Našli sme pre vás Dory!

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
30. jún'16

Pamätáte sa na urečnenú a zábudlivú rybičku Dory, ktorá pred pár rokmi pomáhala Marlinovi nájsť jeho syna Nema? Obľúbená modrá rybka je späť! V júni zavítala do kín ako hlavná postava nového filmu od Pixaru Hľadá sa Dory. Spolu s ňou sa na filmové plátna vrátili aj starí známi kreslení hrdinovia.

Po 13 rokoch sa štúdio Pixar rozhodlo nadviazať na veľký úspech ich kultového animovaného filmu Hľadá sa Nemo. Scenáristi sa tentokrát zamerali na energickú rybičku Dory, ktorá žije s kamarátmi Marlinom a Nemom na útese. Dočkala sa vlastného filmu s názvom Hľadá sa Dory. Rybička Dory, ktorú by sme mohli označiť za kráľovnú zmätku, už ako malá trpela stratou krátkodobej pamäte. Jedného dňa sa stratila rodičom a teraz si na nich spomenula. Preto sa rozhodla vypátrať ich skôr, ako na nich opäť zabudne. Medzitým sa však stihne sama stratiť svojim oranžovým kamarátom z koralového útesu. A tak sa začína ďalšie veľké dobrodružstvo... Slovami tvorcov – nezabudnuteľné dobrodružstvo, ktoré si ona zrejme nebude pamätať.

Hľadá sa Dory

Film pre celú rodinu a všetky vekové kategórie

Osvedčená dvojica, Dory a Marlin, sa spolu s Nemom tentokrát ocitnú v morskom inštitúte v Kalifornii, v ktorom liečia zranené morské živočíchy. Do deja vstupujú nové vtipné postavičky. Malých aj veľkých si iste získa chobotnica Hank, ktorej sa Dory dostane „pod kožu“ či krátkozraká veľryba Viera. A keďže Dory netrpí len stratou pamäte, ale akoby jej chýbal aj pud sebazáchovy, o zábavné scény nie je vo filme núdza. Nechýbajú ani čarovné momenty a emotívne scény, pri ktorých si Dory uvedomí, že svojich blízkych máme radi aj kvôli ich nedostatkom, a že to najdôležitejšie na svete je rodina a priatelia.

Hľadali sme zaujímavosti o filme Hľadá sa Dory:

  • Hlas slovenskej rybičke Dory prepožičala opäť herečka Helena Krajčiová.
  • Príbeh sa odohráva pol roka po udalostiach z filmu Hľadá sa Nemo, aj keď v skutočnosti uplynulo 13 rokov, kým sa pokračovanie jednotky dostalo do kín.
  • Vo filme sa objavujú konkrétne druhy zvierat a rýb. Ak by vás deti po zhliadnutí rozprávky prehovorili na akvárium, vedzte, že rybička Dory je Bodlok pestrý, Nemo so svojím otcom Marlinom zase Klaun očkatý.
  • Rybka Dory je najobľúbenejšou Disney postavou na Facebooku – má najviac fanúšikov.
  • Pôvodná premiéra filmu bola naplánovaná na máj 2014. Po výmene režiséra sa presunula na november 2015, ale keďže tvorcovia potrebovali viac času na dopracovanie filmu, do kín sa Dory dostala až v júni 2016.
  • V deň svojej premiéry v USA (17.6.) prekonal film rekord za najväčší denný zárobok animovaného filmu a predbehol tak Shreka Tretieho aj Mimoňov.

    Aj vy ste zvedaví, či sa Dory s pomocou starých aj nových priateľov podarí dosiahnuť nemožné a stretnúť sa s rodinou? To vám neprezradíme, vieme vám však pomôcť s tým, aby sa detičky z animovaného filmu tešili aj dlho po tom, ako opustíte kinosálu.

    Smoby trojkolesová kolobežka Hľadá sa Dory s nastaviteľnou rúčkou od 2,5 roka

    Smoby trojkolesová kolobežka Hľadá sa Dory

    Trojkolesová kolobežka Finding Dory je očarujúca detská kolobežka, ktorá je vhodná pre deti už od 2,5 roka. Je ľahká a vybavená protišmykovými riadidlami, ktoré sú zároveň zamatovo hebké na dotyk. Rozprávková kolobežka s tromi kolieskami je omnoho stabilnejšia, bezpečnejšia a pohodlnejšia ako klasická kolobežka. Má nosnosť 20 kg. Predná časť detskej kolobežky je vyzdobená obrázkom milej rybičky Dory. Viac kolobežiek nájdete v kategórii kolobežky

    Smoby modro-žltá trojkolka Hľadá sa Dory Be Move s vodiacou tyčou od 15 mesiacov

    Smoby modro-žltá trojkolka Hľadá sa Dory

    Trojkolka od výrobcu Smoby s motívom rozprávky Hľadá sa Dory je originálna trojkolka v atraktívnom prevedení vhodná už od 15 mesiacov. Má ergonomicky tvarované sedadlo, na ktorom dieťatku sedí veľmi pohodlne. Na sedadle je bezpečnostný pás, ktorý dieťa istí. Rodičia určite ocenia teleskopickú vodiacu rúčku, ktorou detskú trojkolku ovládajú. Detská trojkolka rastie spolu s dieťaťom od 15 do 36 mesiacov alebo do doby, keď je dieťatko pripravené na svoj prvý bicykel. Volant na trojkolke sa otáča do strán o 30°. Trojkolka má nosnosť 30 kgViac trojkoliek nájdete v kategórii trojkolky.

    Odrážadlo Auto Balade Hľadá sa Dory Smoby s hojdačkou od 6 mesiacov modro-žlté

    Odrážadlo Auto Balade Hľadá sa Dory

    Odrážadlo Finding Dory je ako stvorené pre každého drobca, ktorý sa rád hojdá, učí sa chodiť alebo jazdí na autíčku. Je to krásna pomôcka, ktorá sa dá využiť až na 4 rôzne spôsoby – ako hojdačka, kočík, chodítko a odrážadlo. Všetky prídavné zariadenia sa dajú odmontovať veľmi jednoduchým spôsobom, bez použitia náradia. Odrážadlo má na volante klaksón na batérie, ktorý vydáva 3 rôzne melódie. Sedačka odrážadla je ergonomicky tvarovaná. Okolo sedačky je široká plastová ohrádka, ktorá chráni dieťa pred pádom a umožňuje mu pohodlné opieranie sa. Bezpečnosť dieťaťa je podporená aj trojbodovými bezpečnostnými pásmi. Viac odrážadiel nájdete v kategórii detské odrážadlá

    Hračky Hľadá sa Dory