Aj v eshope môžete stáť v rade: nakúpte darčeky v predstihu a vyhnite sa stresu

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
13. nov'20

Vianočné nákupy nemusia byť stresujúce, práve naopak. Stačí pár kliknutí myšou a novučičké hračky pre nedočkavé deti môžu byť na ceste k vám. Vieme, že o nakupovaní vianočných darčekov v novembri zrejme nechce nikto ani len počuť, veď pred sebou máme ešte krásnu jeseň a do 24. decembra je poriadne ďaleko. Nákupmi v predstihu sa však vyhnete mnohým nepríjemnostiam. Prečítajte si pár rád od našich Mackov a postarajte sa o čarovné Vianoce už dnes.

Rúška, testy, dodržiavanie bezpečného odstupu, obmedzené hodiny pre zákazníkov, karanténa… niet divu, že čoraz viac ľudí uprednostňuje online nakupovanie z pohodlia domova. Stačí si sadnúť k počítaču alebo vziať do ruky smartfón, otvoriť stránku eshopu a veselo sa pustiť do nakupovania. Môže sa však stať, že ak budete s nákupmi na internete čakať do poslednej chvíle, postojíte si v “rade” aj online. Ako sa vyhnúť dlhým lehotám na doručenie a kedy začať s online vianočnými nákupmi? Naši Mackovia majú všetky odpovede.

Nakupovanie v časoch pandémie

Súčasná pandemická situácia vyhnala ľudí z nákupných centier do pohodlia domova a aj tí, ktorí sa online nákupom bránili, v nich objavili isté čaro. Naši traja Mackovia nás upozornili, že s druhou vlnou koronavírusu sa počet ľudí nakupujúcich online ešte zvýši a dokonca predpokladajú, že budú čakať v radoch ako v kamenných obchodoch. Áno, ani nám to spočiatku nedávalo zmysel, ale ukázalo sa, že Oli, Mila a Bruno majú pravdu. A majú aj pár dobrých argumentov:

  • “Čoraz viac ľudí nakupuje online, pretože kamenné obchody sú zatvorené alebo majú všelijaké obmedzenia,” posťažovala sa nám Mila a dodala, že možno so svojimi bratmi nebudú stíhať vybavovať všetky objednávky tesne pred Vianocami.
  • “Kuriéri budú mať plné ruky práce a nebudú zvládať nápor objednávok tesne pred Vianocami. Ak im chcete uľahčiť prácu a dostať darčeky pre svoje deti včas, nakúpte vopred,” radí Bruno, ktorý sa v obchodných veciach dokonale vyzná.
  • “Tie najkrajšie, najobľúbenejšie hračky sa rýchlo vypredajú a zahraniční výrobcovia ich možno nestihnú dodať do nášho skladu včas, pretože teraz všetko trvá dlhšie,” fňuká Oli a poťahuje si pritom rúško, ktoré ho na ňufáčiku trochu šteklí.Online nakupy blog

zdroj foto: freepik

Prečo nakupovať už teraz?

Našli ste na eshope dokonalý darček, ale objednanie odkladáte, lebo ešte predsa máte čas? Práve to je prvé pravidlo online nakupovania - ak sa vám niečo páči, neváhajte a hneď to objednajte, pretože ani skladové zásoby nie sú nekonečné. Najmä pred Vianocami, keď internetové obchody navštevuje omnoho viac ľudí, hrozí, že vyhliadnuté darčeky sa rýchlo vypredajú a na sklade sa opäť objavia až po Vianociach.

Online nákupy v novembri by vám mali poskytnúť dostatok času na doručenie pred Vianocami. Čím dlhšie však budete s objednaním otáľať, tým nižšiu šancu na včasné doručenie máte. V hektickom predvianočnom období budú kuriérske služby, ale aj pracovníci v skladoch eshopov maximálne vyťažení a dodanie tovaru sa môže z dní predĺžiť na týždne.

Nakupovanie cez internet vám okrem vyššie spomenutého ušetrí aj čas, peniaze a, samozrejme, nervy. Najmä mamy na plný úväzok sa môžu počas online nakupovania zároveň venovať deťom a obrovskou výhodou je aj fakt, že eshopy sú otvorené nonstop, takže nie ste limitovaní otváracími hodinami.

Ak si náhodou neviete poradiť s výberom, zákaznícky servis je tu pre vás a nápomocné sú aj rôzne články o tipoch na darčeky. A malý tip na záver od našich Mackov - nechajte si objednávku doručiť k starým rodičom alebo ochotným susedom. Tento trik oceníte najmä pri trochu starších a zvedavých deťoch, ktoré bude obsah záhadnej krabice od uja kuriéra veľmi zaujímať.

Prajeme vám pohodové a ničím nerušené nakupovanie!

Vstúpte do vianočnej krajiny