Hračky z cukrovej trstiny: Revolúcia vo výrobe plastových hračiek

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
15. mar'21

Ochrana životného prostredia sa vo svete skloňuje stále viac a viac. Všetci chceme, aby sa naše deti a deti našich detí mohli hrať v čistom prostredí bez toxických vplyvov. Práve preto vám v spolupráci s renomovaným výrobcom Smoby predstavujeme kolekciu Smoby Green, ktorá prichádza na trh s hračkami vyrobenými z cukrovej trstiny. Privítajte spolu s nami plastové hračky novej generácie a nahliadnite do procesu výroby týchto hračiek.

Výroba hračiek z udržateľného bioplastu je v súčasnosti veľkou výzvou pre všetkých výrobcov a Smoby patrí medzi prvých z nich. Plastové hračky z rastlinných zdrojov sa môžu popýšiť rovnakou kvalitou, odolnosťou a majú takisto jemný povrch, ako hračky vyrobené z klasického plastu. Tieto hračky sú na nerozoznanie od “klasických” plastových hračiek a mali by pre nás byť takou samozrejmosťou, ako ranné prebúdzanie.

Nadčasový dizajn netoxických hračiek vyrobených z cukrovej trstiny podporuje udržateľnosť a dáva zbohom kultúre vyhadzovania hračiek po jednej sezóne. Hračky Smoby z produktovej línie Smoby Green sú odolné, a to aj napriek tomu, že sú vyrobené z rastlinného materiálu bez použitia ropy. Nadčasový dizajn, krásne farby a prvotriedna kvalita dodáva hračkám trvalú hodnotu. Vaše deti sa k nim budú opätovne s radosťou vracať a vy budete vedieť, že sa hrajú s bezpečnými hračkami, ktoré zároveň chránia planétu.

Cukrova trstina smoby blog

Niekoľko faktov o cukrovej trstine

Cukrová trstina nie je iba cukor, ktorý pridávame do zákuskov, sladkostí alebo do čaju, je to oveľa viac ako iba sladká pochúťka. Z tejto plodiny sa vyrába aj melasa, rum, papier a dokonca aj palivo. Spísali sme pre vás niekoľko faktov o cukrovej trstine, z ktorej sú vyrobené aj naše hračky Smoby z produktovej línie Smoby Green:

  • Cukrová trstina je rastlina vysoká približne 2-4 metre so steblom v priemere 20-80 mm a vzhľadom môže pripomínať napríklad bambus.
  • Nové rastliny cukrovej trstiny sa sadia každých päť až sedem rokov. Cukrová trstina sa zbiera každých 6-12 mesiacov, vďaka čomu môže byť klasifikovaná ako udržateľná surovina.
  • Najväčšími producentmi cukrovej trstiny sú Brazília, India a Čína. Cukrová trstina, z ktorej sa vyrába vedierko Smoby, sa pestuje na kontrolovaných plantážach bez výskytu pesticídov v strednej a južnej Brazílii, 2500 km ďaleko od Amazonských pralesov.
  • Bioplast vyrobený z cukrovej trstiny je podobne ako samotná cukrová trstina 100% udržateľný.

Cukrova trstina hracky blog

Hračka zo stebielka

Výrobou hračiek z cukrovej trstiny značka Smoby udáva trendy nielen v produkcii ekologických hračiek, ale aj vo farbách. Dôkazom sú jemné, pastelové farby, ktoré prebúdzajú fantáziu a predstavivosť detí. Prekrásne hračky z cukrovej trstiny sú vďaka svojmu materiálu revolučné a predstavujú prvé lastovičky v inovatívnej výrobe nových plastových hračiek. Zaujíma vás, ako sa z dlhého, viac ako dvojmetrového stebla cukrovej trstiny stane krásna detská hračka?

  • Ľudia pri svojich každodenných aktivitách produkujú oxid uhličitý, teda CO2, ktorý sa uvoľňuje do vzduchu.
  • Cukrová trstina počas rastu tento oxid uhličitý z ovzdušia pohlcuje, čím minimalizuje skleníkový efekt.
  • Zozbieraná cukrová trstina sa na ďalšie spracovanie prepravuje vlakom, čo je omnoho ekologickejšie ako preprava nákladnými autami.
  • Surová cukrová trstina sa spracúva v mlynoch a následne sa premieňa na etanol, teda druh alkoholu.
  • Ďalším krokom je výroba bioplastu priamo z etanolu, a tým posledným je výroba hračiek z bioplastu priamo vo Francúzsku.
  • Výrobou bioplastu sa takisto znižujú uhlíkové emisie, keďže vyrobením jedného kilogramu bioplastu sa atmosféra zbaví 3,09 kg oxidu uhličitého.
  • Bioplast sa vyrába rovnako ako klasický plast, takže na jeho výrobu nie sú potrebné žiadne nové, drahé stroje.
  • Aj napriek tomu, že vedierko z cukrovej trstiny neobsahuje toxické látky, neznamená to, že ho môžete vyhodiť do prírody ako odpad. Hračky z cukrovej trstiny by mali byť likvidované v súlade so zákonom..

Deti hračky skúmajú rôznymi spôsobmi a žiadny rodič sa nevyhne tomu, aby dieťa z času na čas hračku olízalo. Všetky hračky Smoby Green z cukrovej trstiny sú preto vyrobené z netoxických materiálov a neobsahujú žiadne látky, ktoré by boli škodlivé pre deti či pre životné prostredie.

Kúpou hračky z cukrovej trstiny z produktovej línie Smoby Green zabijete dve muchy jednou ranou - potešíte deti a zároveň prispejete k ochrane našej modrej planéty. Doprajte svojim deťom zábavu s hračkami budúcnosti, ktoré šetria životné prostredie.