9 dôvodov, prečo platiť kartou: Poznáte výhody?

  Kategórie: Akcie a zľavy,
3 min
01. apr'21

Platba kartou na internete má svojich priaznivcov, ale aj odporcov. Zaplatiť za nákup na eshope z pohodlia domova má pritom množstvo výhod a uľahčí celý proces nákupu nielen obchodu, ale vyťaží z neho aj kupujúci. Prinášame vám 9 dôvodov, prečo je platba kartou tou správnou voľbou.

Nie je to bezpečné, niekto určite ukradne moje údaje, zaplatím vopred a nikdy už neuvidím ani peniaze, ani tovar… Výhovoriek, prečo neplatiť kartou na internete je veľa, no výhody ich nepochybne prevyšujú a nasledujúce riadky presvedčia aj toho najväčšieho odporcu online platieb.

  • Zaplatíte rýchlosťou blesku: Platba kartou cez platobné brány je veľmi rýchla a oproti platbe cez internet banking aj pohodlnejšia. Nemusíte sa nikde prihlasovať, iba zadáte číslo karty, CVC/CVV kód a špeciálne heslo, ak to banka vyžaduje a máte zaplatené.
  • Je maximálne bezpečná: Overené platobné brány sú maximálne bezpečné a nehrozí vám žiadny únik peňazí z vášho účtu. Platba kartou online je prešpikovaná bezpečnostnými prvkami, ktoré sú pravidelne kontrolované. Nehrozí zneužitie vašich osobných údajov a čísla karty a za porušenie aspoň jedného z prísnych pravidiel, ktorými sa platba online riadi, hrozia poskytovateľom služieb naozaj vysoké pokuty.
  • Zaistená autentizáciou: O bezpečnosť platby kartou sa stará aj tzv. 3D Secure technológia, teda overenie platby. Keď zákazník platí online, musí počas platby zadať bezpečnostný kód, ktorý obdrží prostredníctvom SMS alebo bankovej aplikácie. Bez tejto autentizácie platba online neprebehne, podobne ako neprebehne ani fyzická platba kartou bez zadania PIN.
  • Aj jednoduchá: Platba kartou online je najrozšírenejšia platobná metóda na svete. Vďaka prepracovanému a jednoduchému formuláru týmto spôsobom dokáže za nákup zaplatiť aj človek, ktorý je v platbe kartou úplný nováčik. Platobné brány sú prehľadné a obsahujú iba minimum “okienok”, ktoré rýchlo vyplníte a jedným kliknutím platbu potvrdíte.

Platba kartou vyhody

  • Urýchlite expedovanie tovaru: Platbu kartou internetový obchod zaregistruje takmer okamžite a v tomto momente začínajú všetci pracovať na príprave a expedícii vašej objednávky. Nemusíte čakať, kým bude platba pripísaná na účet eshopu, čo vždy odďaľuje odoslanie tovaru.
  • Jednoduché aj cez mobil: Dokonca jednoduchšie ako cez počítač. Platobné brány majú perfektne prepracované mobilné rozhranie, ktoré vám uľahčí platbu kartou a vy budete mať v priebehu niekoľkých sekúnd tovar nielen objednaný, ale aj zaplatený.
  • Bez ďalších poplatkov: Pri platbe kartou vám eshop neúčtuje za platbu žiadne ďalšie poplatky, ako to hrozí napríklad pri platbe na dobierku. Zaplatíte iba za tovar a doručenie, takže cena objednávky sa zbytočne nenavýši.
  • Nepotrebujete hotovosť: Platby na dobierku sú často komplikované a prinášajú so sebou riziká. Musíte vopred myslieť na to, že pri preberaní zásielky potrebujete mať pripravenú hotovosť. Nevýhodou je najmä manipulácia s vyššou sumou, ale hrozí tiež, že kuriér nebude mať dostatok peňazí na výdavok. Pri online platbe kartou sa takémuto scenáru stopercentne vyhnete.
  • Zaplatíte odkiaľkoľvek: Nezáleží na tom, či sedíte na gauči, ležíte v posteli alebo cestujete vlakom, platbu kartou online zvládnete vykonať odkiaľkoľvek. Nepotrebujete počítač, stačí iba mobil a pár klikov.

Nákupy na internete sa neustále zjednodušujú a sú čoraz rýchlejšie a pohodlnejšie. Využite všetky výhody, ktoré tento spôsob platenia ponúka a nezabudnite - keď budete najbližšie objednávať na našom eshope, zvoľte možnosť Online platba kartou.