Leto je tu! Užite si ho naplno s balančnou hračkou BIG

5 min
01. júl'19

Vymyslieť program na leto pre deti, ktoré sa na veľké prázdniny tešia po celý rok, dá niekedy poriadne zabrať. A pritom stačí iba jedna kvalitná a multifunkčná hračka, ktorá dokáže deti zabaviť na viacero spôsobov a o všetko je postarané! Chcete vedieť, o čom hovoríme? Čítajte ďalej!

Pripomína kolotoč, no je to niečo oveľa lepšie. Vyzerá ako bazénik, ale detičky sa v ňom vyšantia aj bez vody. Môžete si ho pomýliť s kolískou, avšak dá sa použiť aj ako šmykľavka. Reč je o balančnom kuželi s vankúšikom od renomovanej nemeckej značky BIG, ktorý deťom od 12 mesiacov prináša nielen dlhé hodiny zábavy, ale aj učenie hrou. Pozrite sa s nami na to, čo to vlastne je a čo všetko táto na prvý pohľad jednoduchá hračka dokáže.

Jedna hračka, množstvo hier

Moderní rodičia obľubujúci minimalizmus vedia, že dieťa k správnemu vývinu a zdravému rastu nepotrebuje množstvo hračiek. Stačí pár kvalitných hračiek z prvotriednych materiálov a ideálne takých, ktoré vás prekvapia svojou multifunkčnosťou. Balančný kužeľ BIG bol navrhnutý špeciálne tak, aby deti zabavil, ale zároveň im tiež pomohol s rozvojom stability a jemnej motoriky. Hraním s balančným kužeľom si deti zlepšujú koordináciu, učia sa správnemu držaniu tela a spevňujú si svalstvo. Ani náhodou však drobci nie sú ukrátení od zábavy - počas hry s balančnou hračkou vás čaká kopec zábavy a veselého detského smiechu.

Táto všestranná hračka deťom ponúka až 5 rôznych možností, ako ju využiť počas celého roka. Kužeľ s vankúšom Cosy BIG môžu deti používať ako hojdačku či kolísku, šmykľavku, pieskovisko, bazénik a preliezku. V prípade hry s týmto balančným kužeľom sa fantázii medze nekladú a kreatívne deti určite prídu na veľa spôsobov, ako túto hračku využiť naplno.

Balancny kuzel big hra

Bazénik s loptičkami

Pred horúcimi slnečnými lúčmi sa väčšina z nás ukrýva v tieni alebo vyhľadáva pobyt v osviežujúcej vode. Doprajte toto potešenie aj deťom a napustite im do balančného kužeľa vodu. Pridajte loptičky rôznych farieb a zábava sa môže začať! Úlohou detí bude nájsť v kúpeli loptičky rovnakej farby, vďaka čomu sa naučia jednotlivé farby rozoznávať, zároveň si precvičujú a zlepšujú kognitívne schopnosti, no musia tiež robiť všetko pre to, aby sa voda z bazénika nevyliala. V neposlednom rade deti trávia čas vo vode, ktorá ich príjemne osviežuje.

Pozor, letí lietadlo

Dvíha vaše dieťatko pri zvuku lietadla zakaždým hlávku k oblobe a obdivuje tieto obrovské lietajúce stroje? Naučte ho hru na lietadlo! Otočte kužeľ vrcholom nahor a nechajte dieťatko ľahnúť si na kužeľ bruškom, pričom ruky roztiahne ako krídla a nohy vystrie tak, aby mu viseli vo vzduchu. Úlohou dieťatka je udržať sa na kuželi čo najdlhšie. Táto náročná pozícia je vynikajúcim prostriedkom na precvičovanie stability a spevnenie chrbtových svalov. Hrajte sa túto hru s deťmi pravidelne a sledujte ich pokroky.

Schovávačka, to je hračka!

Kedy sa vaše deti naposledy hrali takú obyčajnú hru, akou je schovávačka? Predveďte im hru svojho detstva, ktorá si nepýta žiadne hračky, iba trochu predstavivosti a dostatok nenápadných skrýš. Takou môže byť aj balančný kužeľ, pod ktorý sa váš drobec ukryje a iba čaká, kým ho súrodenec, kamarát či rodič nájde. Nemusíte sa báť, veľkosť kužeľa zabezpečí deťom dostatok svetla a vzduchu, no to nie je všetko. Deti sa v takomto stiesnenom priestore učia prekonávať svoj strach z uzavretých priestorov, tmy či samoty.

Trefa do cieľa!

V tejto hre hrajú okrem balančného kužeľa BIG hlavnú úlohu opäť loptičky. Tentokrát otočte kužeľ opačne ako pri schovávačke, odmerajte vhodnú vzdialenosť a pripravte loptičky. Úlohou detí bude vhodiť do balančného kužeľa čo najviac loptičiek. Hra je ako stvorená aj pre viaceré deti, kedy sa už môže stať súťažou s odmenou pre víťaza na konci. Deti si hádzaním do cieľa precvičujú koordináciu oko-ruka, ale takisto si uvoľňujú a posilňujú kĺby v zápästí a v ramene a učia sa sústrediť na jeden cieľ.

Balancny kuzel big pieskovisko

Čas na odpočinok

Ako to už býva zvykom, po každej poriadnej hre prichádza čas na zaslúžený odpočinok. Pri navrhovaní balančného kužeľa BIG mysleli dizajnéri aj na pohodlie tých najmenších, ktorí si po hre môžu odpočinúť a načerpať sily priamo v balančnom kuželi. Spoločnosť im bude robiť mäkučký vankúšik s bodkovaným vzorom, ktorý je súčasťou balančného kužeľa. Hračka od renomovaného nemeckého výrobcu BIG má ideálny oblý tvar pripomínajúci náruč rodiča a dieťatku tak prinesie dlhé minúty sladkého a ničím nerušeného relaxu. Potom stačí kužeľ naplniť vodou či piesok alebo ho otočiť a zábava sa môže opäť začať!

Jedna hračka ešte nemusí znamenať iba jednu hru, ktorá deti rýchl omrzí. Presvedčíte sa o tom vďaka balančnému kužeľu s vankúšikom BIG, ktorý deti zabaví na mnoho spôsobov počas každého ročného obdobia, a to v interiéri aj v exteriéri. Máte už ten svoj?

Objavte balančný kužeľ