Chutné a zdravé: také sú recepty Beaba

  Kategórie: Varíme pre deti,
4 min
09. feb'18

Vymyslieť pre deti chutné jedlá je niekedy naozaj náročné. Vďaka receptom od značky Beaba budete môcť deťom pripravovať každý deň niečo iné. A najlepšie na tom je, že v parnom variči a mixéri Beaba Babycook vám to zaberie iba pár minút.

Detičky niekedy vymýšľajú a nezjedia všetko čo im naložíte na tanier. Niečo je príliš, zelené, iné jedlo zasa mazľavé a ďalšie im nevonia. Vo variči Beaba Babycook pripravíte dokonale rozmixované kaše, ale aj iné jedlá či dokonca dezerty. Máme pre vás recepty pre rôzne obdobia dieťatka.

Mrkvové pyré od 4 mesiacov

Mrkva je ideálne prvé jedlo vhodné aj pre malé detičky. Toto jednoduché pyré zvládnete za pár minút a obsahuje len jednu ingredienciu. Mrkva je bohatá na horčík a je plná vitamínu A, ktorý podporuje správny vývin zraku, pokožky a posilňuje imunitný systém. Z tohto pyré pripravte stále viac porcií, pretože ho určite budete chcieť aj vy.

Ingrediencie

  • 140 g mrkvy

Postup

Mrkvičku ošúpte, umyte a nakrájajte na malé kúsky. Vložte ju do nádoby, vodu nalejte po úroveň 3 a zapnite parný varič. Po uvarení vložte mrkvu do mixéra, pridajte vodu podľa potreby a rozmixujte.

Mrkvová kaša recepty

Tekvicovo-krupicová kaša od 7 mesiacov

Zvykli ste tekvicu pred varením šúpať a poriadne ste sa pri tom zapotili? Na tekvicu treba ísť naozaj dobrým ostrým nožom, ale vôbec nie je potrebné ju šúpať. Len ju nakrájajte na kúsky a šupka počas varenia úplne zmäkne, takže tekvicu bez problémov rozmixujete.

Ingrediencie

  • 170 g tekvice
  • 30 g krupice
  • 10 g šunky
  • 3 čajové lyžičky smotany

Postup

Tekvicu poriadne umyte horúcou vodou, rozrežte ju napoly a vyberte semienka. Neošúpanú ju nakrájajte na malé kocky. Krupicu nasypte do nádobky na ryžu, zalejte 45 ml vody a uvarte. Potom uvarte aj tekvicu (vlejte vodu po úroveň 3) a spolu s krupicou ju vložte do mixéra. Poriadne aj spolu so smotanou na varenie premixujte.

Cereálne pyré recepty

Marhuľové tiramisu od 9 mesiacov

Sušené ovocie je v zime taký malý zázrak. Samozrejme, že stále je lepšie používať čerstvé, ale nie v každom ročnom období sa ku každému ovociu dostaneme. Sušením sa z ovocia nevytratia potrebné vitamíny a v kombinácii s takou pochúťkou akou je tiramisu naučíte papať ovocie aj deti, ktoré ho nemajú veľmi v láske.

Ingrediencie

  • maslové sušienky
  • 1 čajová lyžička mäkkého tvarohu
  • polovička banánu
  • 3 sušené marhule

Postup

Marhule vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 2 a uvarte. Banán a tvaroh rozmixujte, osobitne rozmixujte uvarené marhule a sušienky rozdrvte. Do sklenej nádoby navrstvite banán s tvarohom, marhule a sušienky a potom pridajte ešte jednu vrstvu. Uložte tiramisu do chladničky na pár hodín a potom takto chladené podávajte.

Tiramisu recepty

Syrová pochúťka od 13 mesiacov

Čakanka, ktorá je hlavnou ingredienciou tohto jedla, bola kedysi považovaná za magickú bylinu. Nebojte sa ju využiť v jedlách pre deti. Je síce horká, ale tejto časti sa veľmi ľahko dokážete zbaviť. Stačí odrezať bielu časť pri koreni alebo vyrezať vnútro zeleniny. A aj bez tejto horkej časti doprajete deťom kopec živín.

Ingrediencie

  • 150 g čakanky
  • 100 g zemiakov
  • štvrtina cibule
  • 20 g syru rokfort
  • 10 g ementálu

Postup

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Čakanku umyte, odrežte z nej horkú časť a zvyšok nakrájajte na plátky, podobne nakrájajte aj cibuľu. Všetko vložte do parného variča, nalejte vodu po úroveň 3 a začnite variť. Zapnite rúru na 180° a zatiaľ uvarené jedlo rozmixujte spolu s rokfortom. Zmes vložte do zapekacej misy a posypte ementálom. Pečte len chvíľu, kým syr nezačne chytať zlatú farbu a pred papním to nechajte trochu vychladnúť.

Gratin recepty

Parný varič Beaba Babycook je taký malý robotický zázrak, ktorý vám ušetrí veľa času a zároveň aj umývania riadu po varení. Vďaka nemu budú vaše deti papať stále zdravé jedlá plné vitamínov a živín, ktoré sa varením na pare nevytratia. Investícia do kvalitného multifunkčného robota sa vám mnohonásobne vyplatí.