Špenátový prívarok s bulgurom

1 min
02. apr'25
Prinášame vám recept, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani Pepek námorník! Špenát chráni oči pred účinkami UV žiarenia, priaznivo vplýva na mozog a tvorbu kostí, udržiava v norme krvný tlak, posilňuje srdce a podporuje rast detí. Aspoň raz do týždňa by ste ho mali dopriať nielen deťom, ale aj sebe.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 200 g mrazeného špenátu
  • 30 g bulguru
  • 1 malé vajíčko
  • 3 čajové lyžičky smotany na varenie
Postup

Bulgur vsypte do nástavca na ryžu, pridajte 45 ml vody a upevnite v parnom variči. Do nádržky variča vlejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Medzitým uvarte vajíčko natvrdo (ponorte ho do vriacej vody a varte 10 minút, následne uvarené vajíčko ošúpte). Kým sa vajíčko varí, môžete sa s deťmi zahrať v ich vlastnej detskej kuchynke. Nájdete tam takisto špenát alebo iné zelené potraviny?

Po uvarení bulguru vložte do parného variča špenát (ak máte dvojitý parný varič, môžete variť naraz aj bulgur, aj špenát), do nádržky dolejte vodu po tretí level a uvarte. Všetky uvarené ingrediencie dajte spolu do mixéra, pridajte smotanu na varenie a rozmixujte.