Čo kúpiť dieťaťu k prvým narodeninám?

4 min
20. máj'16

Malé deti potešíte jednoducho. Akákoľvek hračka, či maškrta im vyčarí obrovský úsmev na tvári. No ako to už z deťmi býva, ich záujem odletí tak rýchlo, ako prišiel. Namiesto hromadenia hračiek v detskej izbe, zvoľte takú, ktorá vydrží aj niekoľko rokov a bude pre dieťa stále zaujímavá.

Darček k prvým narodeninám

Prvé narodeniny sú len raz a preto ich treba patrične osláviť. Maminky a oteckovia chcú pre svoje dieťa len to najlepšie. Poradíme vám, ako vybrať hračku k prvému rôčiku, a prezradíme aj niekoľko overených tipov na darček.

  • Kúpte kvalitnú hračku, ktorá vydrží krásna a farebná aj niekoľko rokov. Ak kupujete hračku na von, teda detské hojdačky, odrážadlá, trojkolky a pod., zvoľte takú, ktorá ma náter proti UV žiareniu.
  • Vyberte hračku, ktorá rastie s vašim dieťaťom. Sami vidíte ako rýchlo vaše dieťa vyrástlo za jeden rok. Koľko kadejakého oblečenia za tú dobu vynosilo. Deti vyrastú aj z hračiek. No nájdete aj také, ktoré pre ne budú zaujímavé minimálne ďalšie 2 roky.
  • Dbajte na bezpečnosť a kupujte len od overených výrobcov, ideálne z krajín Európskej únie

Detská trojkolka

Trojkolky môžu deti používať už od desiatich mesiacov až do troch rokov, alebo kým sa nenaučia bicyklovať. Trojkolka je perfektný darček pre jednoročné zvedavé dieťatko, dá mu slobodu pohybu a tiež mu pomôže rozvinúť jemnú aj hrubú motoriku. Trojkolky nájdete v rôznych dizajnoch, farbách a aj s motívom obľúbených rozprávkových postavičiek.

Trojkolka Glow 4v1 smarTrike

Trojkolka Glow 4v1 smarTrike

Táto šikovná trojkolka je kompromisom medzi kočíkom a trojkolkou. Jednotlivé časti viete odnímať podľa potreby a podľa toho ako vaše dieťa rastie. Váš drobec na nej môže jazdiť až do troch rokov. Okrem zelenej farby ju u nás nájdete aj v ružovej, červenej, sivej a modrej farbe. Viac trojkoliek nájdete v kategórii trojkolky pre deti.

Trojkolky pre deti

Drevená klasika - húpací koník

Kvalitný drevený koník je investícia do niekoľkých generácii. Bude ho milovať vaše dieťa a s najväčšou pravdepodobnosťou aj vaše vnúčatá. Krásna drevená hračka vzbudzuje nostalgické pocity aj po rokoch. Ak je to koník z kvalitného dreva, nemusíte sa báť o trvácnosť. Váš nezbedník ho určite nezničí.

Drevený húpací koník Janod

Drevený hojdací koník Janod

Húpací koník v krásnom farebnom prevedení zabaví vaše dieťa, pomôže s rozvojom hmatovej citlivosť rúk, jemnou a hrubou motorikou, a zároveň rozžiari každú miestnosť. Deti sa pri kolísaní opierajú o zadnú opierku a môžu sa pridržiavať červených držadiel. Viac hojdacích koníkov nájdete v kategórii drevený hojdaci koník.

Kúpiť hračku

Odrážadlo

Odrážadlá pomáhajú deťom pri rozvoji koordinácie a motoriky. Široké sedadlá zasa podporujú zdravý vývin bedrových kĺbov. Deti sa s odrážadlom učia robiť aj prvé krôčky. Svojho drobčeka budete mať po ruke vďaka vodiacej tyči, ktorú časom jednoducho odmontujete.

Odrážadlo Bobby Classic BIG v limitovanej edícii 2016

Odrážadlo Bobby Classic limitovaná edícia BIG

Odrážadlo Bobby Classic v limitovanej edícii pre rok 2016 prichádza vo sviežom modrom prevedení a je výborným darčekom k prvým narodeninám pre chlapca aj dievča. Súčasťou vybavenia je aj vodiaca tyč s termálnym vrecúškom na fľašu, čo ocení najmä mamička. A má aj trúbku na volante, čo zas poteší vášho potomka. Odrážadlo je navrhnuté tak, aby v ňom dieťa zdravo a pohodlne sedelo a zároveň si rozvíjalo motoriku, bedrové kĺby a celú pohybovú sústavu. Viac odrážadiel nájdete v kategórii detské odrážadlá.

Odrážadlá pre najmenších

Hojdačka

Hojdačky boli medzi deťmi vždy obľúbené. My sami sme na nich vyrastali. Ak máte dom so záhradou, hojdačka by nemala chýbať. Deti sa na nej môžu hojdať už od 12 mesiacov. Ponuka hojdačiek je široká, preto si všímajte vekové odporúčania, materiál z ktorého je zhotovená, výrobcu a aby vám hojdačka zostala krásna a sýta dlhšiu dobu, mala by mať aj náter proti UV žiareniu.

Hojdačka Portique Plus s kovovou konštrukciou Smoby

Hojdačka Portique Plus Smoby

Hojdačka Portique Plus má pevnú kovovú konštrukciu, ergonomické sedadlo a odnímateľnú ohrádku pre malé deti. Vaše dieťa je teda v absolútnom bezpečí, časom môžete ohrádku zložiť a vaše dieťa sa môže veselo hojdať aj ďalšie roky. Nosnosť hojdačky je 50 kg. Viac hojdačiek nájdete v kategórii hojdačky pre deti.

Hojdačky pre deti