Hurá! Začína sezóna trojkoliek, odrážadiel a záhradných hier

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
24. mar'16

Zima a sneh má svoje čaro, no s príchodom jari nás to ťahá von do prírody čoraz viac. Rovnako je to i s deťmi. Ich indoorové aktivity preto odložte na nepriaznivejšie počasie. Vyberte sa spolu na prechádzku do parku, len tak sa nadýchať sviežeho vzduchu.  A tá detská radosť, keď sa rozhodnete pristaviť pri ihrisku! Ak chcete mať pohyb svojich ratolestí pod kontrolou, pomôže vám trojkolka či odrážadlo. Doprajte dieťaťu zážitok z jazdy a sebe dokonalý oddych.

Trojkolky smarTrike

Ako sa hovorí, pohyb je zdravý. Pri deťoch to platí niekoľkonásobne. Najmä v období slnečného počasia a príjemných vonkajších teplôt sú na to priam ideálne podmienky. Aktívne strávený čas na čerstvom vzduchu spája príjemné s užitočným. Dobrodružné výlety alebo spoznávanie okolia? Poďte s deťmi za novými zážitkami von!

Trojkolka, odrážadlo a hry na záhrade - staré, ale účinné

Prechádzka v tomto jarnom období je skutočným lákadlom pre mnohých z nás. Pučiace stromy a spev vtákov nám dokážu zdvihnúť náladu. Príval pozitívnej energie je to, čo po dlhej zime potrebujeme. Naučte deti spoznávať a objavovať prírodu.

Vydajte sa spolu na cestu odhaľovania tajomstiev, ktoré ukrývala celú zimu. A keďže dlhšia chôdza môže deťom robiť problémy, motivujte ich jazdou na trojkolke, či odrážadle. Pocit komfortu zabezpečia nielen malým objaviteľom, ale i vám. Pohyb detí budete mať pod kontrolou a môžete sa tak sústrediť na príjemnejšie spoločné aktivity.

Pri výbere vhodnej hračky je bezpečnosť dieťaťa prvoradá. Deti, naopak, uprednostňujú veselé farby a motívy. Radi sa nimi obklopujú a vyhľadávajú ich. Radosť a spokojnosť na oboch stranách prinesú odrážadlá, ktoré sú z pevného materiálu, no zároveň vyzerajú ako obľúbené postavičky zo známych Disney rozprávok. Našťastie, výrobcovia už berú ohľad nielen na deti, ale aj rodičov. Aj pod lákavými obalmi si tak viete vybrať produkty, ktoré sú kvalitné a vydržia viac ako jednu návštevu parku. 

A aby svet fantázie nemal konca, čo tak deťom vytvoriť vlastný vodičský preukaz alebo značku s menom? 

Balančné odrážadlo Smoby od 2 rokov

Odrážadlo Smoby

Deti rastú rýchlo. Mení sa ich vnímanie sveta i potreby. Je pomerne náročné a neefektívne kupovať nové a nové hračky na každú sezónu. Čo ak by ste mohli mať jednu trojkolku, ktorá s vašimi deťmi porastie? Aj to už je realitou. To všetko vďaka odnímateľným a nastaviteľným častiam trojkolky. Znie to jednoducho, ale aj tu treba mať dobrý patent, inak by sa trojkolky rozpadali. 

Trojkolky pre deti

S čím do piesku a záhrady?

Aj vášmu malému nezbedníkovi sa rozžiaria oči pri pohľade na pieskovisko? Pri pomyslení na zbytky, ktoré si prinesie domov vo vreckách a topánkach je nám jasné, že nezdieľate rovnaké nadšenie. Stavanie hradov, či „pečenie“ koláčikov sú zábavou na celé popoludnie. Ešte správne náradie, pomôcky... a so zatúlanými zrnkami v ponožkách a na teplákoch sa radšej vopred zmierte. 

Set s fúrikom a krhlou Smoby

Set fúrik, vedierko a náradie do pieskoviska

Okrem pieskoviska, v záhrade láka aj hra na schovávačku. Aj keď nemusí byť veľká, miest, kde sa ukryť je množstvo. Krík? Záhon kvetín? Neviditeľný kút na terase? Vaše dieťa už určite vyskúšalo všetky a nepochybujeme o tom, že väčšinu i samo objavilo. Detský domček dodá tejto tradičnej hre úplne nový rozmer. A navyše sa v ňom možno hrať ako v skutočnom dome! Detská fantázia nemá hranice a množstvo hier, ktoré dokážu vymyslieť v záhradnom domčeku si nedovolíme spočítať ani my.  

Hračky na záhradu

Jarné obdobie prináša veľa možností, ako stráviť čas s deťmi vonku. Či už si vyberiete prechádzky, aktívne hranie v parku alebo na záhrade, či pikniky v tráve.  Je iba na vás, kam sa najbližšie vydáte, či akú hru spoločne vymyslíte. Nové dobrodružstvá a zážitky čakajú!