
- 200 g mrazeného špenátu
- 30 g bulguru
- 1 malé vajíčko
- 3 čajové lyžičky smotany na varenie
Bulgur vsypte do nástavca na ryžu, pridajte 45 ml vody a upevnite v parnom variči. Do nádržky variča vlejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Medzitým uvarte vajíčko natvrdo (ponorte ho do vriacej vody a varte 10 minút, následne uvarené vajíčko ošúpte). Kým sa vajíčko varí, môžete sa s deťmi zahrať v ich vlastnej detskej kuchynke. Nájdete tam takisto špenát alebo iné zelené potraviny?
Po uvarení bulguru vložte do parného variča špenát (ak máte dvojitý parný varič, môžete variť naraz aj bulgur, aj špenát), do nádržky dolejte vodu po tretí level a uvarte. Všetky uvarené ingrediencie dajte spolu do mixéra, pridajte smotanu na varenie a rozmixujte.