Originálne Vianoce: tipy na balenie darčekov s deťmi

  Kategórie: Výchova,
3 min
18. dec'17

Robíte si každý rok starosti s tým, ako zabalíte vianočné darčeky? Máme pre vás pár jednoduchých tipov, ktoré zvládne naozaj každý a na pomoc si môžete prizvať aj deti. Nezáleží na tom, či budete mať pod stromčekom veľa či menej darčekov, dôležité je to, že ich vyberiete a zabalíte s láskou. Tak hor sa do toho!

Každý rok sa snažíme byť stále viac originálni nielen pri výbere darčekov, ale aj pri ich balení. Kým mnohí rodičia uprednostňujú farebné baliace papiere s vianočnou potlačou, čím si ušetria kopec času, nájdu sa aj takí kreatívni. Ak chcete patriť medzi nich, pozrite si naše tipy na originálne balenie darčekov. A deťom môžete povedať, že Ježiško si u vás odložil pár darčekov a poprosil vás o pomoc s balením.

Balíme darčeky s deťmi

Menovky

Aj keď rozbaľovanie všetkých darčekov zaradom je veľká zábava, je pekné, keď si každý rozbalí svoj vlastný darček. Stačí taká jednoduchá vec ako papierová menovka, ktorú si doma dokáže vyrobiť každý. Potrebujete k tomu len tvrdý papier alebo kartón, dierkovač, fixky a šnúrku. Je na predstavivosti každého, ako sa s tým popasuje. Určite potešia aj úplne jednoduché menovky, ale aj tvary stromčekov, perníčkových postavičiek či vianočných gúľ.

Užitočné zemiaky

Keď sa trochu posnažíte, celkom iste si spomeniete na výtvarnú výchovu a pečiatky zo zemiakov. Do surových zemiakov (najlepšie trochu väčších) vyrežte rôzne tvary – najjednoduchšie sú vianočné stromčeky a hviezdičky. Vyrezaný zemiak natrite temperovou farbou a otlačte na čistý hnedý alebo biely baliaci papier. Vďaka zemiakom nemusíte kupovať pečiatky a keď budete baliť darčeky s deťmi, podporíte ich kreativitu. Nezabúdajte, že vyrezaný tvar musí trochu vyčnievať, aby sa na na papier otlačilo to, čo chcete a nie iba obrys.

Užitočné zemiaky na baliaci papier

Originálne pásky

Poznáte washi pásky? V podstate je to dekoračná lepiaca páska z papiera a dnes nájdete v obchodoch akékoľvek motívy, o tých vianočných ani nehovoriac. Použite ich namiesto priesvitnej lepiacej pásky a oživíte obyčajný baliaci papier. Takéto balenie je úplne jednoduché a výsledok je aj napriek tomu čarovný. Pásky môžete rôzne nastrihať a vytvoriť z nich rôzne tvary či nápisy.

Niečo z prírody

Vetvičky, medovníčky, šišky, škorica, jarabina... Aj takéto dekorácie môžete použiť na balenie darčekov. Ak milujete prírodu a všetko s ňou spojené, hľadajte v nej pomoc aj počas vianočných príprav. Tieto dekorácie prilepte na papier, prevlečte cez šnúrku alebo ich pekne uložte do darčekovej tašky. Darčekové dekorácie takisto najlepšie vyniknú na hnedom baliacom papieri. Doplniť ich môžete o umelý sneh - ten stačí nasypať na lepidlom natretú časť papiera.

Balenie darčekov so šiškami

Jednoduchá krása

Ak milujete jednoduchosť a baliace papiere s vianočnou potlačou nie sú nič pre vás, máme riešenie. To, že v jednoduchosti je krása, je jasné už dávno. Veríte, že nie je dôležitý obal, ale to, čo sa skrýva pod povrchom? Potom vám na balenie vianočných darčekov stačí hnedý baliaci papier (môže byť aj biely, ale hnedý je predsa len recyklovaný) a tenší povrázok. Aj rovnako zabalené darčeky vyzerajú pod stromčekom veľmi pekne.

Je jasné, že najmä deti sú zvedavé hlavne na to, čo sa skrýva pod papierom. Ak si však dáte záležať aj na obale, naučíte deti oceniť všetko, čo okolo seba vidia. Zároveň v nich prebudíte kreativitu, pri balení trochu spomalíte a ešte viac precítite ducha Vianoc.