Bezpečne na cestách aj v tehotenstve

  Kategórie: Tehotenstvo,
4 min
12. dec'19

Hovorí sa, že tehotenstvo je najkrajšie obdobie v živote ženy. Pravdou však je, že so sebou prináša takisto veľa strachu, ktorý je určite opodstatnený. Práve obava o zdravie bábätka mnohé ženy odrádza od šoférovania, či dokonca od jazdy v aute všeobecne. Tehotenský bezpečnostný pás však mnohé obavy zaženie do úzadia a dopraje tehotným ženám pohodlie aj na cestách.

Užívate si aj počas tehotenstva pohodlie, ktoré ponúka jazda autom? V prvých mesiacoch je šoférovanie, ale aj sedenie na mieste spolujazdca bezproblémové. Prvé obmedzenia, ktoré so sebou tehotenstvo prináša, sa začnú ukazovať až neskôr spolu s rastúcim bruškom. Bezpečnostný pás začína budúcej mamičke prekážať, nepríjemne ju tlačí na bruchu alebo sa vôbec nedá zapnúť. Ako si poradiť v takomto prípade bez toho, aby ste sa museli vzdať na nasledujúce mesiace auta?

Bezpecnostny pas red castle

Bezpečnostný pás nie je na parádu

Aj keď je bezpečnostný pás niekedy na príťaž, jeho zapínanie má vždy svoje opodstatnenie. Ženy by si počas tehotenstva mali dávať pozor najmä na poranenia brucha a panvy, ktoré sa môžu skončiť obrovským nešťastím ako pre mamičku, tak aj pre nenarodené dieťatko. Bezpečnostný pás vytvára tlak a je pevný, čím má podstatne znížiť riziko úrazu počas nehody, ktorá sa môže stať aj počas jazdy na krátke vzdialenosti. Mnohé ženy vo vyššom štádiu tehotenstva sa však vyhovárajú práve na diskomfort, ktorý im pripútanie bežným bezpečnostným pásom prináša.

Zároveň sa obávajú toho, že popruhy pásu, najmä pri dlhších cestách, tlačia na dieťatko a mohli by mu spôsobiť rôzne deformácie či poruchy. Riešením tohto problému, ktorý trápi mnohé tehotné ženy, je správne zapínanie bezpečnostného pásu, špeciálny bezpečnostný pás pre tehotné alebo lekárske osvedčenie, ktoré vás oslobodí od používania bezpečnostných systémov vozidla. Toto osvedčenie sa však vydáva hlavne ľuďom, ktorým bezpečnostný pás spôsobuje veľmi vážne ťažkosti, pričom tehotenstvo (ani to rizikové) medzi dôvody vystavenia osvedčenia nepatrí.

Najideálnejším riešením, ktoré neohrozuje život bábätka a budúcej mamičky, je používanie bezpečnostného pásu počas každej jazdy, či už krátkej alebo dlhej. Bezpečnostný pás by mal v tehotenstve smerovať cez prsia a popod bruško. Ak však cestujete autom pravidelne, viete, že pásy v autách idú priamo cez brucho a udržať ich pod bruškom nie je vždy jednoduché. Riešenie prinášajú špeciálne bezpečnostné pásy pre tehotné, ktoré sa dajú upevniť pod bruškom a to tak, že sa zapínajú medzi nohami.

Bezpecnostny pas grafika

Tehotenský bezpečnostný pás Protectababy® Red Castle

Nenechávajte veci na náhodu a vybavte svoje auto tehotenským bezpečnostným pásom Red Castle, ktorý vám zabezpečí nielen pohodlie počas jazdy, ale zároveň dobrý pocit, že neohrozujete svoje nenarodené bábätko. Bezpečnostný pás pre tehotné ženy od francúzskej značky Red Castle bol testovaný odborníkmi z Národného výskumného ústavu vo Švédsku, takže sa môžete spoľahnúť na to, že vy aj vaše dieťatko budete v aute v bezpečí.

Počas tehotenstva žena nenesie zodpovednosť iba za svoje zdravie, ale aj za zdravie svojho dieťatka. Tehotenský bezpečnostný pás Protectababy® Red Castle poskytuje ochranu na najvyššej úrovni. Vďaka špeciálnemu zapínaniu prechádza tento bezpečnostný pás popod brucho mamičky, nie priamo cez neho, čím nevytvára tlak na bruško a znižuje tak riziko potratu.

Bezpečnostný pás Red Castle poskytuje medzi nohami a pod bruškom dostatočnú podporu a môžete ho používať aj na mieste vodiča, aj na mieste spolujazdca. Pás sa veľmi jednoducho upevňuje na sedadlo ktoréhokoľvek auta a rovnako jednoducho sa zapína a odopína.

Neriskujte svoj život a život svojho bábätka len kvôli niekoľkým minútam komfortu a dbajte na bezpečnosť a zodpovednosť počas každej jazdy autom. Aj vďaka zapnutému bezpečnostnému pásu nakoniec po deviatich mesiacoch šťastne dorazíte do vytúženého cieľa.

Tehotenský bezpečnostný pás Red Castle