Hračky na dovolenku, ktoré vaše deti zabavia

4 min
17. jún'16

Letná dovolenka je obdobie zaslúženého oddychu, na ktorý sa tešíme celý rok. Tí, ktorí sú už rodičmi, nám dajú za pravdu, že dovolenka s deťmi je o čosi náročnejšia ako dovolenka s priateľmi alebo len s partnerom vo dvojici. Ako si najlepšie vychutnáte relax so svojimi ratolesťami? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako prežiť dovolenku v pokoji a užiť si letný reštart mysle aj s deťmi.

Deti na dovolenke

Dôležité je plánovanie

Nenechávajte si všetko na poslednú chvíľu a aspoň týždeň pred dovolenkou si pripravte zoznam vecí, ktoré potrebujete vziať o sebou. Postupne ho dopĺňajte, aby ste a nič nezabudli. Medzi základnú výbavu, ktorú budete potrebovať, či pôjde k moru alebo do hôr patrí:  

  • krém na opaľovanie a po opaľovaní, balzam na pery s ÚV ochranou
  • základné lieky (od horúčky, hnačky, dezinfekcia, analgetikum, sprej na spáleniny, gél po uštipnutí hmyzom a lieky, ktoré pravidelne užívate vy alebo deti)
  • pokrývka hlavy
  • slnečné okuliare
  • univerzálne oblečenie – letné aj teplejšie, pretože nikdy neviete, ako sa počasie zvrtne
  • adekvátna obuv
  • hygienické potreby
  • obľúbené hračky detí a spoločenské hry

Detský kufor na kolieskach T-Rex Janod

Detský kufor na kolieskach T-Rex Janod

S praktickým kufríkom na kolieskach s teleskopickou rúčkou a veselým motívom dinosaura pôjde aj balenie ľahšie. Súčasťou kufríka sú dve väčšie a dve menšie vrecká. Kufrík s dinosaurom je výborným cestovateľským spoločníkom pre deti od 3-8 rokov. Viac kufríkov a batohov nájdete v kategórii detské batohy.

Detské batohy

Do auta

Z tejto časti dovolenky majú rodičia asi najväčšie obavy. Skúste deťom vymyslieť aktivity, ktoré ich natoľko rozptýlia, že cestovanie autom im ubehne rýchlo. S väčšími deťmi si môžete zahrať slovný futbal, Hádaj na čo myslím či kartové hry ako kvarteto. Pozornosť menších detí zaujmú pomôcky na kreslenie, alebo hračky na maznanie. Tie sú dôležité najmä pre malé detičky do troch rokov, ktoré si pomocou známych vôní identifikujú miesta. Hračka na maznanie bude pre dieťa upokojujúcim prostriedkom, ktorý zníži jeho nervozitu. Dievčatkám nesmie chýbať obľúbená bábika a chlapcom autíčko, s ktorými sa radi hrajú. Spoločenské hry však nikdy nevyjdu z módy a využijete ich aj počas dovolenky.

Detská spoločenská hra Touroperator Janod

Detská spoločenská hra Touroperator JanodSet spoločenských hier Touroperator oceníte nielen v aute. Hry vaše deti zabavia aj po večeroch či počas horúcich alebo daždivých dní. Všetky hry sú krásne ilustrované s cestovateľsým motívom a sú tiež vyrobené z kvalitných materiálov a zdravotne nezávadných farieb. Set obsahuje pexeso, kvarteto, žolíkové karty, kocky, domino a pod. Touroperator je ideálny spoločník na dlhé cesty a dovolenky.

Spoločenské hry

K vode

Dovolenka pri vode si vyžaduje, aby ste dieťaťu vzali pomôcky na plávanie, ale aj rôzne vodné hračky ako napríklad pištole. Výbava k vode zahŕňa nafukovacie hračky, ktoré sú skladné, takže sa ľahko prenášajú. Ak idete na dovolenku k moru s dieťatkom do jedného roka, určite si so sebou vezmite malý bazénik. Môžete do neho nabrať morskú vodu, budete však mať istotu bezpečia, že sa dieťatku nič nestane. Pri vode nesmú chýbať loďky, ktoré si deti budú na vodnej hladine púšťať.

Penová doska na plávanie Hľadá sa Dory Mondo

Penová doska na plávanie Hľadá sa Dory Mondo

S kvalitnou penovou doskou a za asistencie rybičiek Nema a Dory sa vášmu drobcovi bude určite plávať ľahšie. Doska vynikajúco nadnáša a je vhodná pre začínajúcich aj pokročilejších plavcov. Dieťa ju jednoducho uchopí do oboch rúk a kope nohami, čím sa poháňa vpred. Váš drobec si s doskou užije kopec zábavy a zároveň si posilní nôžky. Viac plaveckých pomôcok nájdete v kategórii vybavenie k vode.

Vybavenie k vode

Na pláž

Pláže s jemným pieskom sú tým pravým miestom pre experimentovanie drobcov. Hrabanie, presýpanie či nakladanie piesku rozvíjajú ich jemnú i hrubú motoriku a posilňujú svaly hornej časti tela. K moru deťom určite zoberte hračky do piesku ako vedierka na piesok a formičky. Ak máte v kufri dosť miesta, určite deťom vezmite aj bager či nákladné auto do piesku. S takotu dovolenkovou výbavou poskytnete deťom zábavu na dlhé hodiny.

Nafukovacie kreslo Frozen kráľovský trón

Nafukovacie kreslo Frozen Ľadové kráľovstvo

Na pláži ako kráľ či kráľovná. Nafukovacie kreslo v tvare kráľovského trónu môžete využiť ako lehátko na pláži alebo aj ako nafukovačku na vode. Po dovolenke sa môže stať súčasťou detskej izby.

Nafukovačky k vode