Explózia ružovej: Ste pripravení vstúpiť do sveta Barbie?

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
28. júl'23

Chcete vidieť svet ružovo? Nemusíte nosiť ružové okuliare, stačí sa naň pozrieť očami bábiky Barbie, ktorá tento rok ovládla nielen kinosály, ale aj obchodné domy a srdcia všetkých bez ohľadu na vek a pohlavie. Aká je Barbie a prečo je vzorom mnohých detí? Nechajte sa spolu s nami pohltiť Barbie šialenstvom a vstúpte do rozprávkového sveta tejto bábiky.

Margot Robbie a Ryan Gosling pobláznili celý svet. Nerozlučnú dvojicu, ktorú tvoria Barbie a Ken, poznajú už tie najmenšie deti a nezabúdajú na ňu ani rodičia. Barbie je síce iba jedna, ale už dávno neplatí, že je to iba blonďavá bábika s dokonalým telom. Bábiku Barbie túži mať každé dieťa a u nás nájdete aj očarujúce doplnky Barbie, ktoré naplnia váš domov farbami a detskou radosťou.

Koniec dokonalej blondíny?

Kedysi chceli mať Barbie všetci preto, lebo bola odrazom dokonalosti. Dnes po nej túžia deti z iného dôvodu - bábika Barbie je taká, ako ony. Je nielen blond, ale aj brunetka, ryšavá, s rovnými aj kučeravými vlasmi. Má rôzne odtiene pleti, odlišnú stavbu tela a americký výrobca Mattel sa nebál predstaviť aj bábiky s rôznym hendikepom. Vďaka bábike s downovým syndrómom alebo Barbie na vozíčku dal deťom nádej na krajšie zajtrajšky. A čo tak bábika lekárka? Alebo Barbie astronautka, veterinárka, kvetinárka a vedkyňa? S Barbie sa môžu deti nielen hrať, ale zároveň plniť si svoje sny.

Bábiky Barbie

Vedeli ste, že…

  • Barbie sa narodila 9. marca 1959? Vtedy ju po prvýkrát predstavili na najväčšom západnom veľtrhu hračiek American International Toy Fair.
  • celé meno Barbie je Barbara Millicent Roberts?
  • otec Barbie sa volá George a jej mama Margaret?
  • Barbie má tri sestry? Skipper je najstaršia, za ňou nasleduje Stacie, potom samotná Barbie a najmladšia sa volá Chelsea.
  • najlepšie kamarátky Barbie sú Niky, Tereza a Summer?
  • firma Mattel vyrába bábiku v 35 tónoch pleti? Okrem toho sú na trhu bábiky Barbie s 97 rôznymi účesmi a 9 typmi postavy.

Prečo je hra s bábikou dôležitá?

Doktorka Sarah Gerson z univerzity v Cardiffe si spolu so svojím tímom posvietila na to, aké benefity prináša deťom hra s bábikami. Výskum, ktorého sa zúčastnili deti vo veku od 4 do 8 rokov ukázal, že deti si počas hry s bábikami precvičujú sociálne zručnosti, ktoré môžu využiť pri interakcii s ľuďmi v reálnom svete. Okrem toho sa počas hry s bábikou aktivuje centrum mozgu zodpovedné za rozvoj empatie, a to aj vtedy, keď ide o sólo hru a nie hru vo dvojici či v skupine.

Hra s bábikou deti podnecuje k tomu, aby hovorili o svojich pocitoch, myšlienkach a zároveň počúvali ostatných. Toto všetko má dlhodobý pozitívny vplyv na sociálne vzťahy detí a podporuje aj ich rozvoj na emocionálnej úrovni. Vďaka budovaniu empatie sa z detí stanú lepší priatelia, rodičia, spolupracovníci aj lídri. Naučia sa riešiť konflikty, budujú si odolnosť voči nepriaznivému správaniu ostatných a jednoduchšie zvládnu aj iné životné krízy. Hra s bábikou nie je iba hra. Je to rozvoj osobnosti na mnohých úrovniach a zábava je iba bonus.

Barbie dom aj u vás doma

Explózia ružovej. Aj tak by sa dalo nazvať kráľovstvo bábiky Barbie. Ružový Barbie dom vyzerá vo filme ako domček pre bábiku v životnej veľkosti a je iba dôkazom toho, že ružovej nie je nikdy dosť. Ružový je dokonca aj piesok na pláži v kráľovstve zvanom Barbie Land. Chcete aj vy potešiť svoje deti a vyčarovať im doma rozprávkové prostredie inšpirované bábikou Barbie? Máme pre vás krásne Barbie doplnky, s ktorými to zvládnete ľavou-zadnou.

Barbie puzzle

Leto v Barbie Lande

Deti čaká už “iba” druhá polovica prázdnin, ale práve tá môže byť nezabudnuteľná. Zbaľte deti k vode v štýle Barbie a doprajte im zážitok ako z filmu. U nás nájdete nafukovacie koleso, detský bazénik, ležadlo a dokonca aj nafukovací čln s motívom bábiky Barbie. Po zábave vo vode si deti oddýchnu na pláži v Barbie stane, ktorý im poskytne potrebný tieň. Relax však nebude trvať dlho, Barbie sa predsa nerada nudí!

Oddych vystrieda zábava v podobe plážových aktivít a na rad prídu aj Barbie hry. Plážový tenis je omnoho zábavnejší v Barbie štýle a chytať vlny na penovej doske na plávanie bude naozaj vzrušujúce. Potrebujete deťom vymyslieť program na upršané letné dni? Puzzle s obrázkom Barbie preverí ich logické myslenie a posvieti si na detskú trpezlivosť a koncentráciu. S Barbie sa deti nikdy nebudú nudiť a naše hračky s týmto populárnym motívom sú toho dôkazom.