Maslová tekvica s pšenicou durum

1 min
20. júl'21
Tekvica by mala mať v jedálničku detí nezastupiteľné miesto. Je bohatá na antioxidanty a horčík a vďaka sladkej chuti ju deti nebudú odmietať. Maslová tekvica nie je po uvarení a rozmixovaní dostatočne hustá, no v spojení s tvrdou durum pšenicou vytvára dokonalú konzistenciu a zároveň aj harmóniu chutí.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 200 g maslovej tekvice
  • 30 g predvarenej pšenice typu durum
  • 20 g šunky
  • trochu masla
Postup

Predvarenú tvrdú pšenicu vložte do nástavca na ryžu a dolejte 45 ml vody. Umiestnite nástavec do parného hrnca, do nádržky vlejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Maslovú tekvicu opatrne ošúpte, prekrojte napoly, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kocky. Nakrájanú tekvicu vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a takisto uvarte. Hotovú pšenicu rozmixujte spolu s uvarenou tekvicou, šunkou a maslom. Ak je pyré príliš husté, prilejte vodu, v ktorej sa varila tekvica a opäť rozmixujte.