Autá sú späť! Tretie pokračovanie úspešnej série práve v kinách

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
23. jún'17

Miluje váš malý nezbedník jazdu na plný plyn? Potom si určite nenechajte ujsť ďalšie rozprávkové dobrodružstvo zo sveta šialene rýchlych kolies. Legendárny červený „športiak“ Bleskový McQueen je znova na filmovom plátne a chystá sa vyhrať veľkú automobilovú súťaž. Ešte lepšia správa je, že vaše deti si vďaka hračkám z nášho eshopu môžu príbeh štvorkolesového hrdinu užiť aj po odchode z kina.

Tvorcovia príbehu sľubujú, že tretie pokračovanie rozprávky Autá prinesie oveľa realistickejšie a emocionálnejšie scény než predchádzajúce diely. Bleskový McQueen s číslom 95 už totiž nie je tým, čo býval. Na scénu prichádzajú mladší, silnejší a dravší pretekári, vrátane hlavného favorita, ktorý si hovorí Jackson Hrom.

Nový príbeh, noví hrdinovia

Kedysi sebavedomý McQeen sa odrazu ocitá v roli outsidera, ktorého z pretekárskych okruhov vytláča nová generácia super rýchlych, technologicky oveľa vyspelejších áut. Záchrana prichádza v podobe novej hrdinky – žltého autíčka, mladej mechaničky a „trénerky“ Cruz Ramirezovej. Šesťvalcové športové kupé povzbudzuje McQueena k návratu na trať a snaží sa vylepšiť jeho technickú výbavu. Slávny pretekár tak naberá odvahu ukázať svetu, že v ňom stále bije srdce šampióna.

Čo ste o rozprávke (možno) nevedeli

  • Autíčko Bleskový McQueen má v origináli hlas populárneho amerického herca, Owena Wilsona. Vedľajšiu „rolu“ Cruz Ramirezovej si v pôvodnom znení strihla úspešná komička Cristela Alonzo, ktorá rok predtým nahovorila aj postavu Shirley v rozprávke Angry Birds vo filme.
  • Autu Junior Moon, jednému z veľkých pretekárskych hrdinov, s ktorými sa Bleskový McQeen v príbehu stretne, zasa prepožičala hlas skutočná legenda motoristického športu, Junior Johnson.
  • Aj keď si záporného hrdinu Jacksona Hroma zrejme neobľúbite, automobiloví fajnšmekri z neho budú nadšení. Pod prepracovanou aerodynamickou karosériou z uhlíkových vlákien ukrýva osemvalcový motor s výkonom 850 koní a rýchlosťou viac ako 300 km/h.
  • Trojka je režisérskym debutom Briana Fee, ktorý je dlhodobým členom kreatívneho tímu štúdia Pixar a pracoval aj na prvých dvoch dieloch rozprávky. Podieľal sa však aj na filmoch WALL-E, Ratatouille či Príšerky: Univerzita.
  • Okrem 6 hlavných scenáristov prispel do rozprávky ešte poltucet ďalších autorov.
  • Tvorcovia čerpali inšpiráciu z prostredia amerických automobilových pretekov NASCAR. Pred prípravou tretieho pokračovania dokonca vyspovedali Jeffa Gordona, bývalého jazdca súťaže, aby im hodnoverne vykreslil rozpoloženie pretekára, ktorý sa ocitá na vrchole kariéru a začiatku športového dôchodku.
  • O hudbu sa postaral Randy Newman, ktorý za skladbu Our Town z prvého dielu Autá získal nomináciu na Oscara. V roku 2001 sa z ocenenia tešil za skladbu We Belong Together k rozprávke Toy Story 3 a v roku 2002 držal v rukách slávnu zlatú sošku znova, tentoraz vďaka skladbe If I Didn´t Have you, ktorá preslávila rozprávku Príšerky s. r. o.
  • Vo filme nevystupujú ľudia, ale iba automobilové stroje, ktoré na seba preberajú ľudské črty a charakterové vlastnosti. V prvom diele je dokonca aj hmyz je tu znázornený ako známy „chrobák“ od Volkswagenu a v úlohe kráv tu vystupujú traktory.

Príbeh, ktorý prináša lekcie zo života

Pozitívne je, že rozprávka z dielne slávneho štúdia Pixar nie je len o najrýchlejšom prekonávaní cieľovej rovinky či víťazení, v každom diele prináša deťom veľké ponaučenie – napríklad o tom, že si treba vedieť zachovať vlastnú tvár a že sa neoplatí predčasne hádzať flintu do žita. V treťom pokračovaní sa so svojimi deťmi presvedčíte, že víťazom sa môže stať hocikto – dokonca aj ten, kto predtým vôbec nebol favoritom.

Veselé hry na čerstvom vzduchu

Rozprávka však rozoberá aj ďalšie témy zo života. Ukazuje nám, že virtuálna realita sa od skutočnosti môže výrazne odlišovať. Jazda v simulátore je síce veľkým technologickým výdobytkom a pre štvorkolesových pretekárov nesmiernou pomocou, no pri trénovaní na skutočnom povrchu zasa zavážia skúsenosti a intuícia.

Nezabudnite preto svojim ratolestiam pripomenúť, že hry na počítači nie sú všetko a treba ísť aj vonku na čerstvý vzduch. Určite pri tom s radosťou využijú hračky s motívom rozprávky Autá.

Set detský stôl Autá Piknik Smoby a šmykľavka Autá Toboggan XS

Set detská šmykľavka a stolík Autá SmobyKĺzať sa z výšky rýchlosťou blesku? Alebo si kresliť na lavici s veľkými obrázkom rozprávky Autá? Žiaden problém! Tento krásny set detského stolíka a šmykľavky vašim deťom ponúka aktívnu zábavu aj pohodlné sedenie na záhrade. Obidve hračky sú pekne zladené a navyše zdobené motívom ich obľúbeného Bleskového McQueena.

Detské šmykľavky

Balančné odrážadlo Autá 2 Learning Bike Comfort Smoby od 2 rokov

Detské balančné odrážadlo Smoby AutáMalí pretekári, ktorí ešte nevedia jazdiť na bicykli, si môžu svoje zručnosti vyskúšať na balančnom odrážadle, na ktorom sa opäť vyníma známy hrdina z rozprávky Autá. Naučia sa udržať rovnováhu a aktívne si pri jazde zašportujú.

Detské odrážadlá

Detská otočná kolobežka Autá Scooter Twist & Roll Mondo

Otočná detská kolobežka Autá Mondo Krásna farebná detská kolobežka má nielen pekný rozprávkový charakter, ale aj unikátne ovládanie. Pri naklonení do strany sa kolieska otáčajú tam, kam chce dieťa. Jej výhodou sú nízka hmotnosť a protišmyková nášľapná vrstva. Bezpečnú a hladkú jazdu zabezpečujú kvalitné kolieska, ktoré majú vzadu i vpredu rozdielny priemer.

Detské kolobežky

Batoh pre deti s náradím Autá 3 Smoby a skladacím autíčkom McQueen

Detský batoh s náradím a skladacie autíčko Autá SmobyTúži váš chlapček stať sa automechanikom na pretekárskom okruhu? Svoj sen si môže splniť s detským batohom Smoby a skladacím autíčkom s obrázkom rozprávky Autá. S celým hračkárskym setom si deti užijú kopec zábavy, kamkoľvek pôjdu.

Detská dielňa a nástroje