Hračky pre polročné deti: TOP 10 najžiadanejších hračiek pre polročné deti

8 min
11. feb'22

Bohatá ponuka hračiek od výmyslu sveta môže človeku poriadne zamotať hlavu. Ako vybrať hračku pre bábätko do 6. mesiacov, ktoré ešte nerozpráva a nechodí? Čo zaujme polročné dieťatko, ktoré je maximálne závislé od starostlivosti a lásky rodičov? Vybrali sme pre vás top 10 najžiadanejších hračiek pre polročné deti, ktorými trafíte do čierneho.

Hľadáte hračku pre dieťatko, ktoré je s nami na tomto svete už pol roka? Máme pre vás tipy na 10 krásnych hračiek, ktoré sú kvalitné, pekné, funkčné a bábätko nielen zabavia, ale pomôžu aj s jeho motorickým a kognitívnym vývojom. Doprajte deťom už v útlom veku tie najkrajšie a najkvalitnejšie hračky, na ktoré bude spomínať aj v dospelosti.

Zvieratká na maznanie Animal Doll MiniKiss Smoby

Každé bábätko potrebuje svojho plyšového maznáčika a Smoby poteší vaše dieťatko hneď troma zvieratkami na maznanie. Rozkošné plyšové zvieratká z edície MiniKiss sú vhodné už pre bábätká od narodenia. Telíčka sú z hebkého textilu a hlavičky s namaľovanými tváričkami zvieratiek sú vyrobené z mäkčeného plastu, ktorý je zdravotne nezávadný.

Plyšové zvieratká majú všetky znaky klasických maznáčikov - nožičky a ručičky sú zakončené uzlíkmi, za ktoré môžu deti zvieratká držať, ale aj cmúľať ich a masírovať si ďasienka. Každé textilné zvieratko obsahuje klip, na ktorý sa dá pripnúť detský cumlík a vrecúško, do ktorého sa dá schovať, keď dieťa zaspinká. Zvieratká si deti môžu k sebe privinúť, maznať sa s nimi, ich povrch je mäkučký k detskej pokožke.

Zvieratká na maznanie Smoby

Bábika Miss Sweet Dreams Corolle

Na svoju prvú bábiku si dievčatká spomínajú ešte veľmi dlho po tom, čo ju nadobro odložia na poličku. Bábika Miss Sweet Dreams od Corolle je skvelým kandidátom na prvú bábiku vášho bábätka. Bábika oblečená v svetloružových šatkách s nádhernými detailmi sa k vášmu dieťatku pritúli a upokojí ho vďaka jemnej vanilkovej vôni, ale aj tým najjemnejším materiálom.

Bábätku táto hračka prinesie ničím nerušený spánok a sladké prebudenie bez plaču, pretože obľúbená bábika bude stále s ním. Očká bábiky Corolle, ktoré sú stále žiarivé a veselé, sú namaľované trvácnou farbou. Nehrozí tak, že ich deti svojimi skúmajúcimi prštekmi vylúpnu a ublížia si. Deti už pri prvom dotyku objavia materiály príjemné na pohladenie i pritúlenie a vďaka dlhému vrkoču s mašľou, ručičkám a nožičkám si deti už od útleho veku precvičujú správny úchop a spoznávajú rôzne povrchy.

Bábika Mini Kiss Corolle

Drevená hrazdička My Activity Gym Home Kaloo

Hrazdičky pre deti sú výnimočné hračky, ktoré pôsobia na prvý pohľad jednoducho, ale pre vývin detí majú nesmierny význam. Jemné, upokojujúce farby hračiek na hrazdičke sa postarajú o to, že táto drevená konštrukcia si okamžite získa pozornosť bábätka. Hračky na detskej hrazdičke deti zaujmú a ponúknu im skvelé aktivity pre rozvíjanie ich motorických a kognitívnych schopností.

Táto krásna drevená hrazdička s plyšovým medvedíkom My Activity Gym Home od Kaloo je ideálnym spoločníkom bábätka a zabaví ho až tromi spôsobmi. S hrkálkou v drevenom krúžku sa započúvajú do jemných zvukov a cvičia si citlivosť svojho sluchu, plyšový medvedík je ideálny na rozprávanie príbehov a vizuálnu komunikáciu a drevená hviezdička s guľôčkami poslúži dieťatku na spoznávanie nových povrchov a tvarov.

Hrazdička My Activity Gym Home Kaloo

Bábika svietiaca v tme Babipouce Corolle

Jedinečná bábika, s ktorou bude každé zaspávanie aj prebúdzanie rozprávkové, pochádza z dielne francúzskej značky Corolle. Bábika Babipouce oblečená v tmavom pyžamku s jemným vzorom totiž svieti v tme, takže vašim deťom prinesie krásne a ničím nerušené sny. Mäkučké, veľké telíčko bábiky je ako stvorené na pritúlenie a deti sa s bábikou cítia bezpečne.

Najúžasnejším detailom tejto bábiky sú špúliace ústočká, do ktorých si bábika vkladá prštek a cmúľa ho ako skutočné bábätko. Tak ako všetky bábiky Corolle, aj táto sa vyznačuje jemnou vanilkovou vôňou, ktorá bábätká upokojí. Rovnaký efekt má aj príjemný materiál, ktorý je hebký a teplý a detičky sa budú znova a znova túliť k obľúbenej bábike Corolle.

Bábika svietiaca v tme Babipouce Corolle

Textilná knižka líška The Angry Fox Activity Book Kaloo

Detičky do pol roka síce čítať nevedia, ale vnímajú farby, tvary a aj materiál hračiek, s ktorými sa hrajú. Textilná knižka The Angry Fox Activity Book od Kaloo neobsahuje žiadne písmená, ale kreatívni rodičia nebudú mať problém vyrozprávať deťom príbeh o líške. Mäkučká textilná knižka vyrobená z kvalitného a na dotyk príjemného materiálu obsahuje krásne ilustrácie. Jej súčasťou je aj plastový krúžok, vďaka ktorému ju pripevníte k detskej postieľke.

Originálna knižôčka pomáha s vývojom detských zmyslov, motoriky, rozvíja fantáziu a predstavivosť. V spodnej časti sú farebné stužky, ktoré povzbudzujú rozvoj hmatovej citlivosti. Na tej sa podieľajú aj rôzne detaily ukryté v knižke, ktoré musí dieťatko zvedavými prštekmi odhaľovať.

Textilná knižka líška The Angry Fox Activity Book Kaloo

Drevená hrkálka Rabbit Rattle Baby Eichhorn

Polročné deti potešíte nielen plyšovou hračkou, ale aj hračkou z dreva. Hrkálka Rabbit Rattle Baby od nemeckého výrobcu Eichhorn je vyrobená z toho najkvalitnejšieho bukového dreva a najmenším pomáha rozvíjať svoje schopnosti a zručnosti. Hrkálka v tvare zajačika v sebe ukrýva zvukovú rolničku, ktorá poteší chlapcov aj dievčatká.

Zajačie ušká sú navyše plyšové, takže hrou s hrkálkou deti spoznávajú viaceré povrchy a precvičujú si hmatovú citlivosť. Tá je v prvých mesiacoch po narodení zvýšená, bábätko reaguje na každý dotyk a na vzbudenie tejto citlivosti je vhodná práve táto drevená hrkálka s rolničkou. Pestré a jasné farby deťom pomôžu s vývinom zraku, ktorý v tomto období ešte nie je ani zďaleka dokonalý.

Drevená hrkálka Rabbit Rattle Baby Eichhorn

Bábika kozmonaut Loveys Astronaut Moon Mon Doudou Corolle

Hľadáte naozaj originálnu plyšovú hračku, ktorú si dieťatko zapamätá na celý život? Siahnite po bábike-kozmonautovi Loveys Astronaut Moon Mon Doudou od francúzskej značky Corolle. Bábika v pestrých farbách je oblečená ako kozmonaut a k vášmu dieťatku sa pritúli a upokojí ho vďaka vanilkovej vôni, ale aj jemnej hrkálke.

Najúžasnejším detailom tejto bábiky je vyšívaná tvárička, strieborné anténky a nepochybne aj rúčky zakončené uzlíkmi, čo umožňuje deťom ľahšie uchopiť bábiku. Plyšová hračka-kozmonaut je dokonale prispôsobená útlemu veku detí a je vyrobená z tých najlepších materiálov, ktoré spĺňajú prísne európske normy.

Bábika kozmonaut Loveys Astronaut Moon Mon Doudou Corolle

Hryzátko s dreveným zajačikom My Rabbit Teething Ring Home Kaloo

Keď idú prvé zúbky, treba sa vyzbrojiť trpezlivosťou a hryzátkom. Silikónové hryzátko My Rabbit Teething Ring Home od Kaloo s dreveným zajačikom je ako stvorené pre masírovanie ďasienok detí, ktorým sa začínajú prerezávať prvé zúbky. Hryzátko z kvalitného silikónu masíruje citlivé ďasná detí a zmierňuje bolesť, bez ktorej sa rast prvých zúbkov nezaobíde.

Kombináciu silikónu a dreva deťom umožňuje skúmať rôzne povrchy, a to nielen prštekmi, ale aj hryzením. Tvar hryzátka je prispôsobený detským rúčkam, ktoré ešte neovládajú dokonale jemnú motoriku, ale s úchopom hryzátka v tvare zajačika nebudú mať najmenší problém.

Hryzátko s dreveným zajačikom My Rabbit Teething Ring Home Kaloo

Drevená retiazka na kočík Eichhorn

Dieťatko vníma svet okolo seba vždy, keď je bdelé, a to aj počas prechádzok v kočíku. Drevená retiazka na kočík Bio 100% Natur od nemeckého výrobcu Eichhorn spríjemní každú jednu prechádzku a zaujme pozornosť bábätka. Je vyrobená z kombinácie dreva a plyšu, pričom časti z bukového dreva sú dokonale opracované, povrch je jemný, hladký a bez triesok.

Drevenú retiazku s dĺžkou 25 cm vďaka štipcom hravo zavesíte na akúkoľvek striešku kočíka alebo autosedačky, kde ju bude mať bábätko vždy na očiach. Nielen zrakom, ale aj hmatom môže skúmať povrch jednotlivých korálikov a plyšových ušiek. Deti budú spoznávať nové materiály, tvary a farby, takže už od toho najútlejšieho veku si budú cibriť viaceré zmysly.

Drevená retiazka na kočík Eichhorn

Penové puzzle počasie Lee

Penové puzzle sú súčasťou detstva rovnako ako plyšové hračky, hryzátka a hrkálky. Je síce pravda, že penové puzzle si polročné deti neposkladajú samy, ale môžu to za ne urobiť rodičia a detičky si ich budú užívať ako hraciu podložku. Mäkučké puzzle s motívom počasia pozostávajú zo 6 dielikov a deti vďaka nim môžu objavovať nové farby aj tvary.

Každé dieťa, aj to najmenšie, potrebuje počas vývoja bezpečné miesto na hranie, a práve to im doprajete s penovými puzzle. Mäkká podložka je ako stvorená na rozvíjanie pohybových zručností a hra na nej je omnoho príjemnejšia ako na tvrdej podlahe. Penový koberec z puzzle navyše tlmí nárazy, takže pády pri pokusoch o prvé kroky budú tlmené mäkkou podložkou.

Penové puzzle počasie Lee