Sladké sny a zdravý spánok: to je hniezdo na spanie Cocoonababy®

Sladké sny, zdravý spánok a správny vývin - aj o tomto je hniezdo na spanie Cocoonababy® od francúzskej značky Red Castle. Jedinečné hniezdo na spanie predstavuje neobyčajnú pomôcku, ktorá privíta bábätká na veľkom šírom svete s láskou a bez šoku. Privítajte aj vy vo svojej domácnosti nového pomocníka priamo z Francúzska.

Príbeh hniezda na spanie Cocoonababy® sa začal písať pred desiatkami rokov v nemocnici Nord vo francúzskom meste Marseille. Patentované hniezdo na spanie Cocoonababy® navrhnuté v medicínskom prostredí sa teraz vďaka francúzskej značke Red Castle dostane aj k vám domov. Prinesie bábätku nielen dlhý a sladký spánok, ale najmä spánok zabezpečujúci správny vývin aj po narodení.

Hniezdo cocoonababy mamicka

Zrodila sa myšlienka

Hniezdo na spanie Cocoonababy® nezvniklo zo dňa na deň, ba ani z týždňa na týždeň. O jeho vznik sa v roku 1995 postarala pediatrická fyzioterapeutka Danièle Salducci, no samotnému vzniku predchádzalo desaťročné obdobie výskumov a pozorovania na poli medicíny. Prvý nápad na vytvorenie takéhoto hniezda sa zrodil v momente pozorovania bábätiek a ich potrieb. Fyzioterapeutke Danièle Salducci v hlave skrsol nápad na vytvorenie špeciálnych matracov, ktoré by bábätkám umožnili pohyby veľmi podobné až rovnaké tým v mamičkinom brušku. Samozrejme, takto vytvorené hniezdo nebolo úplne stabilné a nebolo určené na domáce používanie.

Prvým krokom, ktorý viedol k vytvoreniu hniezda ako ho poznáme dnes, bolo lekárske vyšetrenie stanovujúce polohu predčasne narodeného bábätka, pre ktoré bolo hniezdo pôvodne určené. Lekári si všímali všetko od funkcií srdca, okysličovania, dýchania cez spánkové vzorce až po úroveň stresu bábätiek. Druhým krokom bol posturálny výskum, počas ktorého si odborníci všímali polohu bábätka v spánku a na základe nej sa snažili čo najvernejšie vytvoriť hniezdo, ktoré by dokonale imitovalo polohu bábätka v maternici. Tím odborníkov na čele s Danièle Salducci čoskoro prišiel na to, že takto vytvorené hniezdo na spanie nepomáha iba predčasne narodeným deťom, ale aj bábätkám, ktoré boli riadne donosené. A od toho bol už len krôčik k spolupráci s uznávanou značkou Red Castle.

Zázrak zvaný spánok

Hniezdo na spanie Cocoonababy® dokonale imituje polohu bábätka v mamičkinom brušku, vďaka čomu prináša deťom hlboký, pokojný a ničím nerušený spánok. Dieťatko sa v hniezde cíti bezpečne, a to najmä vďaka ergonomickému tvaru a vyvýšeným okrajom hniezda, ktoré bábätku nedovolia pretočiť sa na bruško. Mäkké vyvýšené okraje bábätko pevne obklopujú a pomáhajú mu tak udržať sa v semi-fetálnej pozícii, vďaka čomu sa znižuje riziko prebudenia s Moro reflexom. Bábätko dokáže v hniezde hýbať rúčkami a hlavičkou presne tak, ako to dokázalo v maternici, no nie viac, a cíti sa tak v bezpečí aj vtedy, keď pri ňom nie je mamička. Týmito jemnými pohybmi sa minimalizuje risk vzniku plochej hlavičky a zabezpečí sa správny neuromotorický vývin bábätka.

V hniezde Cocoonababy® bábätká za každých okolností ležia na chrbte, pričom 20° skon hniezda napomáha nielen eliminovať reflux a koliku, ale tiež napomáha správnemu vývinu bedrových kĺbov, ramien a takisto kolien. Sklon hniezda nie je vôbec náhodný a vďaka nemu môže bábätko pred spaním, ale aj ihneď po prebudení skúmať svoje rúčky a neskôr aj hračku, ktorú v nich drží, čím sa zabezpečí včasný vývin jemnej motoriky. Dieťatko uložené v hniezde Cocoonababy® nikdy nepozerá priamo do stropu, čím sa toto hniezdo na spanie výrazne líši od postieľky. Bábätká v tomto hniezde sú v priamej a okamžitej interakcii s rodičom a necítia sa ani krátko po prebudení opustené.

Hniezdo cocoonababy spanok

Správny vývin už od narodenia

Hniezdo Cocoonababy® bude vaše dieťatko sprevádzať spánkom už od narodenia. Vďaka tomu, že bolo primárne navrhnuté pre predčasne narodené deti doň môžete bez strachu uložiť aj bábätko s hmotnosťou 2800 g. Do hniezda na spanie od Red Castle môžete ukladať detičky bezprostredne po narodení, čím ich privítate na svete s láskou a bez šoku z veľkých, otvorených priestorov. Neschopnosť otočiť sa v hniezde môže na prvý pohľad u rodičov vyvolať pocit bezradnosti, no čerstvo narodené bábätká pocit stiesnenosti milujú, pretože presne taký istý pocit zažívali v mamičkinom brušku. Hniezdo na spanie z dielne Red Castle môžete používať do troch až štyroch mesiacov po narodení, kedy sa bábätko začne samo otáčať.

Prechod dieťatka z bruška do veľkého sveta bude vďaka hniezdu Cocoonababy® bezproblémový a láskyplný. O to sa postará nielen tvar hniezda, ale aj jeho materiál. Dieťatko počas spánku leží na kvalitnom matraci, ktorý sa skladá z dvoch vrstiev. Prvou vrstvou je mäkká pena, ktorá je v dotyku s hlavičkou dieťatka a druhá, spodná vrstva, poskytuje bábätku optimálny komfort a podporu. Matrac hniezda spĺňa všetky bezpečnostné predpisy a môže sa popýšiť certifikátom Certipur®, ktorý zaručuje, že hniezdo na spanie je vyrobené v súlade s veľmi vysokými bezpečnostnými, hygienickými a environmentálnymi normami.

Prinesiete si čoskoro z pôrodnice bábätko, ktoré chcete zahrnúť láskou? Hniezdo na spanie Cocoonababy®, ktoré je výsledkom desaťročného výskumu, vám pomôže privítať bábätko na tomto svete s láskou a najmä bez stresu. Doprajte svojmu drobčekovi sladký a ničím nerušený spánok, ktorý pre svoj zdravý vývin potrebuje.