Máša a medveď dobýjajú svet hračiek

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
08. aug'16

Od čias rozprávky No počkaj, zajac! je Máša a medveď najpopulárnejšou kreslenou dvojicou ruskej animovanej tvorby, ktorú si obľúbili deti a dokonca i dospelí na celom svete. Na sieti YouTube má jedna z epizód dokonca viac zhliadnutí ako ktorákoľvek iná rozprávka z dielne Disney. Prečo deti Mášu a medveďa tak milujú?

Máša a medveď hračky

Máša je roztomilé trojročné dievčatko, ktoré miluje sladkosti a ľahko sa spriatelí s každým, koho stretne. Má však aj jedno nemilé „nadanie“ – na každom kroku vyrába samé problémy. Malého blonďavého huncúta sa ujme bývalý cirkusový medveď Miša, ktorý v lese hľadá zaslúžený odpočinok. A hoci malá slečna ťahá poriadkumilovného chlpáča z jednej šlamastiky do druhej, stáva sa z nich nerozlučná dvojica. Okrem ústredných hrdinov sa v rozprávke objavuje mnoho ďalších zvieratiek. Nemajú síce mená, zato každé z nich má plno slabostí, záľub a snovprasiatko počúva dokola disko hudbu, medvedica najradšej číta básničky, ježko neodolá pohľadu na motýle, veverička zasa sníva o tom, že vyzbiera všetky oriešky v lese.  

Rozprávka, v ktorej stále niečo objavíte

Hoci v príbehoch Máša a medveď sa takmer nehovorí, rozumejú im deti bez ohľadu na to, z ktorej krajiny pochádzajú. O popularite rozprávky svedčí fakt, že ju videli už v 120 krajinách sveta. Máša a medveď si však nezískali len najmenších, rovnako ich zbožňujú aj rodičia. Mnohí tvrdia, že kreslené postavičky ich vrátili do detských čias. Svojím šibalským námetom vraj pripomínajú príbehy vlka a zajaca, iným zasa kocúra Toma a myšiaka Jerryho. Hoci jedna epizódka trvá iba 7 minút, je plná dynamických scén a detailov, vďaka ktorým majú deti s rodičmi aj po viacerých pozretiach čo objavovať. Originálnu 3D animáciu podčiarkuje Mášin roztomilý zjav a tisícky výrazov tváre, ktoré sú pre deti typické.

Vedeli ste, že...?

Rozprávka Máša a medveď vlastne nie je nový nápad. Jej autori, Dmitrij Lovenko a Sergej Kuzmin, sa spolu s animátorom Olegom Kuzovkovom inšpirovali pôvodným ruským príbehom. Chceli však vytvoriť domáce animované dielko na technickej úrovni rozprávok, ako sú Príbeh hračiek alebo Hľadá sa Nemo. Vtedy, samozrejme, netušili, že malá Máša spolu s medveďom učarujú deťom po celom svete.

Spoločnosť Animaccord (jej názov zdobí aj chladničku v medveďovej chalúpke), ktorá rozprávku produkuje, používa na animáciu softvér Pixaru či Autodesku, ale takisto vyvinula vlastné programy, pomocou ktorých vytvára dokonalú ilúziu vody, snehu či medveďej srsti presne podľa predstáv autorov. V súčasnosti na rozprávke pracuje už okolo 70 animátorov. V roku 2015 získala séria Máša a medveď prestížnu cenu Kidscreen Awards, ktorá je Oscarom animovanej tvorby pre deti.

S Mášou a medveďom za vlastným dobrodružstvom

Vďaka tomu, že obľúbené postavičky sa  stávajú námetom viacerých hračiek, detských doplnkov či školských potrieb, môžu vaše deti zažiť vlastné príbehy so svojimi milovanými hrdinami.

S Mášou a medveďom v škole

Školská lavica Máša a medveď

Ako donútite svojho neposedníka zotrvať aspoň päť minút v školskej lavici? Dovoľte, aby mu spoločnosť robili verní kamaráti. Školská lavica Máša a medveď Smoby poslúži rovnako školákom i deťom v predškolskom veku. Obsahuje spolu 20 doplnkov a úložný priestor, kam si drobci môžu uložiť drobnosti či školské potreby.

S Mášou a medveďom na pretekoch

Trojkolka Máša a medveď Smoby

Trojkolka Máša a medveď Be Move Smoby zaručí malým nezbedníkom zábavu aj na nerovnom povrchu, a to vďaka kvalitným kolieskam zo zmäkčeného plastu. Vozidlo má pevnú kovovú konštrukciu, čo zaručuje vysokú bezpečnosť vašich malých pretekárov, ale aj dlhoročnú trvácnosť. Praktickým doplnkom je vyklápacia zadná korba, kde sa dajú prevážať hračky či sladkosti.  

S Mášou a medveďom v kuchyni

Kočík pre bábiku, kuchynka a jedálenská stolička Máša a medveď

Set kočíka pre bábiku, kuchynky s doplnkami a jedálenskej stoličky s motívom notoricky známych postavičiek prinesie vašej malej gazdinke kopec zábavy. Detská kuchynka obsahuje 22 doplnkov, má zabudovaný kávovar, rúru na pečenie, varnú dosku, hodiny aj umývadlo. Kočík ukrýva veľký plastový košík v spodnej časti, ktorý môže poslúžiť na uloženie rôznych drobností pre bábiku.

S Mášou a medveďom v  domčeku

Máša a medveď v domčeku stavebnica

Stavebnice PlayBIG Bloxx Máša a medveď v domčeku inšpirovaných populárnymi postavičkami poteší všetky deti, ktoré s obľubou skladajú. Stavebnica je zasa kompatibilná so skladačkami Lego, takže detičky ich môžu voľne kombinovať. Máte doma fanúšika tejto rozprávky? Pozrite si hračky Máša a medveď.

Hračky Máša a medveď