Teľacia pečeň na turecký spôsob

1 min
12. sep'23
Teľacia pečeň by na detskom tanieri rozhodne nemala chýbať. Toto mäso je bohaté na vitamín A, železo a tiež vitamíny D a E. Jeho horkú chuť vykompenzuje sladkosť zemiakov a žltej papriky, ktorá obsahuje množstvo vitamínu C, ale tiež vitamín A, betakarotén, selén a zinok. Toto jedlo naštartuje imunitný systém vášho dieťatka a pripraví ho na chladnejšie obdobie plné prechladnutí a chrípok.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 150 g žltej papriky
  • 60 g zemiakov
  • 20 g teľacej pečene
  • ¼ čajovej lyžičky sladkej mletej papriky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
Postup

Papriku opláchnite, očistite od semiačok a nakrájajte na menšie kúsky. Zemiak ošúpte, opláchnite a takisto nakrájajte. Na malé kúsky nakrájajte aj teľaciu pečeň a takto pripravené ingrediencie vložte do parného variča. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte uvariť. Po uvarení sceďte prebytočnú tekutinu a uvarené suroviny spolu s olivovým olejom a mletou paprikou rozmixujte. V prípade, že je kaša príliš hustá, prilejte vývar a znova premixujte.