Morská šťuka v sladkých zemiakoch

1 min
08. feb'22
Veľmi chutná morská šťuka je ako stvorená pre deti, a to najmä preto, lebo patrí medzi málo tučné ryby. V kombinácii so zdravými sladkými zemiakmi a mrkvičkou pripravíte chutné jedlo nielen pre deti, ale aj pre dospelých.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 70 g sladkých zemiakov (batátov)
  • 110 g mrkvy
  • 30 g morskej šťuky
  • 2 grécke olivy
  • 2 čajové lyžičky smotany na varenie
  • 60 ml polotučného mlieka
Postup

Sladké zemiaky a mrkvu ošúpte, opláchnite a nakrájajte na menšie kocky. Rybu vykostite (v prípade filety skontrolujte, či v nej neostali žiadne kosti) a takisto nakrájajte. Morskú šťuku spolu s mrkvou a batátmi uvarte v parnom variči pri vodnom leveli 3. Kým sa suroviny varia, predhrejte rúru na 200° C.

Uvarené ingrediencie dajte do zapekacej misy a zalejte smotanou na varenie rozmixovanou s mliekom a olivami. Pečte približne 15 minút a pred servírovaním nechajte chvíľu vychladnúť.