Pyré z červenej repy

1 min
27. apr'21
Cvikla je výborným zdrojom antioxidantov a mnohých vitamínov a minerálov. Je bohatá na vlákninu a ak ju zaradíte do detského jedálnička, postará sa o správnu priechodnosť čriev a bezproblémové trávenie. Je sladká tak akurát a vďaka červenej farbe ju deti bez problémov akceptujú.
Počet porcií
 2
Ingrediencie
  • 130 g červenej repy (cvikly)
Postup

Surovú cviklu ošúpte, nakrájajte na kocky a vložte do parného variča. Doleje vodu po úroveň 3 a nechajte udusiť. Uvarenú červenú repu rozmixujte a v prípade potreby dolejte vodu, v ktorej sa cvikla varila. Pre zjednodušenie môžete použiť už uvarenú cviklu, ktorú dostať v obchodoch. Tú iba rozmixujte a podávajte. Takto pripravené cviklové pyré môžete s trochou soli a korenia natrieť starším deťom na chlieb ako chutnú nátierku.