
- 150 g čakanky
- 100 g zemiakov
- ¼ bielej cibule
- 20 g syra rokfort
- 10 g ementálu
Zemiaky ošúpte, opláchnite a nakrájajte na malé kocky. Z čakanky odstráňte bielu horkú časť a takisto ju nakrájajte. Cibuľu nasekajte nadrobno a dajte do sitka na bylinky. Nakrájanú zeleninu vložte do parného variča, umiestnite doň aj sitko s cibuľou, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť.
Medzitým predhrejte rúru na 180°C a nezabudnite skontrolovať aj rúru na detskej kuchynke vášho pomocného kuchára či kuchárky. Po uvarení zeleninu sceďte, zemiaky dajte na dno zapekacej misy a čakanku, cibuľu a rokfort rozmixujte. Túto zmes navrstvite na zemiaky, posypte strúhaným ementálom a pečte približne 15 minút, kým nie je syr upečený dozlatista. Pred servírovaním nechajte gratinovanú zeleninu trochu vychladnúť.