Gratinované teľacie mäso so špargľou

1 min
16. apr'25
Špargľa, úžasná jarná zelenina, je veľmi často podceňovaná, a to neprávom. Má totiž množstvo zdravotných benefitov a je vhodná aj pre deti. Špargľa posilňuje imunitu, očisťuje organizmus, podporuje trávenie a má aj protizápalové účinky. Určite na ňu počas najbližšieho výletu do obchodu nezabúdajte a doprajte ju sebe aj deťom častejšie.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 140 g zelenej špargle
  • 30 g teľacieho mäsa
  • 150 ml polotučného mlieka
  • 8 g múky
  • maslo
Postup

Tvrdé konce špargle odlomte, zvyšok umyte a nakrájajte na kúsky. Na menšie kúsky nakrájajte takisto teľacie mäso a spolu so špargľou vložte do parného variča. Do nádržky doleje vodu po tretí level a uvarte.

Medzitým na panvici alebo v menšom kastróle zohrejte mlieko, pridajte múku a miešajte, kým mlieko nezhustne, potom pridajte maslo. Uvarenú špargľu a mäso dajte do zapekacej misy, polejte omáčkou a pečte približne 10 minút. Počkajte, kým jedlo trochu vychladne a podávajte.

Hneď po jedle sa môžete s deťmi pustiť do hrania, ideálne v detskej kuchynke, kde pomôžete deťom zreprodukovať chutné jedlo, ktoré práve dostali do bruška.