Ktoré hračky porastú spolu s vašimi deťmi?

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
13. okt'16

Poznáte to. Nielenže drobci zo všetkého rýchlo vyrastú, ešte aj hračky, ktoré ste im kúpili pod stromček, už o rok ležia zabudnuté pod postieľkou alebo na dne skrine. Existujú však hračky, ktoré vašim najmenším urobia radosť na niekoľko rokov – rastú totiž doslova s vašimi deťmi.

Hračkárstvo Mackoviahračky.skNež hračku kúpite, presvedčte sa, či bude vášmu dieťatku naozaj vyhovovať, a to nielen z hľadiska jeho záľub, ale aj komunikačných a pohybových schopností. Výrobcovia rozhodovanie rodičom uľahčujú tým, že produkty označujú vekom detí, pre ktoré sú produkty vhodné.

Nadčasové alebo „skladačky“

Hračky, ktoré rastú s vašimi ratolesťami, často patria medzi nadčasové veci. Dokážu spestriť chvíle menším aj väčším deťom, čo ako rodičia uvítate, keď máte doma potomkov v rozličnom veku. Iné hračky zasa ponúkajú výhodu vo forme rozličných odnímateľných súčastí, predovšetkým bezpečnostných prvkov, ktoré postupom času môžete odpájať a prispôsobiť tak hračku veku a aktuálnym danostiam vášho dieťatka.

Rady pri výbere hračiek

  • Prvým predpokladom toho, že dieťatko hračku dlho nepustí z ruky a bude sa k nej stále vracať, je kvalitné vyhotovenie – to značí pevné materiály, stabilnú konštrukciu, neškodnú povrchovú úpravu so stálymi farbami, odolnosť voči oderu a v neposlednom rade aj dlhodobo pekný vzhľad.
  • Pri výbere hračiek rozhoduje aj ich bezproblémová údržba, či ich už stačí očistiť vlhkou handričkou alebo jednoducho oprať v práčke.
  • Pri nákupe väčších nadčasových hračiek, ako sú napríklad detské domčeky či kuchynky pre deti, si overte, či sú skladné, resp. ľahko rozmontovateľné. Oceníte to vtedy, ak ich budete potrebovať načas odložiť alebo presunúť na iné miesto, napríklad na záhradku.
  • Väčšie modely, napríklad školské lavice či školské tabule, môžu na dlhšie obdobie ovplyvniť celkový dizajn detskej izbičky. Vyberajte ich preto aj s ohľadom na ostatné zariadenie.
  • Hračkám, ktoré pozostávajú z viacerých dielikov, najmä detské stavebnice, vyhraďte špeciálny odkladací priestor, napríklad samostatné zásuvky alebo farebné úložné boxy. Tie vám prídu vhod najmä vtedy, ak začnú v detskej izbe pribúdať nové a nové druhy stavebníc, ktoré možno vzájomne kombinovať.

Detská kuchynka Frozen pre malé slečny od 1,5 roka

Detská kuchynka FrozenKuchynka je svetom, v ktorom sa môžu detičky zahrať na malých  kulinárskych majstrov, napodobňovať maminu s ocinom pri varení, vymýšľať nové jedlá a ich servírovanie.  Tento model je navyše inšpirovaný obľúbenou rozprávkou Frozen – Ľadové kráľovstvo

Detské kuchynky

Detský domček My House Smoby so šmykľavkou Toboggan XL od 2 rokov

Detský domček so šmykľavkou SmobyDetské domčeky sú určené menším detičkám od 2 rokov, ale bez problémov sa v nich zahrajú aj väčší nezbedníci. Rozvíjajú detskú fantáziu i komunikačné schopnosti. Môžete ich využívať na záhradke aj v interiéri – keď ich na zimné obdobie presuniete späť do domu.

Detské domčeky

Polohovateľná drevená školská tabuľa Graffiti Janod od 3 do 8 rokov

Školská tabuľa JanodTabuľa je výškovo nastaviteľná, takže sa prispôsobí a rastie spolu s dieťaťom. Má niekoľko skvelých doplnkov, vďaka ktorým zabaví každé dieťa. Drobci sa môžu zahrať na školu, biznismenov, alebo si len tak kresliť, keď je vonku škaredé počasie.

Školské tabule

Stavebnica Máša a medveď na chalupe PlayBIG Bloxx od 1,5 do 5 rokov

Detská stavebnica Máša a medveďStavebnice patria vôbec medzi najobľúbenejšie detské hračky. Táto nádherná rozprávková skladačka z radu PlayBIG Bloxx poteší deti rôznych vekových kategórií, ktoré majú rady príbeh Máše a jej dobráckeho priateľa medveďa

Detské stavebnice

Detská trojkolka Play 3v1 smarTrike od 10 mesiacov do 3 rokov

Detská trojkolka smarTrikeDetská trojkolka rastie spolu s dieťaťom, v každom veku sa mu totiž plne prispôsobuje. Je to výborný predchodca balančného odrážadla či prvého detského bicykla, vďaka ktorému sa deti učia správne sedieť a šliapať do pedálov.

Detské trojkolky