Nie je silikón ako silikón: spoznajte jedinečné pomôcky Beaba

6 min
07. nov'19

Čo sa vám v mysli vybaví ako prvé, keď sa povie silikón? S najväčšou pravdepodobnosťou to nebude cumlík, pohár pre deti, miska či lyžička na kŕmenie. V spojitosti s prestížnou francúzskou značkou Beaba je však jasné, že keď sa bavíme o silikóne, máme na mysli práve dojčenské pomôcky na kŕmenie vyrobené zo silikónu. Spoznajte ich trochu lepšie a privítajte ich s otvorenou náručou aj vo svojej kuchyni.

Jednými z najpredávanejších produktov Beaba sú práve cumlíky, jedálenské súpravy, poháre a tréningové lyžičky zo silikónu. Nie nadarmo si získavajú priazeň rodičov po celom svete a kŕmenie detí je vďaka nim omnoho jednoduchšie a častokrát aj zábavnejšie. Starostliví rodičia si nevedia vynachváliť praktickú stránku týchto pomôcok, ktoré sú nerozbitné, nenáročné na údržbu a zároveň sú vhodné aj pre malých alergikov.

Samozrejme, rastúci úspech silikónových dojčenských pomôcok so sebou prináša aj množstvo otázok týkajúcich sa zdravia detí. Sú tieto pomôcky vhodné pre malé deti? Môžu deti bez obáv hrýzť do lyžičiek vyrobených zo silikónu? Neuvoľňujú sa do jedla či do nápojov nebezpečné látky, ktoré by mohli ohroziť zdravie môjho dieťatka? Na všetky tieto otázky vám zodpovieme v nasledujúcich riadkoch, no už vopred pre vás máme tú najdôležitejšiu odpoveď - silikónové pomôcky Beaba sú maximálne bezpečné a vhodné pre detičky každého veku.

Silikonove pomocky beaba blog

Nie je silikón ako silikón

Široký sortiment pomôcok a hračiek pre deti sa líši nielen vzhľadom či funkcionalitou, ale aj materiálovo. My môžeme bez obáv a s hrdosťou povedať, že francúzska značka Beaba, ktorá už niekoľko rokov patrí medzi naše najpredávanejšie značky, spolupracuje s poprednými svetovými výrobcami silikónu, vďaka čomu sa do rúk vašich detí dostanú iba tie najkvalitnejšie produkty. Celý silikónový sortiment Beaba je odolný voči vysokým teplotám a zároveň ostáva flexibilný pri nízkych teplotách. Môžete sa tak spoľahnúť na to, že do teplých jedál a nápojov, ktoré deťom naservírujete, sa neuvoľní žiadna nebezpečná látka.

Rodičia určite ocenia fakt, že silikón používaný na výrobu produktov Beaba sa na rozdiel od nekvalitného silikónu či plastov nezafarbí a ušetrí vám tak vrásky na čele pri umývaní. Výhodou je tiež skutočnosť, že misky, taniere a poháre Beaba vyrobené z prvotriedneho silikónu sú vhodné do umývačky riadu a sú BPA free. Mäkký silikónový riad je takisto odolný voči nárazom, je nerozbitný a drží na svojom mieste. Mnohé misky a taniere z dielne Beaba majú navyše praktické prísavky, ktoré sú odolné voči detských vrtochom počas kŕmenia.

Pre deti len to najlepšie!

Je prirodzené, že deti chceme chrániť a chceme im dopriať len to najlepšie. Dizajnéri značky Beaba majú rovnaký názor a záleží im nielen na spokojnosti rodičov, ale najmä na zdraví detí. Práve preto už dlhé roky navrhujú pomôcky na kŕmenie vyrábané z kvalitného hrubého silikónu, ktoré sa môžu popýšiť množstvom ocenení a certifikátov. Predstavujeme vám tie z nich, ktoré už dlhodobo patria medzi celosvetovo najpredávanejšie.

Fľaštičky BabySqueez' 2v1 a Babypote®

Silikonove pomocky beaba flasky

Fľaštičky Beaba BabySqueez' 2v1Babypote® sú ako stvorené na cesty! Dajte zbohom kupovaným kapsičkám pre deti, ktoré obsahujú množstvo zbytočných látok, cukrov a emulgátorov. Deti si vďaka týmto praktickým fľaštičkám môžu doma pripravené kaše užívať aj na prechádzkach či na cestách. Silikónové fľaštičky majú široké hrdlo, ktoré zabezpečí jednoduché plnenie aj umývanie. Fľaštičky na príkrmy, ale aj na nápoje majú stabilné dno, ktoré zabraňuje prevráteniu a rodičov určite poteší aj vzduchotesné uzatváranie odolné voči pretečeniu.

Jedálenská súprava Silicone Meal Set

Silikonove pomocky beaba taniere

Jedálenská súprava Beaba Meal Set predstavuje všetko, čo k prvému skutočnému jedlu detičky a rodičia potrebujú. Štvordielna jedálenská súprava pozostávajúca z hlbokého taniera, misky, pohára a tréningovej lyžičky je špeciálne navrhnutá pre potreby detičiek, ktoré začínajú samostatne jesť. Je vyrobená z kvalitného hrubého silikónu, ktorý je nerozbitný a má oblé a vyvýšené tvary. Rodičov určite potešia prísavky na tanieri a miske, ktoré ich udržia pevne na mieste a bez väčšej katastrofy si poradia aj s temperamentnými deťmi, ktoré nie sú vždy spokojné s výberom jedla.

Tréningové lyžičky Training Spoon

Silikonove pomocky beaba lyzicky

Silikónové lyžičky Beaba Training Spoon sú ako stvorené na prechod od dojčenia a pitia z fľaše k jedeniu lyžicou. Lyžičky Beaba 1st a 2nd age sú vyrobené z extra ohybného a zdraviu neškodného silikónu, do ktorého môžu deti bez obáv hrýzť a lyžičky dokonca plnohodnotne nahradia hryzadlá v čase, kedy deťom rastú zúbky. Lyžičky Beaba majú ergonomicky tvarovanú rúčku, vďaka čomu si deti od prvého momentu osvoja správny úchop a naučia sa s nimi jesť skôr ako s obyčajnou jedálenskou lyžicou. Veľkou výhodou lyžičiek 1st a 2nd age je stojanček, ktorý zabráni dotyku lyžíc so stolom.

Silikónové multidávkovače

Silikonove pomocky beaba multidavkovac

Silikónové multidávkovače na jedlo Beaba predstavujú praktickú pomôcku do kuchyne, v ktorej zamrazíte chutné kaše, pripravíte zdravé dezerty a dokonca aj nanuky! Multidávkovače vyrobené z kvalitného hrubého silikónu sú vhodné do mrazničky, mikrovlnky či rúry, pretože zvládnu aj extrémne teploty od -55°C až do 210 °C. Manipulácia s nimi je veľmi jednoduchá a vďaka mäkkému silikónu z nich porcie jedla jednoducho vyklopíte. Silikónové multidávkovače obsahujú 6 porcií s objemom 6x90 ml alebo 6x150 ml. Dávkovače sú chránené vzduchotesným viečkom, ktoré zaručí, že ešte nezmrazené jedlo alebo cesto na koláčiky ostane na svojom mieste.

Výhody silikónu v skratke

  • Dojčenské pomôcky Beaba vyrobené zo silikónu sú nerozbitné, odolné voči nárazom a vďaka prísavkám pevne držia na svojom mieste.
  • Kvalitný hrubý silikón je vhodný do umývačky riadu a žiadne jedlo ho len tak ľahko nezafarbí.
  • Výrobky Beaba zo silikónu sú BPA free, takže do jedál a nápojov sa nedostanú žiadne škodlivé látky.
  • Na rozdiel od skla je silikón ľahký, čo robí z dojčenských pomôcok ideálnych spoločníkov na cestovanie.
  • Silikónové pomôcky sú nevyhnutné v domácnostiach s deťmi, ktoré sú alergické na niektoré potraviny. Silikón totiž neabsorbuje alergény a dokážete ho na rozdiel od iných materiálov dokonale vyčistiť.
  • Hryzátka zo silikónu sú ideálne pri prerezávaní zúbkov. Najmä vychladené v mrazničke či chladničke pomáhajú zmierňovať bolesť ďasien a zároveň ich masírujú.

Dajte zbohom ostrému kovovému príboru, skleneným pohárom a keramickým tanierom, ktoré sú v dojčenskom veku nepraktické a spôsobujú viac škody ako úžitku. Na pomoc vám prichádzajú šikovní pomocníci Beaba z kvalitného hrubého silikónu, ktoré do kŕmenia vnesú nielen bezpečnosť, ale aj detský smiech a kopec zábavy!