Školské tabule a lavice: Nevyhnutný doplnok izby každého školáka

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
07. sep'21

Prázdniny sa skončili a školy opäť otvorili svoje brány. So začiatkom školského roka sa spája aj nákup tradičnej školskej výbavy, ku ktorej neodmysliteľne patrí školská taška, peračník, zošity a perá, no zabúdať netreba ani na vybavenie samotnej detskej izby. Váš školák či školáčka v nej strávi nemálo času, preto bude potrebovať príjemnú tvorivú atmosféru vhodnú aj na učenie.

Školský rok sa začína aj končí v lavici. Niektoré deti sa nevedeli dočkať, kedy sa opäť stretnú so spolužiakmi, spoznajú nových kamarátov a posadia sa na svoje miesto, iné deti by si najradšej predĺžili prázdniny o ďalšie mesiace. Jedno je však s nástupom školského roka isté - s novou školskou lavicou a tabuľou sa bude do školy tešiť každé dieťa, či už to bude zvedavý prváčik alebo ostrieľaný druhák.

Príprava na školu začína už doma

Každé dieťa je iné a taký je aj nástup či návrat do školy. Niektorí žiaci prejavujú nadšenie zo školy hneď v prvý školský deň, iné potrebujú viac času na to, aby si zvykli na nové prostredie a prispôsobili sa zmenám. Práve preto je veľmi dôležité vytvoriť deťom ideálnu atmosféru na učenie a prípravu do školy už doma. Pre deti budú pri vstupe do triedy noví nielen učitelia a spolužiaci, ale aj prostredie, v ktorom bude deň čo deň tráviť niekoľko hodín. Priblížte mu už doma to, čo ho v triede čaká a vytvorte svojmu školákovi dokonalé prostredie na učenie priamo v detskej izbe.

V tej by okrem postele s kvalitným matracom a dostatkom úložného priestoru nemal chýbať stôl a stolička. Pracovný kútik by mal spĺňať ergonomické parametre, ktoré zabezpečia dieťaťu správnu polohu pri sedení a písaní. Výbornou voľbou sú školské lavice a tabule Smoby, vďaka ktorým si deti zvyknú na atmosféru školy už doma. Deti počas hry alebo práce v školskej lavici Smoby naberajú istotu pri práci s písacími potrebami, zoznamujú sa so sedením v lavici, učia sa trpezlivosti a koncentrujú sa na výsledok práce, či už je predmetom hra alebo učenie.

Skolske lavice tabule blog

V našej ponuke nájdete hneď niekoľko lavíc a tabúľ Smoby, ktoré splnia požiadavky rodičov aj potreby detí. Školské lavice a tabule deťom doprajú viac zábavy pri učení a malí školáci si vďaka nim môžu vyskúšať “reálne” situácie z vyučovania. Podobne ako pri hre s detskou kuchynkou alebo obchodíkom, aj hra v školskej lavici ponúka deťom priestor na imitáciu dospelákov, v tomto prípade učiteľa a žiaka.

Deti sa v lavici naučia správne sedieť a pochopia, ako to v škole funguje a ako približne prebieha vyučovanie. V školskej lavici Smoby môže dieťa nerušene písať domáce úlohy, sústrediť sa na danú činnosť, ale zároveň sa hrať a prejaviť naplno svoju fantáziu a kreativitu. Vlastná lavica a tabuľa je obľúbenou výbavou detskej izby ešte z jedného dôvodu - deti už vopred zistia, aký je to pocit stáť pred tabuľou a v škole už odpovedanie či písanie na skutočnú školskú tabuľu nebude takým strašiakom.

Školské lavice a tabule Smoby

Lavice a tabule od renomovaného francúzskeho výrobcu Smoby sú ako stvorené na všestranný rozvoj detí nielen v školskom, ale už v predškolskom veku. Okrem zdokonalenia jemnej motoriky a rozvíjania kreativity a fantázie sa deti môžu tešiť na množstvo písacích potrieb a iného príslušenstva, ktoré hru dovedie do dokonalosti. Nadčasové lavice a tabule Smoby s ergonomickým spracovaním majú stabilnú konštrukciu, krásne farebné kombinácie a vybrať si môžete z plastového prevedenia alebo z kombinácie masívu a plastu.

Lavica na písanie a kreslenie Modulo Space Desk Smoby

Skolska lavica smoby blog

Obojstranná lavica na písanie aj kreslenie Modulo vyrobená z bukového masívu v kombinácii s pevnými a odolnými plastami poskytne vašim deťom množstvo radostných chvíľ. Chlapci aj dievčatá od 3 rokov ocenia bohatú sadu 80 doplnkov, medzi ktorými sa nachádza zmazateľná čierna fixka, magnetické písmenká, číslice a matematické znaky, handrička na utieranie tabule a 6 farebných kried. Obojstranná tabuľa umožňuje deťom kresliť na ňu z oboch strán, z jednej strany na magnetickú bielu tabuľu, a z druhej strany na klasickú čiernu tabuľu s kriedou.

Drevená obojstranná tabuľa Wooden Easel Smoby

Skolska tabula smoby blog

Výborným doplnkom do detskej izby je okrem lavice aj samostatne stojaca obojstranná tabuľa. Podobne ako v prípade lavice, aj tu sa môžu deti tešiť na množstvo doplnkov - magnetické písmená, čísla, znaky, fixy či kriedy. Deti určite ocenia úložný priestor na písacie potreby v prednej časti tabule, ale aj úložný box na bočnej strane. Vďaka tomu budú všetky pomôcky na písanie, počítanie či kreslenie vždy poruke a v izbe bude zároveň vládnuť poriadok. Obrovskou výhodou je možnosť zvýšiť tabuľu o 10 cm, takže obojstranná tabuľa porastie s vašimi deťmi a bude im robiť spoločnosť omnoho dlhšie ako iba jednu sezónu.

Potešte svoje deti krásnym doplnkom do detskej izby, ktorý okrem dekoratívnej funkcie dokáže splniť aj zábavnú a edukačnú funkciu. Vďaka školským laviciam a tabuliam Smoby sa deti dokážu so školským prostredím stotožniť oveľa rýchlejšie, no okrem toho sa môžu tešiť na dlhé hodiny kreatívnej hry.

Posaďte sa do školskej lavice