Krémová karfiolová kaša s treskou

1 min
12. okt'21
Vymeňte tradičnú zemiakovú kašu a kuracie či bravčové mäso za niečo nové. Chuťové poháriky detí si pochutia na karfiolovej kaši s treskou, ktorej chuť je obohatená o ostrý zázvor. Vďaka sitku na bylinky sa však do jedla uvoľní len malé množstvo jeho výraznej chuti, preto je toto jedlo vhodné pre deti už od 13 mesiacov.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 150 g karfiolu
  • 60 g zemiakov
  • 30 g tresky
  • 1 cm koreňa zázvoru
  • 1 čajová lyžička smotany na varenie
Postup

Karfiol porozdeľujte na menšie ružičky a na pár minút ponorte do vody s octom. Medzitým ošúpte a nakrájajte zemiaky a na menšie kocky nakrájajte aj vykostenú rybu. Karfiol po pár minútach sceďte a takisto nakrájajte na malé kocky. Koreň zázvoru ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Vložte ho do sitka na bylinky a spolu s ostatnými nakrájanými ingredienciami dajte do parného variča. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Po uvarení dajte zázvor bokom a karfiol spolu so zemiakmi, treskou a smotanou rozmixujte na kašu.