Kreatívne halloweenske kostýmy pre deti za málo peňazí

3 min
17. okt'17

Veselé kostýmy, zábava aj štipka strachu. Tak sa oslavuje Halloween po celom svete a čoraz viac aj na Slovensku. Tento, pôvodom keltský sviatok, vznikol ako oslava konca a začiatku pohanského nového roku. Kelti verili, že v tomto čase sa stierajú hranice medzi svetom živých a mŕtvych. Napokon, aj na Slovensku si v rovnakom období pripomíname zosnulých. Ak patríte k ľuďom, ktorí Halloween oslavujú, máme pre vás niekoľko DIY tipov, ako vytvoriť kreatívny kostým za málo peňazí.

Máte doma malého Supermana?

Superman kostym

Na tento jednoduchý kostým vám budú treba len supermanovské tričko, košeľa a okuliare bez sklíčok.

Šialená mačacia žena

Macacia zena

Župan, pyžamko, nátačky a plyšové mačičky. Kostým máte hotový raz-dva a vaša malá slečna si ho určite užije.

Letiaci astronaut

Raketa kostym

Na tento kostým vám tačia šušťáky, škatuľa, farebné papiere a šikovné ruky. Navyše, splníte svojmu dieťaťu sen. Veď, kto by nechcel vyletieť až do vesmíru?

Vaša malá superhrdinka

Wonder woman kostym

Chcete obliecť dcérku ako Wonder Woman? Postačí vám tričko, tutu sukienka a parádna zlatá čelenka. Wonder woman ako vyšitá.

Myšička v pasci

Mys pasca

Nevie váš drobec ešte chodiť? Nevadí. Oblečte ho do teplej sivej mikiny, spravte mu ušká a posaďte ho pohodlne do vozíka. Pri tejto maske sa zídu šikovné ruky najmä na výrobu „pasce“.

Harry Potter

Harry potter

Harry nikdy neomrzí, kostým máte tiež hotový za krátku chvíľku. Na prípravu vám stačí červeno-žltý šál, ktorý možno uštrikujete aj svojpomocne, ceruzka alebo očná linka a okuliariky bez sklíčok.

E.T. na trojkolke

Et trojkolka kostym

Tiež ste fanúšikom E.T. mimozemšťana? Na vytvorenie dokonalého kostýmu sa vám hodí trojkolka s reťazovým pohonom, plyšák E.T. (alebo aj vytlačená fotka hlavy), červená mikina a uterák.

Na kravičku

Kravicka halloween

Biele dupačky alebo body, biela čiapočka, čierna a ružová látka, 4 cumlíky z fľašiek. Fliačiky na body našijete a na cumlíky môžete použiť lepidlo na textil. Z vášho bábätka je razom halloweenska kravička.

Najchutnejšia sushi rolka

Sushi rolka kostym

Kostým pre nigiri sushi sa robí jednoducho, stačí biele body, oranžová a tmavozelená flisová látka. Miesto oranžovej rybičky z látky môžete použiť aj mäkký vankúšik. Bez varenia a neporiadku v kuchyni tak vytvoríte tú najchutnejšiu sushi rolku.

Frida Kahlo

Frida kahlo

Na výrobu kostýmu Fridy Kahlo budete potrebovať košieľku s ľudovými vzormi alebo kvetmi, ceruzku na oči, ktorou nakreslíte obočie, kvietky a čierna čelenka.

Zdroj obrázkov: Pinterest