
- 140 g zelenej špargle
- 30 g teľacieho mäsa
- 150 ml polotučného mlieka
- 8 g múky
- maslo
Tvrdé konce špargle odlomte, zvyšok umyte a nakrájajte na kúsky. Na menšie kúsky nakrájajte takisto teľacie mäso a spolu so špargľou vložte do parného variča. Do nádržky doleje vodu po tretí level a uvarte.
Medzitým na panvici alebo v menšom kastróle zohrejte mlieko, pridajte múku a miešajte, kým mlieko nezhustne, potom pridajte maslo. Uvarenú špargľu a mäso dajte do zapekacej misy, polejte omáčkou a pečte približne 10 minút. Počkajte, kým jedlo trochu vychladne a podávajte.
Hneď po jedle sa môžete s deťmi pustiť do hrania, ideálne v detskej kuchynke, kde pomôžete deťom zreprodukovať chutné jedlo, ktoré práve dostali do bruška.