Kreatívne hračky pre kreatívne deti

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
13. nov'17

Kreatívne hračky sú fantastickým prostriedkom na podporu kreativity u detí. To neznamená, že vaša ratolesť musí byť rodený umelec. My veríme, že každé dieťa je kreatívne, pretože ich fantázia nepozná hraníc. Ak však chcete tento talent u svojich najmenších rozvíjať, zoznámte ich s hrami, ktoré si vyžadujú trpezlivosť, vizuálnu predstavivosť, skladanie, kreslenie, farbenie, čí vyšívanie.

Aj v našej ponuke môžete nájsť množstvo kvalitných produktov francúzskej značky Janod. Spomíname ich preto, že sú navrhnuté tak, aby sa s nimi nielen dobre manipulovalo, ale aby neustále zvyšovali záujem detí o umenie a tvorivosť. A čo môže byť lepšou zárukou kreatívneho ducha ako francúzska kvalita?

Kreatívne omaľovánky 

Omaľovánky sú už celé desaťročia obľúbenými detskými hračkami, ktoré cibria presnosť a cit pre farby. Prečo však omaľovánky nepovýšiť na nový level? Čo sa stane, keď k nim pridáte rôzne efekty, mozaiky, vystrihovačky a neobvyklé skladačky? Nuž, tu sa otvára nekonečné množstvo možností ako zdanlivo jednoduché omaľovánky využiť. Neveríte? Garantujeme, že budete mať problém odolať a ľahko sa môže stať, že okrem vašich detí sa budete hrať aj vy. Ak vás ani toto nepresvedčilo, čo poviete na  pieskové omaľovánky? Pri tých môžete zabudnúť na tradičné pastelky, pretože miesto nich používate farebný piesok a špeciálne navrhnutý štetec. Omaľovánky už nie sú len kus predkresleného papiera, ale hotové umelecké skvosty. Presvedčte sa samy. 

Kreatívne omaľovánky JANOD od 4 rokov

Omaľovánky Janod

Origami pre najmenších

Berieme na vedomie, že omaľovánky nemusia byť lákavé pre všetky deti, preto máme niečo aj pre tie, ktoré si radšej skladajú. Papierové lietadielka sú stále vďačným artiklom, ale čo poviete na japonské papierové skladačky známe ako origami? Hovoríme o zmysluplnom vyplnení voľného času, trojrozmerných obrazcoch a krásnych efektoch. Origami nie je najjednoduchšie, ale v tom tkvie ich čaro. Niekedy dajú deťom tak zabrať, že si oveľa viac budú vážiť svoje mini-dielka. Plus sa naučia trpezlivosti, pretože zistia, že ani papier sa nemusí vždy správať tak, ako by chceli. 

Kreatívna origami súprava JANOD zvieratká 

Origami

Dekorácie na hranie

Jedny z najlepších hračiek sú tie, s ktorými sa deti nielen zahrajú, ale zároveň sa nenápadne učia novým poznatkom. Znalosť geografie patrí medzi základné vedomosti, ktoré by mal ovládať každý človek. Ak začnete deti učiť, kde sa čo vo svete nachádza, darujete im dôležité základy do neskoršieho života. Minimálne školáci sa vám určite poďakujú, keďže geografia bude odrazu o kúsok ľahšia. Môžete sa zahrať na cestovateľov a každý deň sa vybrať do nových končín. Či už to bude po súši, po mori alebo vo vzduchu. Slepá mapa vám poskytne nesmierne množstvo fantázie. Ak sa rozhodnete cestovať aj naozaj, opäť sa môžete vrátiť k mape a deťom ukázať kam vlastne idete. A aká je to ideálna mapa? Predsa tá čo je magnetická a na celú stenu.

Presne takú pre vás máme. K tejto mape, slúžiacej zároveň ako dekorácia, prislúcha až 101 veľkých obrázkových magnetiek, ktoré znázorňujú typických obyvateľov a rôzne zvieratá sveta. Deti sa môžu hravým a nenásilným spôsobom vzdelávať, umiestňovať jednotlivých predstaviteľov krajín do ich domoviny, alebo presúvať zvieratá medzi kontinentmi. 

Veľkoplošná mapa Zeme JANOD


Janod magnetická mapa

Výrobca Janod však nezabúda ani na malé princezné či odvážnych pirátov. Mapa sveta je skvelá hračka pre deti od školského veku, predškoláci však ocenia magnetické dekorácie v podobe zámku pre princeznú, pretekárskej dráhy, pirátskej lode či vesmírnej stanice. Všetky tieto dekoratívne nálepky majú magnetickú funkciu, a vďaka pridaným pestrým magnetkám, môžu deti prežívať fantastické dobrodružstvá, ktoré funkčné dekorácie ukrývajú.

Prezrite si: Dekoračné magnetické nálepky.