Sú vaše deti na ihrisku v bezpečí?

  Kategórie: Zdravie dieťaťa,
4 min
15. apr'16

Slnečné lúče a teplé jarné počasie nás volajú von. Všetko sa zelená a kvitne. Ideálny čas pre hru na záhrade. Rozmýšľate nad domácim ihriskom? Prezradíme vám, aké benefity má pre vás a vaše dieťa a tiež, čo by na záhradnom ihrisku nemalo chýbať.

Deti majú energie aj za desiatich dospelých. Naháňajú sa a šantia až kým sa neunavia a nezaspia. Šmykľavky a hojdačky sú ich obľúbené revíry na mestských ihriskách. Niekedy je však lepšie zriadiť ihrisko doma na záhrade. A to hneď z niekoľkých dôvodov:

  • Dieťa v bezpečí pred nebezpečnými predmetmi a zvieracími výkalmi, ktoré sa môžu vyskytnúť v nestrážených detských ihriskách. Nejedného rodiča strasie, keď si predstaví, že jeho dieťa nájde v pieskovisku ihlu po nejakom narkomanovi alebo sa môže nakaziť baktériami z výkalov zvierat
  • Dieťa máte na očiach, no nemusíte sa pritom obmedzovať vo svojich aktivitách. Ak z okna vidíte detské ihrisko, môžete sa venovať čomukoľvek. Stačí občas hodiť očkom na deti.
  • Viete zabezpečiť bezpečnosť hračiek. Sama kupujete šmykľavky, hojdačky, preliezky a detské domčeky. Presne viete, z akých materiálov sú vyrobené a aké sú bezpečné
  • Nie vždy máte čas a energiu vybrať sa s dieťaťom na ihrisko. Takto máte obľúbené hračky doslova za dverami. Dieťa sa môže vyšantiť kedykoľvek sa mu zažiada.
  • Detské ihrisko na záhrade motivuje deti k zdravému pohybu na čerstvom vzduchu. Menej času teda strávia pri televízii a počítači, viac hrou vonku.
  • Hrou sa budujú kamarátstva. Aj deti vašich susedov sa určite radi zahrajú na takomto ihrisku. Vy si zatiaľ oddýchnete pri káve so susedkou.

Dieťa na ihrisku

Ako kúpiť hračky na detské ihrisko

Ak ste sa rozhodli pre domáce ihrisko, pravdepodobne je jedným z hlavných dôvodov bezpečnosť. Spísali sme pre vás 7 krokov, ktoré vám pomôžu vybrať tie správne hračky na detské ihrisko.

  1. Zmerajte si priestor, ktorý chcete pre ihrisko vyčleniť. Podľa toho vyberiete množstvo, druh a veľkosť hračiek.
  2. Určite si rozpočet. Ceny hračiek sa rôznia v závislosti od veľkosti, materiálu a typu hračku. V našom internetovom obchode nájdete hračky rôznych cenových kategórii. Nech je váš strop akýkoľvek, určite si vyberiete.
  3. Aké hračky si predstavujete v domácom ihrisku? Naši zákazníci obľubujú detské domčeky, hojdačky, šmykľavky, ktoré sa môžu premeniť aj na tobogány s použitím hadice. Ale aj pieskoviská, preliezačky, bazéniky a menšie hračky, ako napríklad fúrik s náradím, piknikový stôl a podobne.
  4. Milujú vaše deti rozprávky? Vyberte im hračku s motívom ich obľúbenej rozprávkovej postavy. U nás teraz mimoriadne letí Máša a medveď.
  5. Vyberajte bezpečné hračky z kvalitných materiálov. Napríklad značky Big a Smoby majú všetky hračky pre vonkajšie použitie ošetrené proti UV žiareniu. Čo to v praxi znamená? Hračky budú krásne a žiarivé aj po rokoch. Netreba ich natierať a opravovať. Okrem toho ide o veľmi serióznych výrobcov, ktorých produkty sú pravidelne nezávisle testované.
  6. Hračky sú vyrábané v rôznych farebných kombináciach. Vyberte také, ktoré vaše dieťa miluje. Farby pomáhajú rozvíjať detský mozog a tiež navodzujú veselú náladu.
  7. Pozrite sa na sety výrobkov. Záhradný domček napríklad kúpite aj s šmykľavkou a hojdačkou. Na takýchto ponukách môžete nejaké to euro ušetriť.

Domček priateľov s kuchynkou

Domček priateľov s kuchynkou Smoby

V tomto domčeku sa zahrá niekoľko detí naraz. Atmosféru skutočného domčeka dotvára elektronický zvonček a kuchynka s tečúcou vodou. Deti tak môžu veselo rozvíjať svoju fantáziu.

Domčeky pre deti

Preliezačka Adventure Car

Preliezačka Adventure Car

Ak máte priestoru na ihrisko pomenej, určite zvážte túto preliezačku. Pod kapotou sa nachádza pieskovisko a zo šmykľavky spravíte pripojením hadice tobogán. Deti sa za elektronickým volantom budú cítiť ako ozajstní šoféri. Táto multifunknčná prelizačka vám ušetrí kopec miesta a zabaví vaše dieťa na celé hodiny.

Hračky na záhradu

Detské dvojdielne pieskovisko Mušľa

Pieskovisko Mušľa

Toto pieskovisko je vhodné pre deti už od jedného roka. Pozostáva z dvoch samostatných častí a okrem piesku ho môžete naplniť aj vodou. Vytvoríte tak malý bazénik. Hrany sú oblé a vy sa nemusíte báť poranení.

Pieskoviská do záhrady

Šmykľavka Máša a medveď

Smyklavka masa medved

Aj vy máte doma Mášinu fanynku? Tak to si potom pozrite náš sortiment hračiek inšpirovaných malou nezbednicou a jej kamarátom medveďom. Na šmykľavku môžete pripevniť hadicu a vytvorte ozajstný tobogán.

Detské šmykľavky