do ktorého vlejte aj 45 ml vody a nástavec umiestnite do parného variča. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte uvariť na pare. Po uvarení sceďte vodu, pridajte olivový olej a rozmixujte na pyré. Ak máte pocit, že pyré je veľmi husté, prilejte vodu a opäť krátko mixujte.