Po čom túžia vaše deti? Zistíte v liste Ježiškovi

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
03. nov'16

Ak vaše dieťatko stále nechávate vo viere, že darčeky nosí Ježiško, môžete to využiť a pomôcť mu napísať list so zoznamom darčekov, ktoré by si prialo. Pomôže vám to zorientovať sa v jeho skutočných túžbach a kúpiť svojmu drobcovi hračku, ktorú si naozaj želá vidieť pod stromčekom.

Hračkárstvo MackoviaHračky.sk

V dobe rýchlej mobilnej komunikácie môže byť písanie listu pre najmenších výnimočným zážitkom. Ideálnym časom na zostavenie želaní je napríklad daždivé víkendové dopoludnie alebo sychravý večer po práci. Zabijete tak dve muchy jednou ranou. Premeníte dlhé chvíle doma na vzrušujúcu udalosť a zároveň dieťatku zabránite, aby z nudy vymýšľalo všelijaké huncútstva.

Urobte si prehľad

Nachystajte si papier, pero , farbičky, poštovú známku a peknú obálku. Vyzbrojte sa katalógmi hračiek alebo – ak ste moderná mamička – tabletom, na ktorom si môžete nastaviť želaný eshop s hračkami. Ak už dopredu tušíte, čo by si vaše deti priali, otvorte si okná s produktmi, ktoré by ich mohli osloviť. Dobré e-shopy majú sortiment zoradený podľa jednotlivých kategórií, takže sa ľahko zorientujete, či už sú to hračky pre chlapčeka alebo dievčatko, prípadne konkrétna aktivita, výrobca či licencia.

Tipy na hračky pre dievčatko

Sortiment pre malé slečny je nesmierne bohatý. Od bábik, ktoré patria ku klasike dievčenského kráľovstva, až po rozličné vozidlá, kolobežky a trojkolky, ktorými nepohrdnú nebojácne malé hrdinky.

Trojkolesová kolobežka pre deti Frozen Smoby

Detská trojkolesová kolobežka Frozen

Jazde na trojkolesovej kolobežke s obrázkom Anny a Elsy z rozprávky Ľadové kráľovstvo neodolá žiadna malá princezná. Je ľahká, mimoriadne stabilná a vyrobená z pevného kovu a odolného plastu. Výhodou sú aj výškovo nastaviteľné riadidlá, ktoré sa prispôsobia veku dieťatka, ale aj protišmykové držadlá a podložka.

Opatrovateľské centrum pre bábiky Smoby Baby Nurse Zlatá edícia

Opatrovateľské centrum pre bábiku Smoby

Máte doma malú starostlivú mamičku? Opatrovateľské centrum obsahuje okrem bábiky veľkej 32 cm, postieľky a množstva doplnkov aj elektronický tablet so zvukmi na sledovanie denného programu bábätka. V zásuvke malé opatrovateľky objavia bohatú výbavu s fľaštičkami na lieky, teplomerom, potravinami, lyžičkou a podobne. Krásnym doplnkom je kolotoč zavesený nad postieľkou bábiky.

Kuchynka pre deti Princezné Ma Premier Smoby

Detská kuchynka Princezné Smoby

Žiadna malá kuchárka sa nezaobíde bez dobre vybavenej kuchynky. Táto je navyše vyhotovená v peknej ružovej farbe s motívmi Disney princezien. Súčasťou detskej kuchynky sú sporák, drez s batériou, odkvapkávač na riad aj rúra na pečenie. Zaujímavý prvok predstavuje pracovná doska, ktorú možno zväčšiť pomocou bočných otváracích krídeliek.

Hračky pre dievčatko

Tipy na hračky pre chlapčeka

Ak ide o chlapcov, voľba zväčša padne na autíčka a stavebnice s „chlapskou“ tematikou, ako sú pracovné stroje, policajné či požiarne stanice. S tými nikdy netrafíte vedľa.

Balančné odrážadlo Autá Learning Bike Smoby

Balančné odrážadlo Autá Smoby

Chlapčenské odrážadlo je ideálnym spojením príjemného s užitočným - ponúka zábavu a aktívny pohyb na čerstvom vzduchu a zároveň učí deti udržiavať rovnováhu bez pomocných koliesok. Balančné odrážadlo má pevnú kovovú konštrukciu a výškovo nastaviteľné sedadlo, takže rastie spolu s dieťatkom až do doby, keď je pripravené na svoj prvý bicykel. Je to teda skvelá hračka, ktorú si chlapček užije nadlho.

Detský šliapací traktor Smoby Farmer XL s prívesom

Detský šliapací traktor Smoby

Ktorý chlapec netúžil byť aspoň raz traktoristom? Traktor Smoby si srdce vášho nezbedníka získa dizajnom ozajstného poľnohospodárskeho stroja. Vozidlo je na šliapanie a kolesá sa ovládajú volantom, na ktorom je klaksón. Detský traktor dopĺňa príves v zadnej časti, na ktorom môžu malí huncúti kadečo prevážať. Zadnú vlečku však možno ľahko odpojiť.

Detský bager BIG Sansibar  s dĺžkou 67 cm

Detský bager BIG

Štýlové čierne vozidlo na hranie nadchne chlapcov od 2 rokov. Rýchlo si ho obľúbia, pretože pomocou neho môžu prenášať veľa materiálu, či už piesok alebo štrk. Zahrajú sa s ním rovnako na dovolenke pri vode aj počas dlhých zimných večerov. Mamičky zasa potešia gumené kolieska, ktoré nezanechávajú stopy na podlahe.

Hračky pre chlapčeka

8 tipov pred prípravou listu

  • Nachystajte si papier, pero, farbičky, poštovú známku a peknú obálku.
  • Keďže malé detičky nepoznajú hodnotu peňazí a v zásade túžia po všetkom, skúste im navrhnúť, aby si vybrali len niekoľko hračiek. Pri obmedzenom rozpočte predídete sklamaniu, že nedostali všetky darčeky, ktoré si vysnívali.
  • Ak naozaj bojujete so svojou peňaženkou, nákup cez eshop bude skvelou alternatívou – kúpite tu kvalitné hračky a ešte aj ušetríte.
  • Určite vám pomôže, ak do zoznamu po dohode so svojimi deťmi pridáte aj nehmotné želania, napríklad lyžovačku, návštevu zoo či rodinnú sánkovačku na Štedrý deň. Samozrejme, nezabudnite ich potom vyplniť, pretože najmenší na svoje priania nezabúdajú.
  • Detičky, ktoré ešte nevedia písať, si môžu svoje vysnívané hračky nakresliť na papier. Vy alebo starší súrodenci im potom môžete zoznam prianí pre Ježiška doplniť.
  • Takýto list sa dá vyzdobiť nálepkami alebo farebnými pečiatkami.
  • Nechajte drobcov, nech list sami vložia do obálky, dopíšte vymyslenú adresu a spolu ho vhoďte do vopred pripravenej schránky.
  • Môžete si vymyslieť rozličné špeciálne miesta, odkiaľ chodí „nebeská pošta“, napríklad pôjd starej mamy, kozub, dutina starého stromu v parku, alebo sa dohodnite s tetou poštárkou, že list prevezme, keď príde najbližšie s účtom za elektrinu.

Malý darček už pred Vianocami

Čo tak zaobstarať deťom samostatný vianočný stromček do detskej izby? Tento si na rozdiel od rodinnej jedličky v obývačke môžu sami vyzdobiť. Ak má stromček, či už živý alebo umelý, spestriť kráľovstvo vašich najmenších, nezabudnite ho vyzdobiť detskými ozdobami.

Drevené ozdoby na vianočný stromček Janod

Drevené vianočné ozdoby Janod

Vedeli ste, že niektorí výrobcovia hračiek ponúkajú aj ozdoby určené špeciálne pre deti? Drevená súprava krásnych vianočných ozdôb od francúzskeho výrobcu hračiek Janod  obsahuje 8 motívov na šnúrke v nádhernom nadčasovom vyhotovení.  

Detské drevené hračky