Plastové, či drevené? Našli sme víťaza?

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
23. máj'19

Každý rodič sa pri kúpe hračiek zamýšľa nielen nad cenou, ale aj nad mnohými inými faktormi, ktoré výber hračky ovplyvňujú. Starostliví rodičia najčastejšie riešia otázku materiálu, ktorý budú detičky deň čo deň držať v rukách a budú ho objavovať. Sú vhodnejšie hračky z plastu, alebo z dreva? Vyriešili sme tento súboj za vás!

Hračky nás sprevádzajú celým detstvom a aj v dospelosti si mnohokrát s nostalgickým úsmevom na tvári spomenieme na obľúbenú stavebnicu, plyšáka, bábiku či autodráhu. Hračky sa však podobne ako všetko ostatné vyvíjajú, zdokonaľujú a modernizujú. Kým v minulosti boli z viacerých dôvodov preferované drevené hračky, dnes to už neplatí. Pozrite sa s nami na výhody kvalitných plastových hračiek, ktoré budú vaše deti sprevádzať celým detstvom.

Nekonečný výber

Určite ste aj vy aspoň raz pri vstupe do hračkárstva nevedeli, kam skôr pozerať. Ponuka detských hračiek je totiž naozaj obrovská, pričom veľkú väčšinu tvoria práve plastové hračky. Bohatou ponukou sa to však ani zďaleka nekončí. Výroba plastových hračiek je jednoduchšia a rýchlejšia, preto sa plastové hračky dokážu veľmi rýchlo prispôsobiť meniacim sa požiadavkám na trhu. S novými rozprávkami automaticky prichádzajú aj nové hračky s rozprávkovými motívmi, takže deti môžu mať svojich obľúbených hrdinov pri sebe vždy a všade.

Plastove hracky domcek smoby

Množstvo hravých funkcií

Hračky, ktoré svietia, vydávajú zvuky a hýbu sa sú jednoducho atraktívnejšie. Deti zaujmú oveľa rýchlejšie ako hračky bez týchto funkcií a zároveň ich hra s nimi bude baviť omnoho dlhšie. Skvelým príkladom sú kuchynky Smoby s mnohými zábavnými funkciami, ktoré zvýrazňujú realistické prevedenie kuchyniek, odrážadlá pre najmenších s hracími panelmi či bábiky, ktoré vydávajú realistické zvuky, vďaka čomu ešte viac podporujú hru na mamičky. Hry na profesie sú v detskom veku nesmierne dôležité, deťom približujú svet dospelých, učia ich samostatnosti a zodpovednosti.

Viac detailov - viac zábavy

Hravé funkcie nie sú všetkým, čo môžu deťom kvalitné plastové hračky ponúknuť. Renomovaní výrobcovia, ktorých nájdete v našej ponuke, dbajú pri navrhovaní a výrobe hračiek na rôzne detaily, ktoré by sa pri výrobe drevených hračiek nedali dosiahnuť. Mnohé, na prvý pohľad neviditeľné, detaily dodávajú hračke dušu a robia ju ešte zaujímavejšou. Hračky prepracované do tých najmenších detailov sa tak stanú nekonečným zdrojom objavovania a vaše deti budú zabávať dlhé roky.

Odolajú zubu času

Drevo je síce tvrdý a odolný materiál, no ani zďaleka nie je také nesmrteľné ako plast. Kvalitné hračky v našej ponuke sú dokonca ošetrené UV filtrom, takže sú vhodné do každého počasia a deti nie sú obmedzené iba hrou v interiéri. Farebné plasty si tak zachovajú svoje žiarivé farby veľmi dlho a deťom budú robiť radosť oveľa dlhšie ako iba jednu sezónu. Plastové hračky navyše vyžadujú menej starostlivosti ako drevené. Drevo ako prírodný materiál bez lakovania či inej starostlivosti časom stráca svoj krásny vzhľad a jednotlivé kúsky sa môžu relatívne rýchlo odštiepiť.

Bezpečnosť na prvom mieste

Detičky, ktoré ešte len skúmajú svet a spoznávajú ho, potrebujú na hranie bezpečné hračky, pri ktorých nehrozí žiadne poranenie. Výhodou plastových hračiek je ich váha, ktorá je oproti dreveným hračkám nižšia. Počas hry sa môže stať, že dieťatku na nohu spadne kúsok stavebnice či autíčko - pri ľahučkej plastovej hračke tento pád sotva pocíti a môže pokračovať v hre s úsmevom na tvári.

Ďalšou nezanedbateľnou výhodou plastových hračiek je ich hygienickosť. Je prirodzené, že deti počas hry skúmajú hračky aj ústami, často ich olizujú alebo do nich hryzú. Plastové hračky sa dajú na rozdiel od tých drevených umyť bez toho, aby ste narušili ich štruktúru a znížili ich kvalitu. V neposlednom rade majú plastové hračky v našej ponuke oblé hrany vhodné do detských rúk, vďaka čomu je hra maximálne bezpečná.

Plastove hracky odrazadlo

Z dreva to proste nejde

Ikonické lego, autíčko na diaľkové ovládanie či plačúca bábika - sú hračky, ktoré sa z dreva jednoducho nedajú vyrobiť. Viete si predstaviť detstvo bez stavieb z lega či bez toho, aby ste česali, kŕmili a prebaľovali svoju bábiku?

To najlepšie na koniec

Primárna funkcia hračiek je zabaviť deti, ale tiež ich niečo naučiť a pomáhať im v rozvoji. To však neznamená, že by isté benefity nemali pripadnúť aj rodičom. Tých bezpochyby poteší skutočnosť, že plastové hračky (áno, aj tie kvalitné) sú cenovo dostupnejšie ako drevené. Kúpou kvalitnej plastovej hračky zabijete dve muchy jednou ranou - potešíte svoje deti a aj svoju peňaženku.

Atraktívne, nabité funkciami, pestrofarebné, cenovo dostupné… Výhody plastových hračiek sa jednoducho nedajú spočítať na prstoch jednej ruky. Nazrite do našej širokej ponuky plastových hračiek od renomovaných značiek a prekvapte svoje ratolesti krásnou hračkou za skvelú cenu.

Vstúpte do sveta hračiek