Dusené jahňacie s kuskusom

1 min
09. okt'24
Jahňacie mäso patrí do kategórie červeného mäsa a ako také poskytuje deťom železo potrebné pre zdravý rast a najmä zvýšenie krvného objemu. Mrkva je zasa bohatá na pro-vitamín A a vďaka sladkej chuti ju deti zbožňujú. V kombinácii s rascou je toto jedlo overenou klasikou severoafrickej kuchyne.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 30 g kuskusu
  • 140 g mrkvy
  • 10 g jahňacieho mäsa
  • štipka rasce
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup

Kuskus nasypte do nástavca na ryžu, prilejte 45 ml vody a upevnite ho do parného variča. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Kým sa kuskus varí, ošúpte mrkvu a nakrájajte ju na kolieska. Na menšie kúsky zase narežte jahňacie mäso a spolu s mrkvou ho dajte do parného variča. Opäť dolejte vodu po tretí level a nechajte variť. Uvarené mäso, mrkvu a kuskus spolu s olivovým olejom a rascou mixujte dovtedy, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu (v prípade potreby zrieďte tekutinou z parného variča).