Chlapec či dievčatko? Ako kreatívne odhaliť pohlavie bábätka?

  Kategórie: Tehotenstvo, Bábätko a batoľa,
4 min
21. sep'20

Dievčatko alebo chlapček? Túto otázku dostávajú budúci rodičia neustále a kým v minulosti na ňu odpovedali jednou vetou, dnes sa na odhalenie pohlavia dieťatka usporadúvajú párty, ktoré nemajú obdobu. Inšpirujte sa aj vy a odhaľte pohlavia vášho dieťatka vo veľkom štýle.

Vypúšťanie balónov, farebný dym, zábavná piňata, konfety, ale aj súboj so svetelnými mečmi. Podľa najnovších trendov sa už pohlavie bábätka neoznamuje, ale odhaľuje, a to všetkými možnými i na prvý pohľad nemožnými spôsobmi. Prekvapiť sa môžu nechať aj samotní rodičia - stačí, ak informáciu o pohlaví dieťatka oznámi gynekológ príbuzným budúcich rodičov a tí sa už o prekvapivú párty postarajú.

Farebný dym a konfety

Jednou z najobľúbenejších možností, ako odhaliť pohlavie bábätka, je farebný dym vypustený z dymovníc. Takto svetu oznámili veľkú novinku mnohé celebrity, medzi nimi napríklad modelka Victoria’s Secret Romee Strijd. Podobný spôsob predstavujú aj vystreľovacie konfety, ktoré sa takisto dajú kúpiť v obchodoch s párty sortimentom. Ak sa rozhodnete pre tento spôsob, majte na pamäti, že párty na odhalenie pohlavia bábätka by sa mala konať v exteriéri a dymovnice nepatria do rúk deťom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Romee Strijd (@romeestrijd),

Balónová párty

Oznámiť svetu novinku o pohlaví dieťatka pomocou balónov sa dá dvomi spôsobmi. Prvý spočíva v naplnení škatule farebnými balónmi podľa pohlavia dieťatka. Ak sa rodičom narodí dievčatko, zo škatule vypustia ružové balóny, ak chlapček, balóny budú modré. Samozrejme, môžete sa dohodnúť aj na iných farbách, najdôležitejšie je, aby všetci vedeli, ktorá farba reprezentuje ktoré pohlavie.

Druhý spôsob trochu pripomína vystreľovanie konfiet - do čiernych nepriehľadných balónov pred nafúkaním vsypete konfety jednej farby a rodičia ich počas “odhaľovacej” párty prasknú. Praskanie balónov využila herečka Kate Hudson, blogerka Kenza Zouiten Subosic či herečka Claire Holt, ktorej sa tento spôsob zapáčil natoľko, že ho zvolila aj pri druhom bábätku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Claire Holt (@claireholt),

Sladké prekvapenie

Odhaliť pohlavie dieťatka sa dá aj trochu tradičnejším spôsobom - tortou či iným sladkým prekvapením, napríklad plnenými muffinmi alebo sušienkami s polevou. Avšak práve torta dokáže udržať všetkých prítomných v napätí až do poslednej chvíle. Poleva torty môže byť modrá či ružová (alebo dokonca dvojfarebná), no to ešte nemusí naznačovať pohlavie. Najdôležitejší je totiž krém vo vnútri torty, poprípade farba korpusu. Pravdu sa budúci rodičia (alebo rodina a najbližší známi) dozvedia až po prekrojení torty. Odhaliť pohlavie dieťatka takýmto spôsobom sa rozhodli napríklad speváčka Ashlee Simpson, Katy Perry s Orlandom Bloomom či herec Alec Baldwin s manželkou Hilariou pri štvrtom dieťatku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hilaria Thomas Baldwin (@hilariabaldwin),

Naozaj kreatívne odhalenie

Odhaliť pohlavie bábätka sa dá aj v naozaj veľkom štýle. “Postačí” vám na to počkať do zotmenia a vystreliť farebný ohňostroj, takže o pohlaví vášho bábätka budú vedieť všetci v okolí. Veľmi kreatívne sa o odhalenie pohlavia postarala aj herečka Shay Mitchell s partnerom Matte Babelom. Shay na svojom youtube kanáli zverejnila video, v ktorom bojujú dve postavy z filmu Power Rangers, jeden v ružovom a jeden v modrom. Podobný súboj sa môže odohrávať aj so svetelnými mečmi známymi zo Star Wars ságy.

Ak nepatríte práve medzi fanúšikov Hviezdnych vojen, stavte na opäť sladké prekvapenie - piňatu naplnenú cukríkmi v jednej farbe. Tento spôsob odhalenia si užijú najmä starší súrodenci, ktorí môžu do piňaty búchať dovtedy, kým sa neroztrhne a neodhalí krásne (a zároveň sladké) prekvapenie.

Kreatívnych spôsobov na odhalenie pohlavia vášho bábätka je naozaj množstvo. Stačí popustiť uzdu fantázii alebo sa inšpirovať našimi tipmi. Obklopte sa rodinou a blízkymi známymi, ktorých chcete mať v tento výnimočný moment po svojom boku a užite si nezabudnuteľný okamih odhalenia pohlavia bábätka.