Na súkromné ihrisko nemajú vandali prístup

5 min
08. júl'16

Detské ihrisko je miestom, kde detičky nadväzujú sociálne kontakty. Bohužiaľ, nie je to vždy bezpečné miesto, na ktorom môžete nechať drobcov len tak, bez dozoru. Môžu za to vandali  či nezodpovední majitelia psíkov, ktorí si z ihriska robia venčovisko. Ak si chcete byť istí, že detské ihrisko bude pre vaše deti a ich kamarátov bezpečné, vytvorte im ho u vás na dvore či v záhrade.

Súkromné ihriská sú bezpečnejšie než verejné

Detské ihrisko má byť miestom hier a bezstarostného šantenia. Neraz je to však aj miesto úrazov a zranení. Najmä v prípade, že verejné ihriská nie sú pravidelne udržiavané – častokrát sa môžeme stretnúť so zhrdzavenými časťami preliezačiek alebo trčiacimi klincami. Ihriská sú miestom, kde sa vyšantia nielen deti, ale aj vandali. Ďalším problémom sú majitelia psíkov, ktorí si z detských pieskovísk robia miesto na venčenie svojich štvornohých miláčikov. Ak sa chcete vyhnúť nepríjemných skúsenostiam z verejných detských ihrísk, vytvorte deťom súkromný kútik na hranie, ktorý bude schovaný za plotom. Ak nemáte vlastnú záhradu, spojte sa napríklad so susedmi z okolitých bytov. Na takéto súkromné ihrisko nebudú mať cudzí ľudia prístup.

Raj pre deti

Základom dobrého ihriska je udržiavaný trávnik. Ten môže slúžiť menším deťom na preteky na odrážadle. Vďaka tráve pri páde v zápale hry neublížia. Na detskom ihrisku, samozrejme, nesmie chýbať pieskovisko. Pri budovaní dbajte na to, aby sa dalo prekrývať, zabránite tomu, aby ho používali zvieratá ako toaletu. Obľúbené na detských ihriskách sú preliezačky. Tie deti nikdy neomrzia. Ak máte v dostupnosti ihriska mohutný zdravý strom, môžete naň zavesiť hojdačku. Alternatívou sú hojdačky pre dvoch, ktoré sa dajú samostatne postaviť. Ak chcete ihrisko pre deti „vyšperkovať“rozšírte ho o hracie centrum, detský domček, záhradný stolík či kolotoč. Všetky tieto zariadenia môžete na ihrisko pridávať postupne, ako budú deti rásť.

Výber materiálov je dôležitý

Pri výbere materiálov si premyslite, koľko času môžete investovať do ich ošetrovania. Drevo je potrebné často natierať. Kovové materiály si vyžadujú aspoň raz za dva roky odstránenie starej farby a kvalitný nový náter. Plasty sú stálofarebné a trvácne aj bez ošetrovania, musíte však vybrať uvážlivo – do nákupného zoznamu zaraďte hračky s anti UV ochranou, ktoré nevyblednú a s čo najvyššou nosnosťou, aby sa pod náporom váhy nezlomili.

Detské ihrisko do 100 eur

Set šmykľavka Máša a medveď Smoby Toboggan XS a fúrik s vedro setom Princezná

Šmykľavka Máša a medveď

Set hračiek predstavuje fantastickú súpravu hračiek na leto. Tvorí ju šmykľavka s rozprávkovým motívom Máša a medveď fúrik s vedro setom. Hračky pochádzajú od renomovaných európskych výrobcov Smoby a Écoiffier. Šmykľavka je vhodná už od 2 rokov. Dá sa na ňu napojiť hadica na vodu a po šmykľavke potom steká voda ako na tobogane.

Detské šmykľavky

Pieskovisko pre deti Mušľa BIG dvojdielne

Pieskovisko Mušľa Big

Dvojdielne pieskovisko Mušľa značky BIG je ideálne pre letné šantenie detí od jedného roka. Pieskovisko v tvare hrebenatky má dva samostatné diely, ktoré možno naplniť vodou či pieskom a okrem pieskoviska tak vytvoríte dieťaťu aj malý bazénik. Zmestí sa doň 100 kg piesku alebo 100 litrov vody.

Detské pieskoviská

Plastová hojdačka na zavesenie BeBe 2v1 Smoby

Hojdačka na zavesenie BeBe

Táto šikovná hojdačka je vyrobená z kvalitného plastu a je vhodná pre deti od 18 mesiacov. Jej súčasťou je bezpečnostná zábrana, ktorú môžete odpojiť ako vaše dieťa rastie. Hojdačka je ošetrená ochranou proti UV žiareniu vďaka čomu farby zostanú krásne a sýte po dobu niekoľkých rokov.

Hojdačky pre deti

Detské ihrisko do 300 eur

Set preliezačka Tour Aventure Smoby s hojdačkou Tuleň s vodotryskom

Preliezačka Aventure a hojdačka Tuleň Smoby

Detská preliezačka Tour Aventure je dobrodružná športová veža so šmykľavkou, rebríkom a rozprávkovým tunelom. Jej dvojitá stena zabezpečuje pevnú a stabilnú stavbu. Časť na šmýkanie má dĺžku 160 cm. Detská obojstranná hojdačka Tuleňmá ergonomicky tvarované sedadlá, aby dieťa sedelo pohodlne a neunavilo sa ani po dlhšom hojdaní sa. Je vhodná pre deti od 3 rokov. Detská hojdačka je doplnená o vodotrysk. Počas horúcich letných dní sa dá k otvoru na hojdačke pripojiť hadica s vodou a deti majú o zábavu postarané.

Detské preliezačky

Pieskovisko štvorlístok Vario BIG

Pieskovisko Vario BIGDetské pieskovisko Vario je krásna hračka v tvare štvorlístka. Je dostatočne priestranné pre hru viacerých detí, je vhodné od 12 mesiacov. Veľkou výhodou detského pieskoviska je, že sa dá rozložiť na 4 samostatné kusy a nezaberá veľa miesta. Po skončení letného obdobia tak pieskovisko jednoducho rozložíte a odložíte. Do pieskoviska sa zmestí približne 150 kg piesku.

Detské pieskoviská

Zelený plechový záhradnícky set Janod

Plechový záhradnícky set Janod

Malí záhradníci určite ocenia šikovný set s hrablami, rýľom, rukavicami a krhlou. Vy zas spojíte príjemné s užitočným. Deti sa hrajú a zároveň vám pomáhajú v záhrade. V okolí svojho domáceho ihriska môžu spolu s rodičmi posadiť kvietky a trávnik, no a časom sa o ne môžu starať úplne sami. Viac inšpirácií na zariadenie detského ihriska nájdete v kategórii hračky na záhradu.

Vedierka do piesku