Halloweenska tekvicová kaša s mletým mäsom

1 min
07. Oct'25
Táto halloweenska tekvicová kaša predstaví deťom novú dimenziu chutí, ale najmä konzistencie. Vďaka ryži a mletému mäsu nie je jedlo dokonale hladké, vďaka čomu sa deti začnú pripravovať na nemixovanú stravu. A čo nutričná hodnota? Dôležitým prvkom je práve hovädzie či teľacie mäso, ktoré dodá deťom železo potrebné na produkciu červených krviniek.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 200 g tekvice
  • 30 g ryže
  • 20 g mletého mäsa (hovädzie alebo teľacie)
  • štipka mletej rasce
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup

Ryžu nasypte do nadstavca na varenie ryže a cestovín, prilejte k nej 45 ml vody a upevnite v parnom hrnci. Do nádržky vlejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Medzitým prekrojte tekvicu napoly, odstráňte jadierka a nakrájajte ju na malé kocky. Takto pripravenú tekvicu dajte spolu s mletým mäsom do parného variča, do nádobky vlejte vodu opäť po 3. level a nechajte variť na pare. Po uvarení všetky suroviny s rascou a olivovým olejom rozmixujte. Ak je kaša hustá, zrieďte ju scedenou tekutinou a znova premiešajte.

Slnečná jeseň je ako stvorená na prípravu jedál zo sezónnej zeleniny a ovocia, ale praje aj hrám na čerstvom vzduchu. Objavte naše hračky a hry na záhradu a doprajte deťom zábavu na záhrade, kde ich čakajú posledné hrejivé slnečné lúče.

Pomôžte vylepšiť tento článok
Je tento článok užitočný?