Hra so Smoby má nový rozmer: Predstavujeme vám kurín pre skutočné sliepočky

  Kategórie: Tipy na hračky, Výchova,
4 min
14. mar'23

Čo bolo skôr? Sliepka alebo vajce? Odpoveď na túto otázku už vedci rozlúskli, no my vieme ešte niečo navyše - čo bude ako prvé u vás doma. Predstavujeme vám domček pre skutočné sliepky, ktorý je naozajstnou raritou medzi detskými hračkami. Ste pripravení na ten najväčší detský zážitok nielen tejto jari?

Hry na rôzne profesie majú v živote detí nesmierny vplyv na ich vývin. Už v útlom veku deti zisťujú, čo ich baví viac, či rodičom radšej pomáhajú v kuchyni alebo v záhrade, či obľubujú radšej skupinové športy alebo tie individuálne. Deti sú fascinované svetom svojich rodičov a čo najskôr by chceli mať rovnakú zodpovednosť ako mamina s tatinom. A práve takú zodpovednosť do rúk detí vložíte vďaka úžasnej novinke z dielne Smoby, ktorou je domček pre skutočné sliepočky.

Domček pre sliepky Cluck Cluck Cottage

Možno si aj vy spomínate na detstvo a leto strávené u starých rodičov na vidieku alebo ste dokonca sami chovali sliepočky, ktoré každý deň znášali vajíčka. Starostlivosť o tieto živé tvory so sebou prináša veľa zodpovednosti a nevinná detská hra sa zrazu mení na povolanie chovateľa a hospodára. Kŕmenie, čistenie kurína a zber vajíčok je niečo, čo s vašou pomocou zvládnu aj deti. Stačí na záhrade vyhradiť priestor a postaviť tam náš najnovší prírastok z dielne francúzskeho výrobcu Smoby. Zoznámte sa s kurínom Cluck Cluck Cottage.

Prvotriedny domček pre sliepky Cluck Cluck Cottage očarí nielen deti, ale aj rodičov. Domček je navrhnutý pre skutočné sliepky-nosnice, ktoré v ňom budú znášať vajíčka, tie budú deti zbierať a zároveň budú pozorovať sliepočky a starať sa o ne. Hra odrazu naberie nový rozmer, prestane byť iba hrou a deti sa počas týchto chvíľ zmenia na dospelákov s naozajstnými povinnosťami. Z kurína totiž nestačí iba pozbierať vajíčka - starostlivosť o sliepky si vyžaduje oveľa viac.

Kurín pre sliepky Smoby

Nie je to iba o vajíčkach

Starostlivosť o sliepočky sa dá prirovnať k starostlivosť o psíka, mačičku alebo iné domáce zvieratko. To je na človeku závislé deň čo deň a deti ho nemôžu odložiť do škatule a vytiahnuť iba vtedy, keď majú chuť hrať sa s ním. Tak ako iné zvieratká, aj sliepky sú živé tvory, ktoré si vyžadujú každodennú opateru. Deti sa okrem zodpovednosti naučia rešpektovať zvieratá, ktoré majú takisto svoje potreby. Zároveň vďaka zberu vajíčok zistia, odkiaľ pochádza jedlo na stole a uvedomia si, že nakŕmiť rodinu nie je také jednoduché. Starostlivosť o sliepky ide ruka v ruke s hygienou, pretože kurín si takisto ako domácnosť vyžaduje pravidelné čistenie.

Deň čo deň budú deti pozorovať denný režim sliepok, budú im otvárať dvierka, aby po noci mohli vyjsť von, budú ich kŕmiť a sledovať, čo im chutí a čo nie. Najväčšou senzáciou bude zbieranie vajíčok a poznanie, že každé je iné a nie každý deň znesie vajíčko každá sliepka. Deti pochopia, čo znamená, keď niekto povie: “Chodí spať so sliepkami.” Tie totiž sedia na bidle veľmi skoro, ešte pred západom slnka, z čoho si deti môžu vziať ďalšie ponaučenie - každý deň má svoj pevný režim, ktorý treba dodržiavať.

Zodpovedná a bezpečná hra

Kurín pre sliepky Cluck Cluck Cottage je však navrhnutý tak, aby bola táto starostlivosť vhodná práve pre deti a aby bola bezpečná. Podomácky vyrobené kuríny z rôznych materiálov môžu deťom spôsobiť zranenia, no pri kuríne Cluck Cluck Cottage od Smoby niečo také nehrozí. Domček pre sliepky sa okrem nádherného vzhľadu pýši aj tým, že je plne prispôsobený pre potreby každého malého farmára od 3 rokov. Pevné plastové materiály neobsahujú škodlivé ftaláty a domček je 100% recyklovateľný. Povrch kurína je jemný na dotyk, zaoblené hrany poskytujú deťom pri hre bezpečnosť a o tú sa postarajú aj stabilné základy a odolná konštrukcia.

Kurín pre skutočné sliepočky má schodíky, 4 veľké dvierka s uzamykaním a strechu s odkvapom a rúrou, ktorou voda steká priamo do nádoby pre sliepočky. Domček má aj otvor na cirkuláciu vzduchu, ktorý deti prispôsobia aktuálnemu ročnému obdobiu a vytvoria tak sliepkam vždy ideálne podmienky. Priestranný kurník je určený pre 4-5 sliepok, deťom poskytuje počas starostlivosti dobrý prístup a je vyrobený z vysoko kvalitného plastového materiálu.

Kurín Smoby a hra

Kurín pre sliepky Cluck Cluck Cottage posúva obyčajnú detskú hru na iný level. Prekvapte deti domčekom, ktorý nebude určený pre ne, ale prinesie im ešte viac poznania a zážitkov ako akákoľvek iná hračka.