- 200 g tekvice
- 30 g ryže
- 20 g mletého mäsa (hovädzie alebo teľacie)
- štipka mletej rasce
- 1 čajová lyžička olivového oleja
Ryžu nasypte do nadstavca na varenie ryže a cestovín, prilejte k nej 45 ml vody a upevnite v parnom hrnci. Do nádržky vlejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Medzitým prekrojte tekvicu napoly, odstráňte jadierka a nakrájajte ju na malé kocky. Takto pripravenú tekvicu dajte spolu s mletým mäsom do parného variča, do nádobky vlejte vodu opäť po 3. level a nechajte variť na pare. Po uvarení všetky suroviny s rascou a olivovým olejom rozmixujte. Ak je kaša hustá, zrieďte ju scedenou tekutinou a znova premiešajte.
Slnečná jeseň je ako stvorená na prípravu jedál zo sezónnej zeleniny a ovocia, ale praje aj hrám na čerstvom vzduchu. Objavte naše hračky a hry na záhradu a doprajte deťom zábavu na záhrade, kde ich čakajú posledné hrejivé slnečné lúče.





