Ratatouille s teľacím mäsom

1 min
31. jan'23
Ratatouille, typické francúzske jedlo, je krásne nielen na pohľad, ale aj na chuť. Recept bohatý na zeleninu chutí ešte o niečo lepšie, ak použijete čerstvú a nie mrazenú zeleninu, ktorá obsahuje zbytočne veľa vody. Jedlo dodá deťom dostatok vitamínov a minerálov potrebných na správny rast, o čo sa postará nielen rozmanitá zelenina, ale aj kvalitné teľacie mäso.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 60 g paradajok
  • 80 g cukety
  • 35 g žltej papriky
  • 80 g baklažánu
  • 30 g teľacieho mäsa
  • ¼ cibule
  • ½ strúčika cesnaku
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup

V kastrólčeku priveďte vodu k varu a na cca 30 sekúnd do nej ponorte paradajky. Následne ich schlaďte v studenej vode, ošúpte a prekrojte na polovicu. Cuketu, baklažán a papriku opláchnite, odstráňte prípadné semiačka a nakrájajte na kocky. Ošúpte cibuľu a nasekajte ju nadrobno a cesnak vložte do sitka na bylinky. Všetky ingrediencie vložte do parného variča v tomto poradí - rajčiny, cuketa, paprika, baklažán, cibuľa a nakoniec sitko na bylinky s cesnakom. Do nádržky vlejte vodu po úroveň 3 a spustite proces varenia.

Medzičasom si nakrájajte teľacie mäso na malé kúsky a zľahka opečte na panvici bez tuku. Premiešajte ho s uvarenou zeleninou, dajte do zapekacej misy a pečte v dobre vyhriatej rúre pri teplote 170°C asi 20 minút. Upečené ratatouille pokvapkajte olivovým olejom, nechajte trochu vychladnúť a podávajte.